Jump to content
  • Revit - Μαθήματα BIM
Engineer

ΥΠΕΝ: Προς παράταση προθεσμίας για την τακτοποίηση αυθαιρέτων έως 30 Σεπτεμβρίου

Recommended Posts

Παράταση της προθεσμίας για την τακτοποίηση αυθαιρέτων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, ανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται την Κυριακή στη Real News. 

Όπως επισημαίνει ο υπουργός Περιβάλλοντος, η παράταση δίνεται λόγω των έκτακτων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία και καλεί τους ιδιοκτήτες να προβούν στις απαραίτητες κινήσεις για την τακτοποίηση των ιδιοκτησιών τους.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογραμμίζει ότι η κατεδάφιση αυθαιρέτων κατασκευών, για τις οποίες έχουν βγει τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης , θα προχωρήσει. "Όχι μόνο στη Μάνδρα, αλλά και στο Μάτι στο οποίο θα γκρεμιστούν πάνω από 140 σπίτια και άλλες 340 αυθαίρετες κατασκευές (πχ μάντρες), σύμφωνα με το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο που παρουσιάσαμε. Τάξη όμως θα μπει και στην υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει την κατεδάφιση συνολικά 1.108 αυθαιρέτων τους επόμενους μήνες", αναφέρει.


View full είδηση

Share this post


Link to post
Share on other sites
Μηχανολόγοι Μηχανικοί βιομηχανικού και κτιριακού σχεδιασμού (BIM/CAD)

Γνωρίζετε εάν παρατείνονται και οι εφάπαξ/δόσεων εκπτώσεις; Επίσης δεν ξέρω πώς ακριβώς αλλάζουν οι προθεσμίες με την δήλωση. Π.χ. αν θεωρητικά δεν ισχύει η έκπτωση σε 2 μέρες τότε ισχύει η έκπτωση αν κάνεις αρχική υποβολή πριν πληρώσεις το παράβολο+ΤΕΕ ή πρέπει να πληρωθεί ή αν πληρώσεις βράδυ 30/6 και λογιστικά τα δουν μετά αλλά η χρονοσφραγίδα λέει εμπρόθεσμα έχεις καλυφθεί;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Με την κατηγορια 5 του 4178 τι γίνεται ? γιατί είναι μέχρι σήμερα 30/6/20

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Δεν έχει αποσαφηνιστεί. Η προαναγγελία της σύντομης παράτασης έχει σηκώσει έντονες αντιδράσεις πάντως γιατί δεν έχει κάποιο λογικό πάτημα. Λαμβάνοντας υπόψιν τα πολλαπλά δημοσιεύματα που είχαν ξεκινήσει από το Μάιο για τετράμηνη ή εξάμηνη παράταση που ποτέ δεν διαψεύσθηκαν επισήμως, τις συνέπειες της πανδημίας στη λειτουργία των γραφείων και των υπηρεσιών καθώς και το γεγονός πως όλοι οι σύλλογοι μηχανικών καθώς και κεντρικά το ΤΕΕ έχουν ζητήσει παράταση μέχρι τέλος του χρόνου και για αυτό το ζήτημα.

Edited by Vasili

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η παράταση πρέπει να είναι εξάμηνη.

Να εξεταστεί η δυνατότητα ο νόμος να παραμείνει σε ισχύ επ αόριστον και οι πολίτες να κάνουν χρήση όταν  τον  χρειάζονται !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είναι προφανές ότι οι τύποι αυτοί βρίσκονται εκτός πραγματικότητας...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ειπαμε δεν έχουμε την εκπροσώπηση που θα έπρεπε.Φταιμε εμείς καταρχήν γιατί ο καθένας και πάνω του .Όλοι βεβαια είναι υπέρ στο συγκεκριμένο θέμα.Ο Χατζηδάκης το ξεκίνησε καλά αλλά οι συμβουλάτορες πάλι σκ@τ@ τα έκαναν,τον ανάγκασαν να πει αυτά που είπε ,άντε μάζευτα τώρα

Share this post


Link to post
Share on other sites

εχει βγει κάτι επίσημα απο το υπεκα , που να λέει ότι θα δωθει παράταση ώς τότε?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ακόμη τίποτε επισήμως. Θέλω να πιστεύω πως αργεί γιατί θα γίνονται συζητήσεις με το ΤΕΕ και τους συλλόγους μηχανικών και ιδιοκτητών. Η παράταση σε όλα (υπαγωγές, κατ5, αρχεία) όπως ανέφερε με τον πιο επίσημο τρόπο το Τεχνικό Επιμελητήριο στο αίτημα του, καθώς επίσης και οι λοιποί σύλλογοι γραπτώς (ο ΣΑΔΑΣ είχε στείλει γραπτό αίτημα από τον Απρίλιο) βασίζεται στην πραγματικότητα της κατάστασης. Οι αποφάσεις δεν έρχονται από το υπέρτατο ον. Αν είναι παράλογες θα πρέπει να αλλάζουν.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στην Ελλάδα είμαστε. Η πιθανότητα να μην πάει τουλάχιστον 31/12 είναι μικρή. Κατά σύστημα δίνουν παρατάσεις με το σταγονόμετρο για να εκμεταλλεύονται την ψυχολογία της τελευταίας στιγμής αλλά ίσως κάνει κακό να μαθαίνει κάποιος σε τέτοια συστήματα που δεν εκφράζουν εμπιστοσύνη.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.