Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Λύσεις αγκύρωσης όταν πλάτος δοκού=πλάτος στύλου


 

Recommended Posts

Εκ πρώτης όψεως με ανησυχεί ότι τα κάνει πολύ χειρότερα. Κερδίζεις λίγο σε υλικά και διαδικασίες και στηρίζεσαι μόνο στις φουρκέτες για την αγκύρωση.

Αλλά μιλάω 'μακροσκοπικά' οπότε θα με ενδιέφερε να δω μελέτη για το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Αυτό που περιγράφει ο Ηλίας, συνήθως γίνεται σε παράθεση άνω οπλισμού δοκού.Σε κάτω οπλισμό δεν μπορεί να γίνει. Επομένως δεν τίθεται θέμα επικάλυψης.Στον οπλισμό κόμβου , αν δεν κάνω λάθος, ο ec δέχεται να συμπεριληφθεί και τμήμα οπλισμού της πλάκας, το λέω με επιφύλαξη ,θέλω να το ξαναδώ..Ωστόσο είναι μια μόρφωση που προσωπικά θα την απέφευγα. Στις φουρκέτες: προσωπικά βλέπω ότι μάλλον συνωστισμό θα δημιουργήσουν παρά θα λύσουν το πρόβλημα του μπουκαλιασματος. Αν, όπως είπαμε χτες, η δοκός έχει πχ 4Φ16, τότε θα ματιστουν όλα με 2 φουρκέτες?...Επισης, αυτή η φουρκέτα θα πρέπει να έρθει κουρμπαρισμενη από την μάντρα,αφού είναι Φ18, και θα πρέπει να μπει μαζί με τον άνω οπλισμό και από πάνω της να δεθουν ένα ένα τα υπολοιπομενα τσερκια του στύλου μέσα στον κόμβο..όχι ανέφικτο,όχι όμως και εύκολο...επίσης διερωτωμαι:στον πόδα των στύλων,όπου γίνεται παράθεση παλιών και νέων οπλισμών, πάντα μα πάντα λόγω τοπολογίας σχεδόν σε όλα τα σίδερα γίνεται μπουκαλιασμα...και πολλές φορές μεγαλυτερο των 20mm που συζητάμε...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πάντως η ορθή λύση  σε συνεχείς δοκούς, είναι τα γωνιακά διαμήκη σίδερα των δοκών να φθάνουν μέχρι τα γωνιακά κωλονοσίδερα, και να ματίζονται με τσόντες ίδιου Φ που να διέρχονται ακριβώς δίπλα εντός του κόμβου. Ο λόγος που δεν συμβαίνει συχνά είναι διότι ο μηχανικός πρέπει να επέμβει σε όλες τις δοκοσειρές του κτιρίου και να τροποποιήσει όλους τους οπλισμούς των δοκοσειρών και τα μήκη των οπλισμών. Πράγμα που σημαίνει ότι ο αυτοματοποιημένος πίνακας κοπής και κάμψης που παράγει το εκάστοτε λογισμικό είναι άχρηστο και πρέπει να δημιουργηθεί εκ νέου με τα νέα μήκη και τους πρόσθετους οπλισμούς.

Την ίδια λογική εξυπηρετεί και η φουρκέτα στην περίπτωση ακραίου υποστυλώματος που παρουσιάζει ο συνάδελφος. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.