Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

e-Άδειες πιστοποιητικό πυροπροστασίας


DionisisK

Recommended Posts

Αυτό έχω σκοπό να κάνω, πριν το πιστοποιητικό όμως πρέπει να προχωρήσω στην άδεια μικρής κλίμακας και μετά στην αλλαγή χρήσης. Η πυροσβεστική δεν θα μου δώσει πιστοποιητικό για ΚΑΔ ενώ το κτίριο έχει χρήση βιομηχανίας.  

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Καλησπέρα, σε περίπτωση μελέτης πυρασφάλειας με  επικαιροποίηση  με τον 41/18, σε άδεια μετά το 1989 θα πρέπει να γίνει ενημέρωση φακέλλου στο e adeies?

Τα δικαιολογητικά τα βγάζει αφού ανοιχτεί στο σύστημα?

Χρειάζονται τα σχέδια της άδειας σκαναρισμένα? 

Εχει κάνει κάποιος κάτι αντίστοιχο?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Θα ήθελα να κάνω  μία ερώτηση σχετικά με την έκδοση πιστοποιητικού ενεργητικής πυροπροστασίας για ένα φυσικοθεραπευτήριο. Το κτίριο είναι του 1994. Το φυσικοθεραπευτήριο θα εγκατασταθεί στο ισόγειο 123τμ που πριν ήταν σούπερ μαρκετ. Το γραφείο πολιτικών μηχανικών που μου έδωσε να κάνω τη μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας έκανε τώρα αλλαγή χρήσης οπότε το μελετάω με το 41/18. Το θεωρώ κατηγορία Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας Ε2.
Ηθελα να ρωτήσω σχετικά με την διαδικασία για τη χορήγηση του πιστοποιητικού γιατί δεν την έχω ξανακάνει.
Στο φάκελο που θα καταθέσω, τα σχέδια και η μελέτη πρέπει να έχουν εγκριθεί από την πολεοδομία;
Μήπως πρέπει να ανέβουν πρώτα στο e-adeies στην άδεια που υπέβαλαν για την αλλαγή χρήσης;
 
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι αυτά της υπ΄ αριθ. 70942Φ.701.2/5.11.2019 Απόφαση Αρχηγού Π.Σ. (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α 1η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ);
 
Περίπτωση 1η: Επιχειρήσεις-εγκαταστάσεις που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των κανονισμών πυροπροστασίας κτιρίων (π.δ. 41/2018 (Α΄ 80) ή π.δ. 71/1988 (Α΄ 32)) και απαιτούν την έκδοση οικοδομικής άδειας / Αναθεώρηση Άδειας / Έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας / Ενημέρωση Οικοδομικής Άδειας
• Ακριβές αντίγραφο από το πληροφοριακό σύστημα e-Άδειες της εκδοθείσας ηλεκτρονικής άδειας ή έγκρισης του κτιρίου (όπως στέλεχος οικοδομικής άδειας και τυχόν αναθεωρήσεις αυτής, έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας κλπ.).
• Ακριβές αντίγραφο από το πληροφοριακό σύστημα e-Άδειες τοπογραφικού στις περιπτώσεις εγκαταστάσεων που διαθέτουν περισσότερα του ενός (1) κτίρια ή βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως .
• Ακριβές αντίγραφο από το πληροφοριακό σύστημα e-Άδειες της μελέτης παθητικής πυροπροστασίας (τεύχος μελέτης και σχέδια κατόψεων) των ορόφων του κτιρίου ή της εγκατάστασης(2).
• Ακριβή αντίγραφα(τουλάχιστον δύο (2)(3) αντίγραφα) από το πληροφοριακό σύστημα e-Άδειες της μελέτης ενεργητικής πυροπροστασίας (τεύχος μελέτης και σχέδια κατόψεων) των ορόφων του κτιρίου ή της εγκατάστασης.
• Ακριβή αντίγραφα (τουλάχιστον δύο (2)(3) αντίγραφα) από το πληροφοριακό σύστημα e-Άδειες βοηθητικών ή/και συμπληρωματικών εγκαταστάσεων, όπως υγραερίου, πετρελαιοειδών προϊόντων κλπ., εφόσον απαιτούνται(4).
• Ακριβή αντίγραφα (τουλάχιστον δύο (2)(3) αντίγραφα) από το πληροφοριακό σύστημα e-Άδειες των τεχνικών περιγραφών μόνιμων συστημάτων ενεργητικής πυροπροστασίας, σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 15/2014 Πυροσβεστική Διάταξη (Β΄ 3149), όπως ισχύει, εφόσον απαιτούνται.
• Ακριβή αντίγραφα (τουλάχιστον δύο (2)(3) αντίγραφα) από το πληροφοριακό σύστημα e-Άδειες της περιγραφής Σύνθεσης Ομάδας Πυροπροστασίας και των βοηθητικών εργαλείων και μέσων, σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 14/2014 Πυροσβεστική Διάταξη (Β΄ 2434), όπως ισχύει, εφόσον απαιτείται.

 

 
 
Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Ο φάκελος που θα υποβάλεις στην πυροσβεστική υπηρεσία πρέπει να περιέχει σίγουρα το στέλεχος της αδείας που εκδόθηκε από το σύστημα, και όλα τα απαιτούμενα σχέδια με barcode και υδατογράφημα, όπως επίσης και οι μελέτες σου μαζί με τις τεχνικές περιγραφές. Συνεπώς τα σχέδια και οι μελέτες πρέπει να υποβληθούν πρώτα στο e adeies. Σε περίπτωση παρατηρήσεων και κατόπιν συνεννόησης με την υπηρεσία συνεχίζεις να υποβάλεις χωρίς να περνάς κάθε φορά την μελέτη απο το σύστημα. Όταν η μελέτη δεν θα έχει πλέον παρατηρήσεις θα γίνει εκ νέου μια ενημέρωση στο σύστημα και θα πας απλά την μελέτη στην υπηρεσία για θεώρηση. Μετά την έγκριση της μελέτης ο πελάτης πρέπει να περάσει στην υλοποίηση της. Αφου υλοποιηθεί η μελέτη καταθέτεις δικαιολογητικά για πιστοποιητικό πυροπροστασίας με τα δικαιολογητικά της 13ης πυροσβεστικής διάταξης.     

Edited by hkamp
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.