Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θερμομόνωση τμήματος δώματος επάνω σε πρόσφατα τοποθετημένη υγρομόνωση


Recommended Posts

On 8/7/2020 at 3:23 ΜΜ, pirsogiannis said:

Προσωπικά θα απέφευγα να κάνω ανεστραμμένη μόνωση, δηλαδή η θερμομόνωση υπερκείμενη της υγρομόνωσης. Δεν έχω σε καθόλου καλή εκτίμηση τα ασφαλτόπανα, καθώς αποδεδειγμένα πλέον στην Ελλάδα, μετά από μια 15ετία (και βάλε) χρήσης τους, δεν αναπνέουν και δημιουργούν έντονα προβλήματα υγρασίας, οξείδωσης οπλισμού στο σκυρόδεμα κλπ. Προσωπικά αν η επιφάνεια είναι μικρή και ήταν δικό μου, θα ξήλωνα το ασφαλτόπανο που είναι πάνω από τον χώρο μου . Θα έλεγχα αν υπάρχουν επαρκείς ρύσεις στο δώμα (από 1.5 έως 3% ανάλογα το τελικό υλικό με το οποίο θα επικαλύψω) και θα πήγαινα σε λογική eps150 (ή 200) συνδυασμένη  με πετροβάμβακα για θερμομόνωση, μεμβράνη αποσύμπλεξης και στεγάνωσης και πλακίδια, εάν θέλω βατότητα.Δεν πιστεύω ότι μπορεί βέβαια να καλυφθεί πλήρως από το πρόγραμμα αυτή η λύση. Εάν δεν υπάρχουν ρύσεις (που για το δώμα είναι εκ των ων ουκ ανευ...) θα πρέπει να δημιουργηθούν και ο τρόπος σηκώνει συζήτηση. Φυσικά αυτή είναι μια γενική κατευθυντήρια οδηγία, τα επιμέρους είναι πολλά και κομβικά: πώς θα καθαριστεί επιμελώς το δώμα και πώς θα επιμεληθούν κακοτεχνίες στο σκυρόδεμα, πώς θα επικολληθεί το θερμομονωτικό υλικό, τί υλικά θα χρησιμοποιηθούν σε ευπαθή σημεία (σοβατεπί, βάσεις ηλιακών, στηθαία κλπ), τί κόλλα πλακιδίων, πώς θα γίνει ο αρμός τους κλπ κλπ. Γι'αυτό προσοχή στο συνεργείο και στον μηχανικό. Πάγια άποψη μου είναι ότι πλέον σε τέτοιες κατασκευές πρέπει ένας ιδιώτης να οδηγείται σε λογική μηχανικού-εργοδηγού: που θα έχει την εμπειρία, θα γνωρίζει τεχνικές και υλικά (όχι απλώς να προτείνει ένα συνεργείο...) και θα είναι εκεί να του καίει ο ήλιος τον σβέρκο στην εφαρμογή.

Απο 2-3 εταιρίες που ειχα πάρει προσφορες για μονωση ολοι θεωρούσαν μονο το ασφαλτοπανο σοβαρή λύση και αλλες λυσεις λέγαν πως δεν τις καναν καν λογω του οτι δεν ειναι "σοβαρες". Φταίει η κακη εφαρμογή η ως λύση;

Link to comment
Share on other sites

Άποψη μου είναι ότι φταίει πρωτίστως το υλικό. Η εφαρμογή του δεν είναι κάτι το τρομερό, λίγη προσοχή απαιτείται στις ματίσεις και στα ευπαθή σημεία, εξάλλου μετά από τόσα χρόνια εφαρμογής σχετική τεχνογνωσία υπάρχει. Δοκιμάστε να πατήσετε με γυμνά πόδια σε δώμα με ασφαλτόπανο ένα μεσημέρι καλοκαιριού, θα φύγετε με εγκαύματα. Ο συνδυασμός υψηλές θερμοκρασίες και ελλιπής διαπνοή είναι εκρηκτικός.

Link to comment
Share on other sites

On 15/7/2020 at 11:22 ΜΜ, pirsogiannis said:

Τί είδους μωσαικό εννοείτε ?...

το κλασσικό μωσαϊκό του '70

ενιαίο σε όλη την επιφάνεια της ταράτσας, με τα χαλίκια του, με το βαρύ μηχάνημα που γυαλίζει και το λειαίνει ταυτόχρονα τρίβοντας το κυκλικά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.