Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Έυρεση ατσάλινου σωλήνα διάτρητου για κατασκευή off-road buggy


CosR1

Recommended Posts

Γεια σας,

Θέλω να κατασκευάσω ένα off-road buggy με πλάισιο από ατσάλινους σωλήνες διάτρητους - πρότζεκτ που ξεκινάω μαζί με τον γιο μου που θέλει να γίνει μηχανολόγος! Ψάχνοντας σε ξένα site είδα ότι χρησιμοποιούν είτε χρωμόλη, είτε χαλύβδινους σωλήνες διάτρητους. Την χρωμόλη την αποκλείω γιατί δεν κολλάω με TIG, αλλά mε MIG, οπότε ο χάλυβας είναι μονόδρομος για μένα αυτή τη στιγμή. Διάβασα επίσης ότι για αυτή τη δουλειά χρησιμοποιούν χάλυβα με 0.18-0.20% άνθρακα και βρήκα ότι οι προδιαγραφές για τέτοιου είδους σωλήνα είναι ΑSTM Α1018, ή Α1020 ή ST35, ST37, ή ST37.4 (υπάρχουν κι άλλες αντίστοιχες αλλά μην τις γράψω όλες). Ωραία μέχρι εδώ, το πρόβλημα είναι ότι πήρα 100 τηλέφωνα σε διάφορους σε Αθήνα/Πειραιά και ή δεν έχουν τέτοιο πράγμα που ζητάω, ή έχουν χάλυβα χωρίς κάποια προδιαγραφή (που για τη δουλειά που το θέλω δεν το παίρνω με τίποτα), ή δεν πουλάνε σε ιδιώτες, ή δεν υπάρχει δυνατότητα να μου το φέρουν σπίτι. Γιατί εγώ δεν έχω μεταφορικό μέσο που να χωράει 3 ή 5 μέτρα σωλήνα. Οπότε η ερώτηση είναι η εξής: υπάρχει κάποιος που να ξέρει πού μπορώ να βρω τέτοιο σωλήνα με διάμετρο 38mm και πάχος 3mm + διάμετρο 25mm και πάχος σωλήνα 1.5-2.0mm (αν οι διαστάσεις είναι λίγο προς τα πάνω ή προς τα κάτω δεν με πειράζει) και να υπάρχει δυνατότητα να μου το φέρουν σπίτι (με το αζημίωτο φυσικά) και να πουλάει σε ιδιώτες; Ή να ψαχτώ εξωτερικό; Αλλά τα μεταφορικά νομίζω θα είναι πολύ ακριβά λόγω μεγάλου μήκους του πακέτου.

 

Ευχαριστώ

Κώστας

Link to comment
Share on other sites

Χαλυβδοσωλήνες χωρίς ραφή St.37.0, με διαστάσεις 42.4x3.2 & 26.9x2.6 υπάρχουν σε μεγάλη εμπορική εταιρία στην Αθήνα & Θεσσαλονίκη.

 Πωλήσεις σε ιδιώτες δεκτές με min παραγγελίας 50€.

Δυνατότητα κοπής σε επιθυμητά μήκη με έξτρα χρέωση.

Υπάρχουν συνεργαζόμενα φορτηγά Δ.Χ. για μεταφορά σε πρακτορείο της επιλογής σας ή όπου αλλού θέλετε.

Αν ενδιαφέρεστε, σας στέλνω στοιχεία επικοινωνίας με pm ή email.

Υ.Γ. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε "διάτρητος"

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

Όταν λέω διάτρητος εννοώ με τρύπα στη μέση ή τούμπο όπως τον λένε. Με ενδιαφέρει, στείλτε μου email:  kpapr1(παπάκι)yahoo.gr

Ευχαριστώ!

 

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει σωλήνας που να μην έχει τρύπα στη μέση; Όταν λες διάτρητος καταλαβαίνουμε ότι θες σωλήνα σαν του πολυβόλου, πιθανότατα για οικονομία υλικού και βάρους.

Όταν λένε δεν πουλάνε σε ιδιώτες, έναν μηχανικό ελ. επ. τον περνάνε για ιδιώτη; τους αρκεί να μπορείς να δεχτείς τιμολόγια ή πουλάνε μόνο σε συγκεκριμένους επαγγελματίες;

Link to comment
Share on other sites

Δεν πουλάνε με Απόδειξη Λιανικής Πώλησης αν η αξία είναι κάτω από 50€

Αν κοπεί τιμολόγιο (σε οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε ποσό) κανένα πρόβλημα.

Υ.Γ. Μιλάω για την συγκεκριμένη εταιρία που αναφέρω ανωτέρω, δεν ξέρω για άλλες εταιρίες.

Υ.Γ. 2   Μία σωστή σωλήνα έχει δύο και μόνο δύο τρύπες, μία στην αρχή και μία στο τέλος

Αν έχει λιγότερες τρύπες (βουλωμένη) ή περισσότερες (τρύπια), είναι ελαττωματική! 😃

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

Μην με παρεξηγείτε, κι εγώ τώρα μαθαίνω μαζί με τον γιό μου! Όταν λέω διάτρητό (που όπως καταλαβαίνω είναι λάθος) εννοώ αυτό που λένε τούμπο. Τώρα αυτοί που τα εμπορεύονται στα site τους κάποιοι τα λένε και διάτρητα. Τέλος πάντων, σημασία έχει ότι ο antloukidis με βοήθησε και βρήκα άκρη επιτέλους! Επίσης επειδή θέλω 2 διαφορετικές διαμέτρους από 25 μέτρα την κάθε μία, η τιμή βγαίνει πολύ παραπάνω απο 50 Ευρώ, μάλλον κοντά στα 500 Ευρώ θα έλεγα. Πάντως κάποιοι δεν θέλουν να μου πουλήσουν. Δεν πειράζει, σημασία έχει ότι βρήκα. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την βοήθεια και τα σχόλια! Όταν ολοκληρώσω το πλάισιο θα ποστάρω φωτογραφίες.

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

CosR1,

αν και καθυστερημένα (μόλις το είδα το θέμα), τι εννοείς στο αρχικό σου μήνυμα ως "χρωμόλη"  ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.