Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόγραμμα Αρχιτεκτονικών 3D


gio_kon

Recommended Posts

Καλησπέρα, μπορει κανεις που γνωρίζει να χειρίζεται πολλά αρχιτεκτονικά προγράμματα 3D να μου προτεινει ποιο πρόγραμμα να αγοράσω και να μάθω; Είμαι αναμεσα στο Autocad 3D (αριστη γνώση Autocad 2D) είτε στο Google SketchUp PRO. 

Υ.Σ Παλιότερα στην σχολή ειχα μαθει το Archicad αλλά γίνεται ενας χαμος με τα libraries ειδικα αν αλλαζεις υπολογιστές συνέχεια και δεν θελω να το χρησιμοποιήσω. 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ προσωπικά δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα με τις βιβλιοθήκες του Archicad. Δεν νομίζω πως έχει σχέση με το ότι αλλάζεις συνέχεια υπολογιστή. Πολύ πιθανών να αναφέρεσαι σε διαφορετικές εκδόσεις που έχεις εγκατεστημένες σε διάφορους υπολογιστές.

Η τελευταία έκδοση έχει όλες τις προηγούμενες βιβλιοθήκες μέσα.

Τώρα το skechup είναι ένα τεράστιο πρόγραμμα το οποίο δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά γιατί νομίζεις ότι είναι εύκολο και απλοϊκό. Αν αρχίζεις και δουλεύεις θα δεις ότι μπορείς να κάνεις πάρα πολλά πράγματα μέσω πολλών plugin που κυκλοφορούν.

Αν το θέλεις μόνο να δημιουργείς 3D ναι είναι οκ. Αν θέλεις ταυτόχρονα να παράγεις κατόψεις, τομές κλπ δεν το συστήνω. Επίσης επειδή δημιουργείς πολλές επιφάνειες κατά την σχεδίαση βαραίνει το αρχείο αρκετά και σε ζορίζει....αν έχεις φυσιολογικό υπολογιστή. Τώρα αν έχεις κανένα τέρας θα είσαι οκ.

 

Αυτά από εμένα... 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Πολλά εξαρτώνται από το αν δουλεύεις μόνος ή σχεδόν μόνος ή αν είσαι πολύ εξειδικευμένος. Για παράδειγμα για αμιγώς κτιριακό αρχιτεκτονικό σχέδιο το Revit είναι καλό. Για Μηχανικό που κάνει ταυτόχρονα και πολλά διαγράμματα κάλυψης μπορεί να το έλεγα και χάσιμο χρόνου (σε περιπτώσεις).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.