Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Παράταση αυθαιρέτων (Ιούλιος/ 2020) Ν. 4495 & Ν. 4178- Ηλεκτροκίνηση κλπ διατάξεις


Recommended Posts

7 ώρες πριν, danaikaterina said:

Διορθώσεις σε ήδη υπάρχουσες δηλώσεις μπορούν να γίνουν. Μεταφορά δεν μπορεί να γίνει. Γιατί η ημερομηνία μεταφοράς θα είναι ουσιαστικά η ημερομηνία υπαγωγής στον 4495, ή οποία μετά της 30/9 δεν επιτρέπεται. (με τα μέχρι σήμερα δεδομένα).

Μα στον 4014 πως θα γίνουν διορθωσεις?

Link to comment
Share on other sites

Δηώσεις 4014 στις οποίες σκοπεύετε να κάνετε διορθώσεις θα έπρεπε να έχουν ήδη μεταφερθεί. Ποιος ο λόγος της αναμονής; Ο 4014 έχει λήξει εδώ και πολύ καιρό.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μιλάω για κάποια συγκεκριμένη δήλωση που πρέπει να διορθωθεί , απλά επειδή έχω αρκετές δηλώσεις στον Ν4014 και σε περίπτωση που χρειαστεί σε καποια μελλοντικά να γίνει καποια διόρθωση -συνεπώς μετάβαση- και και προκύψει ότι είναι κατηγορια 5,τι γίνεται?

Link to comment
Share on other sites

Ναι, γιατί όμως να χρειαστεί διόρθωση; Έχει κάποια αμφιβολία για αυτά που έχουν δηλωθεί;

Γενικότερο σχόλιο: Η προσωπική μου άποψη είναι ότι από τη στιγμή που ο 4014 κρίθηκε αντισυνταγματικός έπρεπε όλες οι δηλώσεις να μεταφερθούν στον 4178. Θεωρώ πως δεν είπαν ξεκάθαρα να τις μεταφέρετε όλες ήταν για να μην ξεσηκωθούνε όλοι μηχανικοί και ιδιοκτήτες. Αν ρωτούσες όμως σου έλεγαν "δεν είναι υποχρεωτικό.. αλλά καλό θα ήταν να... και γιατί δεν τις μεταφέρετε δεν είναι κόπος και το πρόστιμο θα είναι πιο μικρό.." και επιπλέον για την έκδοση βεβαίωση σε υποχρέωναν να τις μεταφέρεις. Κάτι που δεν ισχύει για τις δηλώσεις του 4178. Αυτές εφόσον είναι ολοκληρωμένες δεν χρειάζεται να μεταφερθούν στον 4495. Απλώς μπαίνεις στον 4495 και εκδίδεις νέα βεβαίωση με μνεία στη δήλωση του 4178. Γιατί άραγε; Προσωπικά δεν θα άφηνα καμία δήλωση στον 4014.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Μην ξεχνάτε ότι, στον 4014 τα ακίνητα δεν αποκτούσαν "κατηγορία".... Αυτό που συζητάτε και ταυτοχρόνως η απόκτηση κατηγορίας θ' αντιμετωπιστούν με την απόκτηση της ηλεκτρονικής ταυτότητας. Εκεί όλες οι επιμέρους "περιπτώσεις" κ.λπ. θα "εξισωθούν" και θα έχουν πλέον ενιαία αντιμετώπιση...

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Και τί θα δούνε τα ματάκια μας/τους όταν έρθει εκείνη η ώρα. Πιστεύω ότι ο 4014 θα ανοίξει πληγές στο σχετικά άμεσο μέλλον...

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.