Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ψευδής βεβαίωση μηχανικού περί νομιμότητας σε αγοραπωλησία ακινήτου


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 107
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@sok_ratisΜην ψάχνεις άλλο εδώ. Κλείστε ραντεβού με συμβ/φο για τα περαιτέρω. Να δει εάν μπορεί να γίνει ακύρωση συμβολαίου ή διόρθωση.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Διόρθωση γίνεται απότι ξέρω, η ακύρωση δεν υπάρχει σαν έννοια. Δια λόγου από συμβ/φο αυτό.

Πάντως ακόμα και οκ να έδινε ο συμβ δεν θα την έδινα τη συγκεκριμένη, πριν τακτοποιηθεί το ζήτημα και το ακίνητο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, sok_ratis said:

@ArcheΠροσαρτήθηκε Η.Χ., όχι εξώστης. Ο Η.Χ. ήταν προφανώς εξ'αρχής μέσα στο διαμέρισμα αλλά ο μηχανικός που έδωσε την βεβαίωση δεν τον έβαλε στην δήλωση.

εννοείς ότι υπάρχει κάποιος ημ/χώρος ο οποίος έχει κλείσει παράνομα και ο μηχανικός δεν τον συμπεριέλαβε, δεν ρύθμισε την αυθαιρεσία?

Link to comment
Share on other sites

Ναι. Ειναι ένας πολυ΄μικρός τριγωνικός Η.Χ. ο οποίος βάσει αδείας στην μία πλευρά του είναι ~15cm και στην άλλη κλέινει στον τοίχο. Στην πράξη αυτό το τριγωνακι εμβαδού 0,15mX2.50m=0.38τμ μπήκε στο διαμέρισμα. Θεωρώ ότι του ξέφυγε του μηχανικού, γιατί τις αυθαιρεσίες του ύψους και του εξώστη τις έβαλε κανονικά και το πρόστιμο δεν θα αύξανε αν εβαζε και τον Η.Χ. Με αυτην την προσάρτηση του Η.Χ. το διαμέρισμα μεγαλώνει την διάστασή του πολύ λίγο μεταξύ 2% και 5%, δηλαδή ειναι κατηγορίας 3.  

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Μήπως ήταν η περίπτωση που έδινε ο 4014 κάποιες ανοχές για έκδοση βεβαίωσης.Αν θυμάμαι έλεγε ποσοστό  2% και μέγιστο 20εκ.και  επιφάνεια 2% και μέγιστο 8,00μ2 στο εμβαδόν . Ισχύει?

Link to comment
Share on other sites

Μόλις τώρα το είδα συνάδελφε που το επισήμανε ο ΚΑΝΑ, καλημέρα συνάδελφε ΚΑΝΑ, βλέπω και στο κομπιουτεράκι καλός. Είδα και μια δημοσίευση που έκανες με κάποιους χάρτες που έχουν βάλει στο site gov.gr να βλέπουμε ένα οικόπεδο, αν είναι δασικό. Καλό, μου άρεσε η παρουσίαση που έχεις κάνει. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα συνάδελφοι, 

Έχω αναλάβει την αυτοψία για χάρη αγοραστή διαμερίσματος με άδεια του 1969. Ο πωλητής που είχε αγοράσει με τη σειρά του το ακίνητο το 2020 μου έδωσε τη  Βεβαίωση Μηχανικού από τον τότε πωλητή που βεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες κλπ. Στο διάστημα της ιδιοκτησίας του δεν έκανε αλλαγές.Εγώ στις μετρήσεις μου είδα ότι το διαμέρισμα έχει χάσει κάποια τετραγωνικά από τον Κ/Χ (κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρας) > 5% και θεωρώ ότι θα έπρεπε να είχε γίνει τακτοποίηση για Κατηγορία 1 (διαμερισμάτωση). Μίλησα με τον συνάδελφο που υπέγραψε τη Βεβαίωση θεωρεί ότι εφόσον δεν υπάρχει υπερβάση δε χρειαζόταν τακτοποίηση. Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση?Τι να συμβουλεύσω τον αγοραστή που επίσης το παίρνει για εκμετάλλευση?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, σε πρώτη φάση ενημερώνεις τον πελάτη σου να μην το πάρει το ακίνητο. Διαφορετικά αν του αρέσει τόσο που θέλει να το πάρει, θα πρέπει η πλευρά του πωλήτη με το μηχανικό του να είναι διατεθειμένοι να αναγνωρίσουν ότι έχει γίνει λάθος, να γίνει ακολούθως επανάληψη συμβολαίου και υπαγωγή στον 4495/17.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.