Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια επισκευής σε νομιμοποιημένη κατοικία


Recommended Posts

( το θέμα μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Καλησπέρα σας, έχουμε μια εξοχική κατοικία η οποία έχει νομιμοποιηθεί πριν μερικά χρόνια. Αφορά ένα προκάτ γύρω στα 40 τμ, το οποίο βρίσκεται πάνω σε μια τσιμεντένια βάση με υπόγειο. Η βάση αυτή, όμως έχει υποστεί ζημιά από ρίζα δέντρου και χρειάζεται επισκευή. Αυτό συνεπάγεται, ότι και και κάποια τμήματα του σπιτιού θα πρέπει να επισκευαστούν. Γνωρίζει κάποιος αν είναι εφικτό να βγάλει κάποιος άδεια για τέτοιες επισκευές σε νομιμοποιημένη κατοικία?

Επιπλέον, θα ήθελα να ρωτήσω, αν η ζημιά τελικά είναι αρκετά μεγάλη και θέλει γκρέμισμα το σπίτι και ξανά από την αρχή, το γεγονός ότι είχε νομιμοποιηθεί με καλύπτει? Δε θέλω να χάσω τη νομιμοποίηση ή να πληρώσω εκ νέου.

ευχαριστώ πολύ. 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Επειδή  ο όρος "νομιμοποίηση" μπορεί να έχει μεταφραστεί διαφορετικά από εσένα σε σχέση με αυτό που πραγματικά σημαίνει και περιγράφει την πολεοδομική κατάσταση που ισχύει στο ακίνητο, θα πρέπει να συμβουλευτείς μηχανικό πηγαίνοντας στο γραφείο του με όσα περισσότερα διαθέσιμα στοιχεία έχεις. Ο συνάδελφος θα αξιολογήσει τόσο τα τεχνικά σου έγγραφα, όσο και το εύρος ζημιών και τις τεχνικές δυνατότητες επισκευών.  

Γενικώς, αν κάποιο κτίριο κατεδαφιστεί η άδειά του παύει να ισχύει αφού θα έχει εκδοθεί όπως από το νόμο προβλέπεται, άδεια κατεδάφισης. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.