Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Το "μίσος" κατά της αιολικής ενέργειας


dimitris GM

Recommended Posts

Είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ οξύμωρο το kynigesia.gr να αναδημοσιεύει άρθρο της ornithologiki για τρεις πελεκάνους -που πραγματικά λυπάμαι για την τύχη τους-, όταν είναι γνωστό πως "λειτουργούν" κάποιοι "φίλοι" κυνηγοί...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

^ lol οντως σωστή η παρατήρηση.  Αν και δεν καταλήγει το επιχείρημα εκεί γιατί θα ήταν ενδιαφέρον να βρεθούν λύσεις που και επιτρέπουν τον ανεμόμυλο και δε σκοτώνει τόσα πουλιά.

Μήπως θα μπορούσε να υπάρξει μια λύση με "δίχτυ" πριν τη φτερωτή (με ανεβασμένο κόστος βέβαια);

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

στις 9/8 ανέβηκε   απο κυνηγό σε γνωστή ομάδα κυνηγών στο fb από εκεί, το πήραν όλοι ... 

https://www.facebook.com/stavrosfl/videos/10218308510049085/

αν κ δεν θελω να το αναπτύξω παραπέρα, ο σωστός κυνηγός, είναι ποιο οικολόγος από τον οποιοδήποτε αλλον που θέλει να αυτοαποκαλείται  οικολόγος

 

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

χωράει πολύ συζήτηση τι σημαίνει οικολόγος, και το συγκεκριμένο φόρουμ θεωρώ πως δεν είναι κατάλληλο για αυτή τη συζήτηση....

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ο σωστός κυνηγός μπορεί όντως να είναι οικολόγος. Εν πάση περιπτώσει είναι εκτός θέματος! Για το ότι σκοτώνονται πουλιά και το ότι είναι καλό/κακό/μπορεί να αποφευχθεί δεν έχει σημασία από που ήρθε η είδηση αλλά η ίδια η είδηση/φαινόμενο/πρόβλημα της τεχνολογίας Edited:grammar.

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

Η λύση με το δίχτυ πέραν του ότι είναι κατασκευαστικός άθλος και θα απορροφά μέρος της αιολικής ενέργειας, μου φαίνεται εξίσου επικίνδυνη για τα πουλιά.

Στην είδηση διαβάζω για σύστημα ραντάρ. Ακούγεται ενδιαφέρον και θα έπρεπε αυτό να είναι το κέντρο της κουβέντας μας αντί του να διαλέγουμε ένα από τα δύο άκρα.

Το κακό είναι ότι οι περιβαλλοντολόγοι συνήθως κολλάνε στο να κοντράρουν την τεχνολογία, ενώ θα περιμέναμε από αυτούς να τρέξουν να βρουν τη λύση ώστε να την εμπορευτούν κιόλας τη γνώση που διαθέτουν. Δηλαδή να την πλασάρουν σαν προϊόν του οικοσυστήματος την αιολική ενέργεια.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εξίσου επικίνδυνο αποκλείεται αλλά μάλλον επίσης επικίνδυνο (και ακριβό).

Το ραντάρ ακούγεται καλό ...αν λειτουργεί γιατί ακούγεται πολύπλοκο.

Πολλοί μιλάνε κυρίως πολιτικά ή παρτάκικα και όχι επιστημονικά.

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, curzondax said:

Πολλοί μιλάνε κυρίως πολιτικά ή παρτάκικα και όχι επιστημονικά.

Η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν περιορισμένη δικαιοδοσία. Ανακαλύπτουν μεν κάτι, αλλά το πως θα εφαρμοστεί αυτό, πότε, σε ποια έκταση και με ποια μορφή, αποτελεί πολιτική, και οικονομική απόφαση.

Όταν λοιπόν, ενώ η οικονομία και η κοινωνική πρόοδος στηρίζονται στα ιδιωτικά συμφέροντα, και έρχεται κάποιος και σε καλεί να πάρεις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις, στο όνομα της επιστήμης και μόνο, είναι ένας απατεώνας και μισός.  

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Το πώς είναι ξεκάθαρα επιστημονικό θέμα και το γιατί είναι εκείνο που είναι περισσότερο πολιτικό. Αν θέλουμε καλύτερες κοινωνίες οι πολιτικοί πρέπει να χώνουν λιγότερο τη μύτη τους στο πώς γιατί δεν είναι δουλειά τους (π.χ. αναλώνονται πολλές φορές στο πώς λειτουργεί η οικονομία ενώ αυτό είναι κυρίως επιστημονικό θέμα ενώ αυτό που είναι πολιτικό είναι το "ποιος θα πάρει τα λεφτά").

Επίσης ακόμα και το γιατί έχεις τέτοια πολιτική ή άλλη μπορεί να είναι επιστημονικό θέμα (διότι υπάρχει και η επιστήμη της ψυχανάλυσης) αλλά πάμε σε συζητήσεις που δεν είναι της ...επιστήμης του χώρου.

  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

"Some fossil fuel power plants have very tall smokestacks. During daylight hours, these smokestacks rarely pose a collision danger, but when lighted at night during migration seasons they may attract birds into the lighted area, birds which then risk collision and death with the structure. With steady-burning, white lights migrating songbirds are drawn to the light, and, once in the glare, become disoriented, circlingin confusionbefore colliding with the stack or falling from the sky, exhausted."

Energy Production and Birds:American Bird Conservancy Policy on Energy Production and Use

Δεν υπάρχει ηλεκτροπαραγωγή εντελώς "αθώα". Απλά η πιο αθώα μορφή της είναι μέσω ΑΠΕ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.