Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

μελετη κενακ σε συνεργειο


dimnitris

Recommended Posts

καλησπερα σας, θα ηθελα να ρωτησω εαν σε οικοδομικη αδεια συνεργειου χρειαζονται μελετες (κενακ,θερμανσης, κλιματισμου)?

ευχαριστω,

Η χρήση κεφαλαίων δεν επιτρέπεται. Επίλεξε «επεξεργασία» και διόρθωσε το κείμενο της δημοσίευσής και τίτλου.

Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by dimnitris
Link to comment
Share on other sites

Κενακ σίγουρα όχι γιατί θεωρείται επαγγελματικό εργαστήριο και μάλλον απαιτείται μόνο θερμομονωτική επάρκεια.

Για τις άλλες μελέτες θέρμανση, ηλεκτρικά, ύδρευση, αποχέτευση, φ. αέριο (αν προβλέπεται για τη περιοχή), μηχανικός αερισμός, κλπ. επειδή το κτήριο ανήκει στα ειδικά κτήρια θεωρώ πως ναι απαιτούνται.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω πολυ, επειδη θα ειναι ολη την ωρα της λειτουργιας ανοιχτο σκεφτομαι οτι δεν χριαζεται ουτε θερμανση και μαλλον ουτε θερμομονωτικη επαρκεια η δεν ισχυει αυτο που λεω ?

 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το.

Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Ο κανονισμός λειτουργίας των συνεργείων λέει οτι  δουλεύουν με πόρτες και παράθυρα κλειστά ...άσχετα αν όλα δουλεύουν (παρανόμως) με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα .

Για την υδομ, θεωρώ οτι θα στα ζητήσουν.. ξέχασα να αναφέρω και τη φωτοτεχνική μελέτη του συνεργείου που θα ζητήσει τόσο η υδομ όσο και η δ/νση μεταφορών για την άδεια λειτουργίας.

Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη, στον 78/88 (άρθρο 10 και με τα ΠΔ που την τροποποίησαν δεν άλλαξε) η θέρμανση δεν είναι υποχρεωτική. Αν όμως θέλουν να υπάρχει σύστημα θέρμανσης τότε πρέπει να υποβληθεί μελέτη.

Επίσης πρέπει να δειχθεί η θέση των φωτιστικών κλπ. Φωτοτεχνική δεν θυμάμαι να επιβάλλεται. Θα μου πεις τώρα όπως διατυπώνεται <<Τα φωτιστικά σημεία προβλέπονται σε κατάλληλες θέσεις και σε ικανό αριθμό, ώστε να επιτυγχάνεται, κατά το δυνατό, ομοιομορφία φωτισμού και επαρκής φωτιστική ένταση>> υπονοείται.

Κάνω λάθος;

ΠΔ 78 88.pdf ΠΔ38 96.pdf ΠΔ416 91.pdf ΠΔ 163 2009.pdf

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα, εχω κανει για απλα καταστηματα και εκανα κανονικα φωτοτεχνια ενα τευχος και περιεχει μεσα στο τευχος ενα σκαριφημα με της θεσης και τ lux και ολα τ υπολοιπα και το δεχτηκαν κανονικα και σαν πληρη το φακελο στην πολεοδομια . αρα θα κανω το ιδιο και εδω.

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το.

Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Ηλία αυτο που αναφέρεις είναι σωστό και όντως είναι όπως το λες αλλά όπως γνωρίζεις πολύ καλά κάθε υδομ (παλιά πολεοδομία) μεταφράζει κατά το δοκούν!

Επειδή  έχω κάνει πάρα πολλές μελέτες συνεργείων στις πολεοδομίες Αττικής(Αργυρούπολη. Αγ. Παρασκευή, Περισσό, Παλλήνη) θα σου πω οτι για συγκεκριμένη ειδικότητα (πχ μηχανικά μέρη) σε διαφορετικές υπηρεσίες το ίδιο χρονικό διάστημα, η μια μου ζήτησε (πέραν των άλλων μελετών), θέρμανση και φωτοτεχνική μελέτη, η άλλη μόνο θέρμανση (παρόλο που δεν είναι υποχρεωτική) και μια τρίτη ούτε θέρμανση ούτε φωτοτεχνική μελέτη.

Άβυσσος η ψυχή στις ''υδομ'' 😀

Όσο αφορά τη φωτοτεχνική μελέτη στη δ/νση μεταφορών για την χορήγηση άδειας λειτουργίας, το 90% αυτών μου την είχαν ζητήσει!

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.