Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ηλεκτρολόγος ή Πολιτικός μηχανικός


neosfoititis

Recommended Posts

Καλησπέρα στο forum,

θα ήθελα να ρωτήσω την άποψή σας σχετικά με τις δύο σχολές που αναφέρω στον τίτλο του θέματος: Ηλεκτρολόγος και Πολιτικός μηχανικός. Έκανα αναζήτηση στο forum αλλά τα σχετικά θέματα ήταν αρκετά παλιά και φαντάζομαι έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα από τότε.

Ποιες είναι πλέον οι επαγγελματικές προοπτικές των δύο στην Ελλάδα (θεωρώντας ότι δεν σκοπεύω να μεταναστεύσω χωρίς πολύ σοβαρό λόγο); Έχω ακούσει ότι οι Πολιτικοί μηχανικοί έχουν αρχίσει και επανέρχονται σιγά σιγά (αν και έκατσε και ο κορονοϊός) οπότε μετά από κάποια χρόνια τα πράγματα ίσως και να είναι καλύτερα στο χώρο. Από την άλλη οι Ηλεκτρολόγοι έχουν σταθερά τη μεγαλύτερη βάση αλλά με προβληματίζει η πληθώρα σχολών που υπάρχουν σε μια χώρα που δεν παράγει ουσιαστικά τεχνολογία όπως η Ελλάδα. Γενικά στο σχολείο μου άρεσαν τα μαθηματικά και η φυσική (κυρίως η μηχανική και όχι ο ηλεκτρομαγνητισμός) και έχω ασχοληθεί και λίγο με προγραμματισμό, ο οποίος αν και μου αρέσει, δεν μπορώ να πω ότι με τρελαίνει περισσότερο απο τα δύο πρώτα στο σημείο να "καίγομαι". Γενικά σκέφτομαι τους Ηλεκτρολόγους περισσότερο για τους υπολογιστές παρά για τα ενεργειακά κλπ. Υπάρχουν αξιόλογες θέσεις software ή hardware engineers στην Ελλάδα ή για τα δεδομένα της χώρας η δουλειά του Πολιτικού μηχανικού είναι πιο δημιουργική;

Ευχαριστώ!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.