Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ψευδής βεβαίωση μηχανικού περί νομιμότητας σε αγοραπωλησία ακινήτου


Recommended Posts

On 12/8/2020 at 3:44 PM, sissy_arch said:

Να το ρωτήσω αλλιώς? σας φωνάζει αυτός ο ιδιοκτήτης (με τον ψευδώς βεβαιωμένο εξώστη)να βγάλετε άδεια. Τη βγάζετε? κλικάρετε όλα κομπλέ? ξαναδίνετε βεβαίωση? ας γίνει ένα γκάλοπ. Εγώ αν πείτε όλοι ναι είσαι υπερβολική, θα το δεχτώ. Θα με πεισετε. Για πείτε λοιπόν...

Δε νομίζω να υπάρχει νομική ασάφεια. Σε τέτοια περίπτωση η βεβαίωση είναι απλά άκυρη και σα να μην υπάρχει. Το ότι αυτό μπορεί να μη φέρει ευθύνη και το ότι το σύστημα επιτρέπει να συνεχιστούν οι διαδικασίες αν δεν το προσέξεις ότι είναι έτσι μπορεί να συμβαίνει ταυτόχρονα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 107
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

22 ώρες πριν, ΚΑΝΑ said:

Εσύ μπορεί να λες τα ρυθμίζω και ο φίλος μου ο ΙΑΣΟΝΑΣ να φωνάζει "κυνηγήστε ρε τον  άσχετο το μηχανικό που τόλμησε να ρυθμίσει εντελώς νέα παράθυρα και εξώστες και μας χάλασε για μια ζωή όλη τη μόστρα της οικοδομής   για την οποία δώσαμε τόσα στον τάδε αρχιτέκτονα"

Φίλε Βασίλη, εγώ δεν φωνάζω! Δεν βγαίνει απολύτως τίποτα με το να φωνάζεις! Αν έχω παρέα μου το φίλο τον ιδιοκτήτη να πληρώνει, τότε "θα τον σκίσω" στην κυριολεξία και τον έτερο ιδιοκτήτη και το μηχανικό του"!!!

Link to comment
Share on other sites

On 8/12/2020 at 3:44 ΜΜ, sissy_arch said:

σας φωνάζει αυτός ο ιδιοκτήτης (με τον ψευδώς βεβαιωμένο εξώστη)να βγάλετε άδεια. Τη βγάζετε? κλικάρετε όλα κομπλέ? ξαναδίνετε βεβαίωση?

Άλλο πράγμα είναι η αντιμετώπιση μιας διαμορφωμένης κατάστασης και άλλο να ξεκινάς κάτι από την αρχή.  

Ως γνωστόν οι απαντημένες ερωτήσεις του ΤΕΕ Πελοποννήσου δεν αποτελούν νομοθετήματα. Είναι, όμως, μία ερμηνευτική προσέγγιση του ακανθώδους θέματος της τακτοποίησης των αυθαιρέτων που αξίζει να ληφθεί υπ’ όψιν.

Στην απάντηση της ερώτησης υπ’ αριθμόν 2082 (αναρτήθηκε το σχετικό αρχείο σε προηγούμενη δημοσίευση του παρόντος θέματος) εξετάζεται το ζήτημα του εξ ολοκλήρου αυθαίρετου εξώστη.

Θεωρώ πως η κρισιμότερη διάταξη που διέπει την έκδοση της βεβαίωσης είναι ότι οι πολεοδομικές παραβάσεις δεν πρέπει να θίγουν στοιχεία του φέροντος οργανισμού.  

Edited by Honor_Code
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ένας πρόβολος πάντα θίγει το φ.ο. Από τρείς κουτσουρεμένες δομικές που κάναμε στο πτυχίο, αυτό νομίζω είναι σαφές....ε?

Επίσης αυτή η ερωταπάντηση αφορά σε εξώστη πάνω από κοινόχρηστ χώρο. Ο δικός μου είναι στον ακάλυπτο. Και ακόμα και αυτό, στην  απάντηση α που δίνει λέει τον τρόπο που θα τον ρυθμίσεις. εγώ ρωτάω για την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να το κάνεις. Όλοι ξέρουμε ότι αν όλα είναι οκ δε θα κάτσουμε να δούμε πχ τις πόρτες και τα παράθυρα αν είναι ακριβώς οι διαστάσεις. Γιατί όντως δεν επηρεάζουν τίποτα από δόμηση κάλυψη ύψος κλπ. Ένας ολόκληρος εξώστης όμως είναι άλλου παπά ευαγγέλιο....

Edited by sissy_arch
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά ασχολούμαι μόνο με κάλυψη δόμηση ύψος και αντίο σας. Η μόνη εξαίρεση που κάνω στο προηγούμενο είναι αν υπάρχει εξολοκλήρου αυθαίρετος εξώστης που το τακτοποιώ συνήθως. 

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33

Καλημέρα σε όλους. Έχω περίπτωση διαμερίσματος στο οποίο έχει γίνει ρύθμιση από άλλον μηχανικό με τον Ν.4178 για εξώστη και υπέρβαση ύψους και στην συνέχεια έγινε και συμβόλαιο. Καλούμαι σήμερα για νέα βεβαίωση και διαπιστώνω κατά την αυτοψία τα εξής :

1. Έχει προσαρτηθεί ημιυπαίθριος χώρος ~15cm και μετά από αυτήν την προσάρτηση, τελικά το διαμέρισμα είναι μεγαλύτερο μέχρι 5%,ήτοι κατηγορία 3.

2. Διαφορές στα κουφώματα κατηγορίας 3.

Το ερώτημά μου είναι αν μπορώ να δώσω βεβαίωση καθώς βάσει του αρ.82/παρ.θ, οι αυθαιρεσίες της Κατηγορίας 3 δεν εμποδίζουν την έκδοσή της.

Ευχαριστώ.   

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Ο προηγούμενος όφειλε να έχει τακτοποιήσει. Δεν το έκανε. Έγινε συμβόλαιο. Τώρα πως εσύ θα μπεις και θα υπογράψεις ότι έγιναν αυθαιρεσίες που δεν δηλώθηκαν και θα το ρυθμίσεις

Με το συμβόλαιο και τις επιπτώσεις τι θα γίνει;

Ο νέος αγοραστής είσαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσει να αγοράσει το ακίνητο βλέποντας σε μια Τ.Ε ότι το ακίνητο μεταβιβάζεται κατ΄εξαίρεση με αυθαιρεσίες κατηγορίας 3; 

Το θέμα δεν λύνεται έτσι και δεν είναι καθόλου απλό. Αν ο πρώην μηχανικός είναι εν ζωή και εν ενεργεία να εκδώσει αυτός την βεβαίωση. Εάν όχι να ερωτηθεί η συμβ/φος πως θα αντιμετωπίσει ψευδή δήλωση Ν. 4178 η οποία εισήχθη σε προγενέστερη πράξη.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@sok_ratis

Εν συνεχεια μας είπες ότι έχει προσαρτηθεί εξώστης, που ? Μετά την τακτοποίηση προσαρτήσαν εξώστη που?

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

@ArcheΠροσαρτήθηκε Η.Χ., όχι εξώστης. Ο Η.Χ. ήταν προφανώς εξ'αρχής μέσα στο διαμέρισμα αλλά ο μηχανικός που έδωσε την βεβαίωση δεν τον έβαλε στην δήλωση.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.