Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Το "μίσος" κατά της αιολικής ενέργειας


dimitris GM

Recommended Posts

υπάρχει και άλλη λύση, χρεώνεις αυτούς που η αισθητική τους δεν συμβαδίζει με τις ΑΠΕ το πραγματικό κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας που έχουν καταναλώσει τόσα χρόνια και το επιστρέφεις στα κορόιδα που πλήρωναν τόσο χρόνια την υψηλή αισθητική των πρώτων. Μέτα θα αρχίζουν να κάνουν εκπτώσεις στην υψηλή τους αισθητική.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

μπορει καποιος να ερμηνευσει αυτον τον χρησμο  και μεχρι πότε θα υπαρχει η επιβαρυνση για τις ΥΚΩ....?

Οι ίδιες πηγές πρόσθεταν ότι οι καταναλωτές επιβαρύνονται ήδη με ποσό της τάξης των 400 εκατ. ευρώ το χρόνο μέσω του λογαριασμού των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας για την ηλεκτροδότηση της Κρήτης, οπότε επελέγη η αποφυγή της πρόσθετης επιβάρυνσης κατά την κατασκευαστική περίοδο. Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει επίσης ότι το κόστος των διασυνδέσεων (αν συνυπολογισθεί και η «μικρή» διασύνδεση μέσω Χανίων που προβλέπεται να λειτουργήσει εφέτος, κόστους 350 εκατ. ευρώ) θα αποσβεσθεί σε ορίζοντα τριετίας ή ακόμη μικρότερο διάστημα αν αφαιρεθεί η επιδότηση του ΕΣΠΑ, η οποία αφαιρείται από το ποσό που ανακτά ο ΑΔΜΗΕ μέσω των τιμολογίων μεταφοράς από τους καταναλωτές. Σημειώνεται ότι έχει ήδη ληφθεί προέγκριση για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ ενώ η πλήρης διαδικασία ένταξης εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

 

https://ecopress.gr/pos-tha-chrimatodotithi-i-ilektriki-diasyndesi-tis-kritis/

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

μην ανχωνεστε η αδερφή του πρωθυπουργού έχει αναλάβει τον σχεδιασμό της αιολικής ανάπτυξης. ολα καλα θα πανε οπως στο ερικος ντυναν.

Edited by bilya63
  • Upvote 4
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

20 λεπτά πριν, dimitris GM said:

 μεχρι πότε θα υπαρχει η επιβαρυνση για τις ΥΚΩ....?

θα υπάρχει μέχρι να σταματήσει η λειτουργία σταθμών με κόστος παραγωγής μεγαλύτερο από την τιμή πώλησης και τα διάφορα κοινωνικά τιμολόγια.

 

Link to comment
Share on other sites

Αντί να πασχίζουμε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερη ενεργειακή ασφάλεια χωρίς να μαυρίζουν τα πνευμόνια συνανθρώπων μας ή να καταστρέφουμε ολοσχερώς το φυσικό τοπίο με ορυχεία, μας χαλάει η οπτική ρύπανση...

Προτείνω να βάφουμε τους έλικες πράσινους με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ για να το ξεπεράσουμε και αυτό το πρόβλημα...

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, ΝΙΚΟΣΤΡΙ said:

κ ακομα καλα κρατει .......δεν λεμε οχι αυθερετα κ χωρις αιτιο ,  δεν μπορεις να μου γεμισεις τη καθε βουνοκορφη με σβουρους ,  εμενα σαν κυνηγο με ενοχλει, χανω θυραματα τον αλλον τον ενοχλει  ο θορυβος καποιον αλλον  η αισθητικη..... κατι αναλογο προσπαθησαν να γινει σε ακατοικητες ( απο ανθρωπους)  βραχονισιδες στις κυκλαδες  που ευτυχως δεν περασε  ....δεν τα θυσιαζουμε ολα στο βωμο της αναπτυξης ........κ στο κατω ,κατω της γραφης επειδη ζω στη φυση θελω να βλεπω φυση  .

Και οι κάτοικοι της Κοζάνης αυτά ακριβώς επιθυμούν. Καταλαβαίνεις ότι είναι αστείοι οι λόγοι που επικαλείσαι. Δεν νομίζεις ότι ήρθε η ώρα να μοιραστούμε όλοι μαζί την όχληση για την παραγωγή ενέργειας; Οι ανεμογεννήτριες τουλάχιστον βλάπτουν μόνον την αισθητική και την ακουστική σε κάποιους, όχι σε όλους, και ίσως λιγότερα θηράματα για τους κυνηγούς όπως λες.  Τα ορυχεία όμως βλάπτουν και την υγεία των τοπικών κοινοτήτων, ανθρώπων και ζώων.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το ότι θέλει να τους αποφύγει γιατί διώχνουν πουλιά, γιατί θέλει να τα σκοτώνει, θα'χε πλάκα να το δω σε λίστα οικολογικών οργανώσεων κατά των ανεμογεννητριών.

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πέρα απο τις άλλες πτυχές του θέματος που έχουν αναφερθεί, για μένα ακόμα σημαντικότερο είναι ότι απ'ότι καταλαβαίνω θα είναι επενδύσεις ιδιωτών και όχι δημόσιες.Απο τις επενδύσεις αυτές σε μερικά χρόνια όταν τα εργοστάσια με μαζούτ/λιγνήτη κλπ κλείσουν θα εξαρτώμαστε σε μεγάλο βαθμό και θα γίνουν όργανο πίεσης-εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων.

Ναι απο εμένα στην αιολική ενέργεια, αλλά υπό προυποθέσεις στη χωροθέτηση και μόνο με δημόσιες επενδύσεις και διαχείρηση για να μην εξαρτώμαστε απο κανέναν. Αν δεν το αντέχουμε τώρα ως χώρα, ας το αναβάλουμε για λίγα ακόμα χρόνια. Καλύτερο απο να το ξεπουλήσουμε και αυτό.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.