Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Παράνομη (?) στάθμευση σε θέση ΑΜΕΑ


Recommended Posts

καλησπέρα σε όλους,

πριν από 4+ μήνες έφαγα μια κλήση για παράνομη στάθμευση σε θέση ΑΜΕΑ. Προχθές με πήραν από το ΑΤ της περιοχής μου για να παραδώσω πινακίδες και δίπλωμα για 2 μήνες!

Όπως θα δείτε στις συνημμένες φωτογραφίες η σήμανση ΑΜΕΑ είναι κρυμμένη πίσω από αυτή του STOP. Στην πράξη όπως κινούμουν δεν είδα καν τη σήμαση ΑΜΕΑ. Ο δρόμος μπροστά ήταν αδιέξοδο, με αποτέλεσμα να παρκάρω με την όπισθεν και να καλύψω με το αυτοκίνητο τη σήμανση επί του οδοστρώματος (η οποία βέβαια ίσα-ίσα που φαινόταν) και να μην τη δω ούτε αυτή. Όταν είδα τον αστυνομικό να γράφει την κλήση, δεν ήξερα καν ποια είναι η παράβαση και μου έδειξε την κρυμένη πινακίδα πίσω από το STOP!

Θα ήθελα τη γνώμη σας για το αν και κατά πόσο η εν λόγω θέση ΑΜΕΑ έχει τη σωστή σήμανση και χωροθέτηση, καθώς σκεφτόμουν να υποβάλω ένσταση κατά της απόφασης.

Το αυτοκίνητο μου είναι το μπλε σκούρο Peugeot.

ευχαριστώ

1813994536_20200302_182253_2(2).thumb.jpg.6988bf55d3cc68ffeac38d3971bc243a.jpg

received_1404331276426447.thumb.jpeg.cc71080b3221b7699d1185d3c1872c49.jpeg

received_278393346797347.thumb.jpg.fe494cb84956c1b99122b2f360b45d67.jpg

 

 

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

η παραχωρηση τετοιων θεσεων γινεται απο την Τεχνικη Υπηρεσια του Δημου, μετα απο αιτηση του ενδιαφερομενου..

Σημαινεται υποχρεωτικα με πινακιδα που φερει τα στοιχεια του δικαιουμενου αυτ/του  [αυτη που δεν ειδες]

και,  υποχρεωτικα,  με διαγραμμιση της θεσης με χρωμα και το σημα ΑΜΕΑ μεσα  σε τετραγωνο μπλε φοντο.

Ο χρηστης ειναι υποχρεωμενος να συντηρει την διαγραμμιση, για να μην υπαρχει περιπτωση να  "υπονοηθει" οτι προκειται για παληα και  μη ανανεωθεισα αδεια. 

Σαν τετοια φαινεται η "δικη σου"

[ο "απέναντι"  που εχει τετοια θεση, μπροστα στην οικοδομη,  μετα απο ενα χρονο εβαψε ξανα ολες τις γραμμες και το σημα, τις φωτογραφισε και  παρεδωσε τις φωτό στον Δημο.]

Εκ πρωτης  όψεως,  αυτη η θεση,  με την σβησμενη διαγραμμιση, μοιαζει σαν "εγκαταλελειμενη"...

 

Επρεπε να απευθυνθεις στον Δημο μολις ειδες την κληση, υποβάλοντας τις σχετικες ενστασεις σου.

Ξεκινας "αυριο" και όπου σε βγαλει.

Καλη συνεχεια.

 

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ Δημήτρη, η εν λόγω πινακίδα δεν είχε κάποια συγκεκριμένα στοιχεία κυκλοφορίας, μάλλον πρόκειται για θέση στάθμευσης ΑΜΕΑ κοινής χρήσης...

Θα πρέπει να κάνω ένσταση σίγουρα προς το Αστυνομικό Τμήμα που έβγαλε την απόφαση αφαίρεσης διπλώματος/άδειας κυκλοφορίας, αλλά θα κοιτάξω τι γίνεται και με την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου.

Σκεφτόμουν απλά να πατήσω σε κάποιο στοιχείο κακής χωροθέτησης ή σήμανσης της εν λόγω θέσης στάθμευσης π.χ. ότι απαγορεύεται δύο πινακίδες (STOP - ΑΜΕΑ) να είναι σε απόσταση 1μ μεταξύ τους ή ότι η θέση ΑΜΕΑ θέλει δύο πινακίδες μια στην αρχή - μια στο τέλος (αν ισχύει κάτι τέτοιο). Δεν ξέρω απλά πού να βρω τη σχετική νομοθεσία, γι'αυτό έλεγα αν κάποιος έχει ασχοληθεί με το αντικείμενο αυτό και μπορεί να βοηθήσει.

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

η σημανση για εισοδο-εξοδο σε πεζοδρομιο γινεται με δυο πινακιδες, στα ορια, "αντικρυστα".

Για τις  θεσεις ΑΜΕΑ μπορει  να εχει  μονον μία, αναλογα με το "σημειο"

 Κι΄αν ειναι -  όπως φαινεται- κοινης χρησης, θα ζητησεις τις σχετικες αποφασεις του Δημοτικου Συμβουλιου.

 

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

έτσι όπως έχεις βγάλει τις φωτογραφίες φαίνεται να εμποδίζεται η σήμανση του ΑΜΕΑ, κοιτώντας λίγο πιο προσεχτικά θεωρώ οτι δεν είναι και τόσο κρυφή η πινακίδα.  Η σήμανση κάτω είναι άθλια αλλά και πάλι έπρεπε να σε παραξενέψει γιατί υπάρχει μόνο εκεί. Βγαίνοντας απο τη θέση του οδηγού μπορεις να δεις την πινακίδα ΑΜΕΑ πίσω απο το στοπ και πιστέυω οτι δεν είναι και τόσο κολλητή με την άλλη. Όλα αυτά τα λέω για να ακούσεις και τον αντίλογο του αστυνόμου που αν έχει όρεξη θα στο πάρει το δίπλωμα...Ξανα-ανεβάζω την τελευταία φωτό επεξεργασμένη και πιο φωτεινή για να καταλάβεις τι εννοώ

received_278393346797347.jpg.cb43ac5f23369425ee2ef379426bb77c.jpg

Link to comment
Share on other sites

για να καταλάβεις τι εννοώ κι εγώ: αυτό βλέπεις κινούμενος προς τη θάλασσα

20200302_182253.thumb.jpg.4d7e478c4c3a887ff3a5d53d4376c741.jpg

φτάνοντας στη θάλασσα συνειδητοποιείς ότι είναι αδιέξοδο (δεν υπάρχει σήμανση αδιέξοδου πριν). Οπότε εκεί έκανα όπισθεν για να παρκάρω και κάλυψα με το αυτοκίνητο ουσιαστικά τη σήμανση ΑΜΕΑ στο οδόστρωμα χωρίς προηγουμένως να την έχω δει αφού κινούμουν με την όπισθεν (με την όπισθεν είναι πολύ δύσκολο να δεις κάτι που είναι ζωγραφισμένο στο οδόστρωμα). Όσο για τη άθλια λευκή γραμμή που περιβάλλει τη θέση, δε νομίζω ότι είναι κάτι που δημιουργεί υποψίες αφού πολλές φορές με λευκή γραμμή περιβάλλονται οι μη-ΑΜΕΑ θέσεις.

Το γεγονός ότι δεν πήρα την παραμικρή είδηση ότι είναι θέση ΑΜΕΑ προσωπικά μου λέει ότι κάτι δεν έχει γίνει σωστά εδώ. Να φανταστείς ότι είδα τον αστυνομικό να γράφει την κλήση και δεν ήξερα καν το λόγο!

Ο λόγος που έκανα αυτό το post είναι περισσότερο τεχνικός, δηλαδή αν υπάρχει κάποιο τεχνικό λάθος στην περίπτωση αυτή (π.χ. απαίτηση διπλής πινακίδας ΑΜΕΑ, μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ πινακίδων STOP - ΑΜΕΑ, χρωματισμός οδοστρώματος κλπ) που να μπορέσω να χρησιμοποιήσω στην ένσταση που θα υποβάλω.

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

η θέση σταθμευσης πρέπει να εχει / φερει, οριζόντια και κάθετη σήμανση - όπως σωστα αναφέρει αναλυτικά (και τα της διαδικασίας) ο Δημήτρης πιο πάνω. Η πινακίδα (κάθετη σήμανση) δεν φαινεται τι γραφει, την εχεις σε καποια φωτο; Η οριζόντια σήμανση δεν ειναι η ορθη. Έπρεπε να ναι κιτρινη (απαγορευση σταθμευσης) και οχι λευκη. Η λευκη διαγραμμιση οριοθετει. Μπορει να χρησιμοποιηθεί για διαγραμμιση νησιδας πχ οπου θα οριοθετει παραπλευρο χωρο σταθμευσης ΑΜΚ ή πιθανά αλλης χρήσης. Η οριοθέτηση μονο του περιγράμματος της θεσεως σταθμευσης (και αυτη θα πρέπει να΄ναι συμφωνα με τις προδιαγραφες για το συγκεκριμένο ΑΜΚ που εξυπηρετεί , κοιταξε το, ακόμη και η ¨γενικη¨ - κοινη που αναφέρεις θα πρέπει να χει καποιες min διαστασεις). Στο εσωτερικό αυτής θα έπρεπε να υπάρχει το γνωστό σήμα ΑΜΚ. Αν η πινακιδα εχει θεμα , μπορεις να την αξιολογήσεις μαζί με τα υπόλοιπα. :Αν εξαιρέσουμε την ¨αγνωστη¨ πληροφορία της πινακιδας, η θέση μοιαζει να ναι εγκαταλελειμμένη - ισχυουν ολα τα ανωτερω που αναφερει και ο Δημητρης αναλυτικά, περι συντήρησης κλπ. Πιθανότατα με αυτή την ¨εικόνα¨ και εγω θα σταθμευα εκει. Δες και αυτα :

Σήμανση σε χώρους στάθμευσης - Γενικές απαιτήσεις

Επιδαπέδια σήμανση:

Οι χώροι στάθμευσης ΑμεΑ φέρουν το Διεθνές Σύμβολο Προσβασιμότητας αποτυπωμένο στο έδαφος και αναρτημένο πάνω από την αντίστοιχη θέση ή στον τοίχο.

Σε πολυώροφους χώρους στάθμευσης, οι διαρρυθμισμένοι χώροι για ΑμεΑ πρέπει να βρίσκονται κοντά στον ανελκυστήρα και τους χώρους υγιεινής.

Οι χώροι στάθμευσης πρέπει να είναι απαλλαγμένοι από εμπόδια και να μην  εμποδίζονται από κολόνες ή άλλα στοιχεία της κατασκευής.

Προσοχή πρέπει να δίνεται στον τρόπο τοποθέτησης και στην επιλογή της θέσης των πινακίδων σήμανσης, ώστε αυτές να μην αποτελούν εμπόδιο ή κίνδυνο για ορισμένες κατηγορίες ατόμων. Πχ οι πινακίδες οδικής σήμανσης όταν βρίσκονται τοποθετημένες μέσα στην πόλη συχνά αποτελούν εμπόδιο για τα άτομα σε αμαξίδιο και κίνδυνο για τα άτομα με προβλήματα στην όραση.

 

Picture2.jpg
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση. Φωτογραφία της πινακίδας δεν έχω, αλλά θυμάμαι ότι ήταν η παρακάτω. Απ'ότι είδα είναι η P71, κάτι που λέει πάνω και η κλήση. Δεν είχε πάντως πάνω της κάποιο συγκεκριμένο αριθμό κυκλοφορίας, άρα υποθέτω ότι είναι κοινής χρήσης. Εντός της θέσης υπήρχε το γνωστό σήμα ΑΜΚ, αλλά εγώ κινούμενος με την όπισθεν δεν το είδα και το κάλυψα με το αυτόκινητο. Αυτό που αναφέρεις με την κίτρινη διαγράμμιση αναφέρεται σε κάποια νομοθεσία?

image.png.8914c55fa5253b84d14fba4c9b6361e0.png

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.