Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ηλεκτρονική υποβολή τοπογραφικού απο πολιτικό μηχανικό Τ.Ε.


Recommended Posts

καλησπέρα παιδαι είμαι πολιτικός μηχανικός Τ.Ε. στον νομό που δραστηριοποιούμε οι συμβολαιογράφοι δέχονται τα τοπογραφικά εκτός σχεδίου απο εμάς και θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να ανεβάσω ηλεκτρονικά τοπογραφικό στο σύστημα

Link to comment
Share on other sites

Όχι, δεν είναι επιτρεπτό. Σε ποια περιοχή δραστηριοποιείσαι? Μήπως εννοείς ότι δέχονται να μνημονεύσουν παλιά τοπογραφικά στα συμβόλαια? Είσαι σίγουρος ότι δέχονται τέτοια τοπογραφικά μετά το 2018?

Link to comment
Share on other sites

Το προβλημα δεν ειναι τα τοπογραφικα....Γινονται δεχτα .....Η ηλεκτρονικη υποβολη ειναι το θεμα.....Αν δεν ξεσηκωθουμε καλυτερα να κλεισουμε...2 χρονια περασανε και τιποτα....

 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου σύμφωνα με τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos 33

Edited by Pavlos33
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης.. πρέπει πρωτίστως να ξεσηκωθείτε για τα δικαιώματά σας επί των στατικών. Μια χαρά σχολή είστε και δουλεύετε χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα.

Και ΟΚ οι τοπογράφοι πολυτεχνείου είναι ευνοημένη σχολή, όπως και οι πολιτικοί μηχανικοί του πολυτεχνείου. Είναι γνωστό αυτό, και συμφωνώ ότι το ΤΕΕ προστατεύει την πάρτη μας εις βάρος των δικαιωμάτων σας. Σε αυτό θα με βρείτε μαζί σας.

Όμως, αν υπογράφετε τοπογραφικά, τι να πουν και οι τοπογράφοι ΤΕΙ, που υφαρπάζετε πλήρως το αντικείμενό τους, έχοντας διδαχθεί μόνο ένα μάθημα γεωδαισίας?

Η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι άδικη για τους παλαιότερους πολιτικούς μηχανικούς ΤΕΙ που επένδυσαν λεφτά σε εξοπλισμό και ασχολήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και έχουν γνώσεις. Τέτοια άτομα υπάρχουν στο φόρουμ και βοηθούν με την εμπειρία τους. Πραγματικά είναι κρίμα για αυτούς.

Για τους νέους πολιτικούς μηχανικούς ΤΕΙ όμως, θεωρώ ότι δεν είναι άδικη. Θα πρότεινα να γίνει ειδίκευση σε θέματα που άπτονται των σπουδών τους, όπως στατικές μελέτες, επίβλεψη κατασκευής κλπ. Είναι ένα δύσκολο επιστημονικό αντικείμενο και εκεί πρέπει να εστιάσουν. Αλλιώς ας κάνουμε όλοι τα πάντα να γυρίσουμε σε εποχές όμορφες.

Link to comment
Share on other sites

Είχα την εντύπωση ότι οι αντιπαραθέσεις αυτές έχουν εκλείψει απο το φόρουμ αλλά βλέπω συνεχίζονται.

nikos georgantas οι συμβολαιογράφοι της περιοχής που δραστηριοποιείσαι δεν νομοθετούν απλά παρανομούν. Σε περίπτωση ακυρότητας συμβολαίου ( κατά την γνώμη μου είναι αυτοδίκαιη ) ποιος θα πληρώσει την ζημιά ???? Ο Συμβολαιογράφος θα την βγάλει καθαρή εσύ τι θα επικαλεστείς εθιμικό δίκαιο ???

 

Edited by ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • Like 2
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που υπάρχει νομικό κενό με ευθύνη της πολιτείας, δεν είναι παράνομο, είναι γκρίζα ζώνη. Υπάρχει μάλιστα περίπτωση ΠΜ ΤΕ που υπέγραψε μελέτη πέραν των ορίων των υπομηχανικών, τον πήγε σε δίκη το ΤΕΕ και δικαιώθηκε καθώς η μελέτη του ήταν άψογη.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει μια συστηματική προσπάθεια κάποιων να περιορίσουν τους πολιτικούς μηχανικούς σε τεχνικούς δομοστατικής. Δεν είναι επιστημονικά βάσιμο για πολλούς λόγους αλλά για όποιον θέλει να ξεκινήσει να το ερευνά ανάλαφρα ως αναρωτηθεί γιατί το Civil3D έχει αυτό το όνομα. Δεν εκπλήσσει το ότι γίνονται τέτοιες προσπάθειες όταν ξεκινάει από άτομα που έχουν ήδη τα επαγγελματικά δικαιώματα που θέλουν να αφαιρέσουν από άλλους.

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

Civil σημαίνει infrastructure δηλαδή οδοποιία και υδραυλικά έργα από εκεί βγαίνει το όνομα του λογισμικού. Το παρόν θέμα συζήτησης αφορά τους Πολιτικούς μηχανικούς ΤΕΙ και όχι ΑΕΙ. Οι πρώτοι είναι όντως δομοστατικοί μηχανικοί αποκλειστικά, και αυτό φαίνεται από το πρόγραμμα σπουδών τους. Καθόλου υδραυλικά οδοποίες κλπ παρά μόνο σπουδές σχετικές με τον τομέα δομοστατικών του πολυτεχνείου. Εξαίρεση αποτελούν τα νέα 5ετή προγράμματα των ΤΕΙ, αλλά προφανώς μιλάμε για παλιούς απόφοιτους αυτή τη στιγμή.

Οι πολιτικοί των πολυτεχνείων είναι σε καλύτερη μοίρα φυσικά με μεγαλύτερο εύρος σπουδών.

Για μένα άσχετα πως λέγεται η σχολή κάποιου, τοπογραφικές μελέτες δεν είναι σωστό να γίνονται από κάποιον που έχει κάνει ένα μάθημα γεωδαισίας στο πρόγραμμα σπουδών του. Πουθενά στο κόσμο δεν γίνεται αυτό. Όπως και δεν είναι δίκαιο να υπογράφω εγώ στατικά.

Η πιάτσα έχει γεμίσει κόσμο που θεωρεί το τοπογραφικό ένα εύκολο χαρτζιλίκι με αποτέλεσμα να συζητάμε τα ίδια και τα ίδια στο φόρουμ εδώ και χρόνια περί επαγγελματικών δικαιωμάτων κλπ και να γινόμαστε κουραστικοί.

Edited by ntanos
Link to comment
Share on other sites

Φιλικά να σχολιάσω ότι μάλλον συμφέρει να δεις περισσότερο τη διαφορά μεταξύ του Μηχανικού και του Τεχνικού και λιγότερο τη διαφορά μεταξύ του Τοπογράφου και του Δομοστατικού. Ο Τοπογράφος ως τεχνικός ή ο Δομοστατικός ως τεχνικός είναι πιο κοντά στο χειρισμό και την εφαρμογή τεχνολογίας και ο Μηχανικός είναι περισσότερο κοντά στην εύρεση ολοκληρωμένων λύσεων ως ομπρέλα πάνω από την τεχνική.

ΥΓ Οι Τοπογράφοι Μηχανικοί της Ελλάδας έχουν ομοιότητες με αυτό που Αμερικάνοι λένε Πολιτικός Μηχανικός διότι εκεί είναι σπάνιο να δεις πολιτικούς να κάνουν Αρχιτεκτονικές μελέτες και μάλιστα στις δομοστατικές μελέτες λένε πάντα Structural Engineer.

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

Επειδη η ειδικοτητα μου ειναι Εργων Υποδομης δεν καναμε απλα ενα μαθημα γεωδαισιας.

Επισης η τοπογραφία ειναι ενας κλάδος που μπαινει σε όλες τις μελετες - κατασκευές και ιδίως σε ότι έχει να κάνει με υδραυλικα έργα και έργα οδοποιϊας .

Τα παραπάνω έργα δεν μπορούν να μελετηθούν και να κατασκευαστούν αν ο μηχανικός δεν ξέρει τοπογραφία.

Πιστεύω λοιπον οτι η σύνταξη τοπογραφικού για συμβόλαιογραφικη πράξη δεν είναι μια μελέτη που δεν μπορεί να κάνει ακομα και αυτός που έχει κάνει οπως λέτε ενα μάθημα γεωδαισίας....πόσο μάλλον ένας που έχει διδακτει παραπάνω μαθήματα και που είναι θεωρητικά ικανός να κάνει μελέτες οδοποιϊας οπου ειναι και το αντικείμενο τοπογράφων αλλα και πτυχιούχων Εργων Υποδομης.

 

Edited by koulosb
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.