Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Παράταση έως 31/8 της προθεσμίας για τα αδήλωτα τετραγωνικά στους δήμους


Engineer

Recommended Posts

3 ώρες πριν, dimitris GM said:

ναι, υπηρχε η ανακοινωση της ΠΟΜΙΔΑ που τους ελεγε οτι:

παλι κανατε μισες δουλειες και "ξεχασατε τα κενα και μη ηλεκτροδοτουμενα"

Kαι θα τα βαλουν απο ωρα σε ωρα  σαν προσθηκη  στην  τροπολογια

[σε δουλειες να βρισκομαστε]🙃

 

Σ'ευχαριστώ Δημήτρη.διαβασα το πρωί το δημοσίευμα των Νέων και αναμένουμε...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 44
  • Created
  • Τελευταία απάντηση
  • 1 month later...

Γειτονας θημηθηκε οτι εχει αδηλωτο ημιυπαιθριο (μετα απο τοσα χρονια......),λογω της υποχρεωτικης δηλωσης των αδηλωτων τετραγωνικων στους Δημους και με πηρε πανικοβλητος χθες τηλεφωνο (ελεπε στο εξοχικο απο την αρχη της καραντινας του Μαρτιου). Αν και ειχα υποσχεθει στον εαυτο μου οτι δεν θα ασχοληθω ξανα με αυθαιρετα (μετα την προηγουμενο νομο 4178),πρεπει να κανω την διαδικασια . Η προθεσμια για την δηλωση των τετραγωνικων στους Δημους,που αφορουν τετραγωνικα αυθαιρεσιων (και οχι απλα αδηλωτα τετραγωνικα),ληγει 31/8 ή 30/9 ???? Συμφωνα με το χθεσινο βιντεο με τον αρμοδιο υπουργο,καταλαβαινω οτι η προθεσμια ληγει 30/9,αλλα θα ηθελα και την δικη σας γνωμη (μιας και με το δημοσιο εχω εδω και δεκαετιες μια σχεση "συνεχους αμφισβητησης").

 

 

 

 

Edited by tasanto
Link to comment
Share on other sites

Γειά σου, είναι ξεκάθαρο πλέον στο βίντεο ότι αν έχει προηγηθεί τακτοποίηση η διορία είναι μέχρι τις 30/9 και όχι 30/8. Αυτό που δεν κατάλαβα είναι αν θα είναι ηλεκτρονικά ή θα κλείσει το σύστημα στις 1/9.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που λες ειναι το ένα ,αλλα η προθεσμία μεχρι 30/9,αφορά τις περιπτώσεις που εχει προηγηθεί τακτοποίηση ή μόνο αυτές που θα τακτοποιηθούν μέσα στον Σεπτέμβριο???? Γιατί αν κάποιος εχει κάνει τακτοποίηση πριν ένα χρόνο,τι νόημα έχει η παράταση μέχρι 30/9 ???? 

 

 

Edited by tasanto
Link to comment
Share on other sites

Το θέμα δεν είναι τι λέει ο καθένας στις συνεντεύξεις αλλά τι γράφει ο ίδιος σε έγγραφα και εγκυκλίους διευκρινίζοντας την εφαρμογή των νόμων.

Γράφει λοιπόν το υπουργείο Εσωτερικών, προς τους Δήμους της χώρας, στην εγκύκλιο του Iουλίου 2020 :

"Σημειώνεται ότι μετά την πάροδο της εν λόγω καταληκτικής ημερομηνίας παύουν να ισχύουν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις περί απαλλαγής από τα πρόστιμα λόγω μη υποβολής δήλωσης όπως και των πριν την 1-1-2020 οφειλόμενων ποσών από μη βεβαιωθέντα τέλη και φόρους. Ειδικά για τους υπόχρεους που έχουν υπαχθεί ή θα υπαχθούν στις διατάξεις περί αναστολής επιβολής κυρώσεων επί αυθαίρετων κατασκευών χρήσεων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 102 παρ.1 του ν.4495/2017, η προθεσμία υποβολής δήλωσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι ίδια με την προθεσμία που προβλέπεται στο άρθρο 102 παρ.1 του ν.4495/2017, όπως κάθε φορά ισχύει."

Δηλαδή :

- Όλοι πληρώνουν τα τέλη από 1-1-2020 και μετά έως τη χρονική στιγμή που θα κάνουν τη δήλωση (αναδρομικά). Για τα δηλωμένα και τα αδήλωτα (μέχρι τη δήλωση) τετραγωνικά.

- Αυτοί που δεν έχουν υποβάλει τη δήλωση πληρώνουν και τα πριν την 1-1-2020 οφειλόμενα με πρόστιμο. Μόνο για τα αδήλωτα τετραγωνικά πάλι (διαφορές τετραγωνικών).

Τα πρόστιμα περί μη υποβολής δήλωσης τα πληρώνουν αυτοί που θα χρειαστεί να ζητήσουν στο Δήμο βεβαίωση και μόνο για τα αδήλωτα τετραγωνικά. Τα δηλωμένα απλά θα πληρωθούν αναδρομικά από 1-1-2020 χωρίς πρόστιμο γιατί θα είναι δηλωμένα. Τα αδήλωτα από "παράλειψη" θα πληρώσουν πρόστιμο αλλιώς δεν θα υπάρξει βεβαίωση που θα τα περιέχει.

- Πρόστιμο δεν θα πληρώσουν επίσης αυτοί που θα προσέλθουν στο Δήμο και θα έχουν δηλώσει τα τετραγωνικά μετά από προηγούμενη δήλωση του ν.4495, έστω και της ίδιας ημέρας. Απλά γιατί δεν ήξεραν πόσα είναι, τους το είπε ο μηχανικός τους μόλις χθες το βράδυ.

- Για να συμβεί το προηγούμενο πρέπει αφενός να υπάρχει το δικαίωμα δήλωσης στο ν.4495, να έχει γίνει υπαγωγή και να δηλωθούν στην πλατφόρμα.

- Για να γίνουν τα προηγούμενα η πλατφόρμα δεν πρόκειται να κλείσει μέχρι να υποβάλει δήλωση και ο τελευταίος από αυτούς που ο νόμος ορίζει. Οι υπαγωγές της κατηγορίας 5 τελειώνουν στις 30-9-2020, οι υπόλοιπες κατηγορίες όταν υπαχθούν και μέχρι το 2026 και οι υπάρχουσες υπαγωγές τη στιγμή που θα πάνε στο Δήμο.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΙΣΧΥΟΝΤΑ.

 

υ.γ. Προφανώς, πρόστιμα και προσαυξήσεις θα αναζητηθούν και για τα τετραγωνικά που, ενώ ζητείται βεβαίωση γι' αυτά, δεν έχουν δηλωθεί στο παρελθόν και δεν περιλαμβάνονται σε κάποια δήλωση αυθαιρέτου.

Edited by kan62
Link to comment
Share on other sites

και απο ΠΕΦΕ αιτημα παράτασης

http://www.palo.gr/oikonomika-nea/pefe-aitima-gia-paratasi-stin-kataliktiki-imerominia-ypovolis-dilwsewn-twn-tetragwnikwn-stoys-dimoys/25811532/

 

Θα είναι γελοίο να μην δώσουν και να λήξει 31/08!!!!!! κάτι. Αν αρχίζουν και γραφουν πάλι τον κόσμο και μιλάνε ξύλινη γλώσσα τόσο για αυτο , όσο και για τα αυθαίρετα που η μικρή παράταση ηταν γελοία στο τέλος πάλι θα ψάχνουν τι εφταιξε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.