Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ένα βήμα πριν τις άδειες το "Vip Exclusive Club" του Σκορπιού


Engineer

Recommended Posts

Θετικά γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, για την κατασκευή και λειτουργία της πολυτελούς τουριστικής μονάδας “Vip Exclusive Club” που αναπτύσσει ο ρώσος μεγιστάνας Ριμπολόφλεβ στη νήσο Σκορπιός της Λευκάδας, με απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία.
 
Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη με σύνολο 30 θετικών ψήφων:

Με την κατασκευή και τη λειτουργία του έργου ο πρωτογενής τομέας επηρεάζεται θετικά και δεν υποβαθμίζεται.

Οι κατασκευές και τα έργα δεν χωροθετούνται εντός δασικής έκτασης και είναι σύννομα με τη γνωμοδότηση ΣΜΠΕ για την Νήσο Σκορπιό.
Τα έργα χωροθετούνται στη νήσο Σκορπιός, που δεν περιλαμβάνεται στις εκτάσεις χαρακτηρισμένες ως «γη υψηλής παραγωγικότητας», της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας.

Το έργο χωροθετείται μεν σε περιοχή NATURA, όμως η ειδική οικολογική αξιολόγηση είναι επαρκής και ικανοποιητική
Η τεχνική έκθεση επαναχρησιμοποίησης και υπεδάφιας διάθεσης υγρών λυμάτων είναι επαρκής και σύμφωνα με αριθ.145116/2011ΚΥΑ όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Η περιγραφή των αναμενόμενων περιβαλλοντικών επιπτώσεων είναι λεπτομερής και τα αντίστοιχα μέτρα θεραπείας ικανοποιητικά.

Οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνονται από πλευράς εταιρείας για α)χρήσεις εταιρείας εξειδικευμένης στο περιβάλλον, ως συντονιστή βιοποικιλότητας, υπεύθυνη για την αναγνώριση- καταγραφή και αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών κινδύνων, που πιθανά θα προκύψουν κατά την πορεία λειτουργίας του έργου και δεν έχουν προβλεφθεί στην παρούσα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, β)εφαρμογή προγράμματος πιστοποίησης και ελέγχου περιβαλλοντικής προστασίας ISO 140001, ΕΜΑΣ, κλπ κρίνονται ισχυρές και ικανοποιητικές.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου συμμετείχαν και στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων από την Γενική Διεύθυνση Στρατηγικών Επενδύσεων, τα οποία έκαναν εκτενή ενημέρωση για την επένδυση και τα χαρακτηριστικά της και απάντησαν σε ερωτήματα που ετέθησαν.

thumb_big7.php?id=85054

Το έργο
 
Tο έργο που έχει ενταχθεί στις διαδικασίες των στρατηγικών επενδύσεων (Ιανουάριος 2018) περιλαμβάνει:

- ένα ξενοδοχείο 5* και 60 κλινών,
- πολύ - αθλητική εγκατάσταση,
- lounge λουομένων,
- spa,
- εκσυγχρονισμό και επέκταση λιμενικών εγκαταστάσεων,
- αμφιθέατρο,
- ελικοδρόμιο,
- αγροτική φάρμα και αρένα ιππασίας που υλοποιείται σε έκταση 830 στρεμμάτων.

Η συγκεκριμένη επένδυση έχει προϋπολογισμό 165 εκατ. ευρώ. Στον Σκορπιό εργάζονται σήμερα περίπου 50 άτομα, κηπουροί, μηχανικοί, υπάλληλοι καθαριότητας και διοικητικό προσωπικό, που είναι ντόπιοι στην πλειονότητά τους, ενώ, όταν ολοκληρωθεί το έργο της ανάπλασης, αναμένεται να φτάσουν τους 200.

thumb_big7.php?id=85052

thumb_big7.php?id=85053


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.