Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επισκευή τοιχοποιίας από τσιμετόλιθο


 

Recommended Posts

Καλησπέρα σας

Θα σας παρακαλούσα να μου δώσετε την συμβουλή σας σε ένα πρόβλημα που μου προέκυψε.

Προσπαθώ να επισκευάσω / ανακαινίσω μια παλιά μονόροφη μονοκατοικία με στέγη από κεραμίδια. Αφού αφαίρεσα τα επιχρίσματα από χωματοσοβά διαπίστωσα ότι μερικοί τσιμεντόλιθοι (οι χαμηλότεροι) και οι αρμοί τους είναι σαθροί από την υγρασία. Δεν υπάρχουν ρωγμές στην τοιχοποιία ούτε πρόβλημα από σεισμούς. Δεν υπάρχει σινάζι στο ύψος του 1μ, αλλά έχει κατασκευαστεί τσιμεντοκολώνα (εντός των τσιμεντόλιθων 13χ13 με 4 φ8-) στο κέντρο των τοίχων. Ως λύση σκέφτηκα αντί την χρησιμοποίηση απλού σοβά την επίχριση με ισχυρό τσιμεντοκονίαμα 400κγ/μ3 (σαν ελαφρό μανδύα) και την επικάλυψη του με κάποιο αδιάβροχο σοβά (μόνο το ψιλό) όπως γίνεται στα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης. Ο <<ελαφρός αυτός μανδύας>> θα ξεκινάει από την επιφάνεια του εδάφους και στις δύο πλευρές του τοίχου μέχρι το ύψος των 2,20μ όπου θα κατασκευάσω περιμετρικό σινάζι. Θέλω να σας ρωτήσω τι οπλισμό να χρησιμοποιήσω (υαλόπλεγμα, κοτετσόσυρμα ή πλέγμα 100χ100χ4,5), αν το τσιμέντο cem ii 52.5n (Λευκό) είναι κατάλληλο, (επειδή υπάρχει αγορασμένο σε επαρκή ποσότητα από άλλη χρήση) και αν η χρήση άμμου θαλάσσης ενδείκνυται.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα, ελπίζω να σε βοηθήσω, καθώς μου έχουν τύχει παρόμοιες επισκευές, χωρίς να έχω όμως διαπιστώσει προβλήματα υγρασίας.

Αν ισχύει ακόμα το ερώτημά σου, μπορεις να μου πείς το εμβαδόν της κατοικίας και το ύψος της; Αυτό το 2.20 που λες είναι στα πρέκια των ανοιγμάτων;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.