Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Sprinkler με παροχή από το δίκτυο πόλης


kpahtas

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι. Σε υπόγειο καταστήματος επιφάνειας 330 τ.μ., πρόκειται να εγκατασταθεί δίκτυο με 25 κεφαλές sprinkler, το οποίο έχει μελετηθεί στην εγκεκριμένη τεχνική περιγραφή (2005) με δεξαμενή 39 m3. 

Το θέμα είναι ότι άγνωστο πως, η εγκατάσταση δεν έγινε ποτέ ολοκληρωμένη και η δεξαμενή δεν υφίσταται. Υπάρχει περίπτωση να μπορεί να τροφοδοτηθεί το δίκτυο sprinkler από το δίκτυο πόλης, χωρίς δεξαμενή; 

Γνώριζα παλιά ότι έως 6 κεφαλές επέτρεπαν. Σε πρόσφατη επίσκεψή μου στην πυροσβεστική, μου είπαν ότι με βάση το EN12845, γίνεται να διαστασιολογήσεις όσες κεφαλές θέλεις, εφόσον βγαίνουν οι υπολογισμοί.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφε, πιστεύω πως με την ίδια λογική που γίνονται αποδεκτές οι δεξαμενές μειωμένης χωρητικότητας με δεδομένο πως μπορείς να εξασφαλίσεις την απαιτούμενη παροχή στην δυσμενέστερη κεφαλή, ίσως να μπορείς και να αποφύγεις την δεξαμενή. Κοίταξε την Παρ. 9.2. της οδηγίας που αναφέρεις( EN12845). Αναφέρει για συνδέσεις με το δίκτυο πόλης καθώς και επιπρόσθετα μέτρα.  

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.