Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νέα παράταση στις προθεσμίες για αυθαίρετα και αδήλωτα τετραγωνικά - Αίτημα του ΤΕΕ


steve aris

Recommended Posts

Εκ νέου την παράταση των προθεσμιών που λήγουν στα τέλη Ιουνίου μέχρι το τέλος του έτους για αυθαίρετα και αδήλωτα τετραγωνικά ζήτησε με επιστολές του προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) Γιώργος Στασινός.

Ειδικότερα οι παρατάσεις που ζητά το ΤΕΕ αφορούν σε προθεσμίες για νέες δηλώσεις αυθαιρέτων του Ν.4495/2017, συμπεριλαμβανομένης της 5ης κατηγορίας, περαίωση δηλώσεων και υποβολή σχεδίων - δικαιολογητικών των νόμων 4014/2011, 4178/2013 και 4495/2017, καθώς επίσης και υποβολής δηλώσεων αδήλωτων τετραγωνικών προς τους ΟΤΑ, που εμπλέκονται άμεσα με τις δηλώσεις αυθαιρέτων.

Από το ΤΕΕ υπενθυμίζεται ότι, εγκαίρως, τόσο ο πρόεδρος του ΤΕΕ, από τον Μάρτιο, όσο και η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ συνολικά, από τον Απρίλιο, έχουν ζητήσει την παράταση των προθεσμιών αυτών, λόγω της πανδημίας.

Σημειώνεται μάλιστα από το Επιμελητήριο, ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα, εξαιτίας της πανδημίας και των μέτρων που ελήφθησαν, η διεκπεραίωση των υποθέσεων αυθαιρέτων τόσο από μηχανικούς όσο και από τις αρμόδιες υπηρεσίες είχε πρακτικά ανασταλεί, καθώς οι δηλώσεις στο πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ προϋποθέτουν επιτόπου εργασίες ,αλλά και πρόσβαση στα αρχεία των δημοσίων υπηρεσιών.

Όπως έκανε γνωστό το ΤΕΕ, ήδη από εχθές το βράδυ, το ΥΠΕΣ ανακοίνωσε την κατάθεση τροπολογίας για το θέμα.

Το Επιμελητήριο με σχετική ανακοίνωσή του, ευελπιστεί επίσης σε γρήγορη ανταπόκριση του ΥΠΕΝ και αποδοχή του αιτήματος του τεχνικού κόσμου, ώστε «να υπάρχει περιθώριο ολίγων μηνών για την υποβολή των αναγκαίων σχεδίων και μελετών για την περαίωση των δηλώσεων αυθαιρέτων που έχουν ήδη υποβληθεί, αλλά και τη δήλωση νέων μέχρι την έναρξη ισχύος του θεσμού της Ηλεκτρονικής ταυτότητας Κτηρίου», όπως υπογραμμίζει.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι 30/09 τέλη Σεπτεμβρίου δηλαδή, η παράταση στα αυθαίρετα δήλωσε ο Xατζηδακης στην realnews.

https://bankingnews.gr/index.php?id=505928

Edited by ΑΝΤΩΝΗΣ75
Link to comment
Share on other sites

είναι που ακούει το Υπουργείο το ΤΕΕ που ζητούσε εξάμηνη...που είμαστε συνεργάτες και συμπορευόμαστε...

τελικά, μόνο οι συμβολαιογράφοι με τις αποχές τους κάνουν ό,τι θέλουν! 

εμείς εκεί, στην πίεση, με ασφυχτικά χρονοδιαγράμματα για όλα, κτηματολόγιο, αυθαίρετα,...

καλό καλοκαίρι!

 

Link to comment
Share on other sites

Είναι πια κουραστικό...Φαντάζομαι τον κάθε σύμβουλο που έχει κάτι να πει και τελεί εν πλήρη αγνοία για το αντικείμενο να λέει "μην τους δώσετε πολλούς μήνες,για να προστρέξουν πανικόβλητοι στα ταμεία" οπότε "ορίστε τους ένα σύντομο μικρό διάστημα".Αψηφώντας εντελώς τις οποιεσδήποτε συνέπειες για έναν ολόκληρο κλάδο που βάλλεται από παντού,δεν έχει πια καμία φωνή και νιώθει να του τελειώνουν και τα τελευταία ψήγματα αξιοπρέπειας στην εργασία του...

Link to comment
Share on other sites

για αυτό υποτίθεται οι μηχανικοί έχουμε το ΤΕΕ, για να υπερασπίζεται τα συμφέροντά μας και να μην εξαρτιόμαστε από οποιονδήποτε σύμβουλο. Αλλά...μόνο αυτό δεν κάνει το ΤΕΕ! Μόνο οι συμβολαιογράφοι έχουν σύλλογο, τέρμα!

Βέβαια, δεν αποκλείεται να υπάρχει και η συμφωνία 3+3 μήνες (μέχρι το τέλος του έτους), το έχουμε δει και πιθανόν να το ξαναδούμε πολλές φορές το εργάκι! 

Όταν συνειδητοποιήσουν την ανοησία που κάνουν με την κατηγορία 5 (ὀπου σημειωτέον θέλουν και όλα τα δικαιολογητικά μέχρι την παραπάνω ημερομηνία, λες και θα δουλεύουν καλοκαιριάτικα τα συμβούλια σε περιπτώσεις που χρειάζονται ), να δω τι θα κάνουν! Όλη η επαρχία παλιές κατοικίες, χωρίς άδεια, με προσθήκες για wc και κουζίνες, τσουβαλιασμένες με τα "βαριά"αυθαίρετα!!!

Ας πούνε τουλάχιστον υπαγωγή μέχρι 30/9 και προθεσμία για τα δικαιολογητικά 18 μήνες, ό,τι δλδ ισχύει και για τα υπόλοιπα...

 

 

 

Edited by berti
Link to comment
Share on other sites

1 λεπτό πριν, berti said:

Βέβαια, δεν αποκλείεται να υπάρχει και η συμφωνία 3+3 μήνες (μέχρι το τέλος του έτους), το έχουμε δει και πιθανόν να το ξαναδούμε πολλές φορές το εργάκι! 

+3+3+3....

Link to comment
Share on other sites

Παράθεση

..............                     Ας πούνε τουλάχιστον υπαγωγή μέχρι 30/9 και προθεσμία για τα δικαιολογητικά 18 μήνες, ό,τι δλδ ισχύει και για τα υπόλοιπα...

 

Η προθεσμία για τα δικαιολογητικά Ν.4495/17 είναι 18 μήνες από τη πληρωμή του παραβόλου σύμφωνα με το άρθρο 99 παρ. ια (όπως έχει τροποποιηθεί).

Edited by ksteve
Link to comment
Share on other sites

στην κατηγορία 5, θέλουν την ημέρα που λήγει η υπαγωγή (δλδ 30/6 μέχρι την επισημοποίηση της παράτασης) να έχει ανέβει και το σύνολο των δικαιολογητικών, τόσο για τον Ν.4178/2013 όσο και για τον Ν.4495/2017.

Το παλιό 12μηνο (νυν 18μηνο) ισχύει για τις υπόλοιπες κατηγορίες 1,2,3 & 4

 

 

 

Edited by berti
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.