Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ενδεχόμενο για Βεραντάκι στην όψη ορόφου κλίσεως


curzondax

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι σε μια περίπτωση διαρρύθμισης προς κατοικία στην οποία αρχικά έκρινα  ότι δεν πρέπει να γίνει ημιυπαίθρια βεράντα (που θα είχε επιφάνεια που τώρα είναι μέρος δωματίου κύριας χρήσης) με έβαλε σε δεύτερες σκέψεις το γεγονός ότι δε θα υπάρχει άμεση πρόσβαση του χρήστη στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας και ο ιδιοκτήτης ανησυχεί ότι δε θα έχει ο χρήστης κάπου για να απλώνει τα ρούχα. Η λογική είναι ότι η βεράντα θα ξεκινούσε από σημείο που ο δρόμος είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με τον όροφο κλίσης και θα τελείωνε μετά από ~6μ όταν ο δρόμος είναι ~1μ πάνω από τον όροφο κλίσης (ο όροφος γενικά κυμαίνεται από 0 έως 1.5μ με το δρόμο) ενώ βρίσκεται σε σημείο της πολυκατοικίας που τα υποστυλώματα (και μάλιστα κυρίως τοιχία) και μεγαλούτσικο δοκάρι δεν αφήνουν πολύ περιθώριο να ανοιχτεί πολύ πέρα από την αφαίρεση των κουφωμάτων. Αναρωτιέμαι αν έχετε γνώμη για το αν γίνεται αυτό καλαίσθητα και άνετα γιατί από τη μία σκέφτομαι ότι είναι αντιαισθητικό να βλέπει ο χρήστης ρόδες αυτοκινήτου μπροστά του οπότε καλύτερα να κλείσει τις κουρτίνες και να ζήσει τη ζωή του σε μεγαλύτερο σαλονάκι (και το Σ.Α. ενδεχομένως να το θεωρούσε επίσης αντιαισθητικό) και από την άλλη ο αμετακίνητος φέρων οργανισμός το έχει ήδη κάπως περιορισμένο και από την άλλη θα περιόριζε τους χώρους ενός σχετικά μικρού διαμερίσματος (~70τμ).

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα curzondax!Άποψη πλήρη χωρίς να το δούμε δεν μπορούμε να έχουμε αλλά από την περιγραφή σου ακούγεται σαν ένα μικρό ακαλαίσθητο "μπαλωματάκι" που μετά βίας κάποιος θα βγάζει το πόδι του...(ένα πάτημα).Δεν θα έμπαινα καθόλου στην διαδικασία και θα τον άφηνα στο μεγαλύτερο σαλονάκι του...θα του πρότεινα δε ένα ωραίο στεγνωτήριο αντί για όλη αυτήν την φασαρία...😀😀😀

Edited by Pavlos33
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
7 ώρες πριν, Arche said:

ενα διαμέρισμα  θα πρέπει να εχει χώρους να βγαινει εξω

Εννοείς ότι είναι υποχρεωτικό, ή επιθυμητό; Γιατί δεν ξέρω αν είναι επιθυμητό αρχιτεκτονικά από τη στιγμή που η θέα σου θα είναι οι ρόδες παρκαρισμένων αυτοκινήτων.

Link to comment
Share on other sites

ένα δίκιο το έχεις, το ότι θα έπρεπε να είχε γίνει διαφορετική αρχιτεκτονική σύνθεση ας μην το συζητησουμε τωρα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.