Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ορισμός περιβάλλοντος χώρου & Εργασίες που περιλαμβάνονται


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

Μήπως κάποιος θα μπορούσε να μου πει αν υπάρχει ένας επίσημος ορισμός για το τι είναι "περιβάλλων χώρος", όπως π.χ. υπάρχει ορισμός για τον ημιυπαίθριο χώρο.

Βασικα με ενδιαφέρει να δω ποιες εργασίες / κατασκευές μπορεί να περιλαμβάνει (ή υποχρεούται να έχει), μιας και έχω μπλέξει ανάμεσα σε συνάδελφο και πελάτη που επιμένει ότι κάποιες εργασίες περιλαμβάνονται υποχρεωτικά στην διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, ενώ ο συνάδελφος το αρνείται.

Edited by Pavlos33
έγινε διόρθωση ορθογραφίας λέξεων
Link to comment
Share on other sites

η έκφραση είναι λάθος ----> "Ορισμός Περιβάλλοντα (ή Περιβάλλοντος) Χώρου"  (ο περιβάλλων, του περιβάλλοντος, κλπ)

Δεν υπάρχει επίσημος (κατά ΝΟΚ) ορισμός, αλλά είναι προφανές πως πρόκειται για το χώρο που περιβάλλει (είναι γύρω από) κάτι. Εν προκειμένω, το κτίσμα.

Αν εννοείς ποιες εργασίες περιλαμβάνονται στην αμοιβή διαμόρφωσής του και αν αυτές συμμετέχουν σε αναλυτικό προϋπολογισμό, ΙΚΑ, κλπ, καλό είναι να απευθυνθείς στην αρμόδια ΥΔΟΜ, δεδομένου ότι το θέμα αντιμετωπίζεται ποικιλοτρόπως.  

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

σωστα

ο "πολεοδομικος" ορος  που χρησιμοποιει ο ΝΟΚ  στους ορισμους ειναι "ακαλυπτος" 

3. Ακάλυπτος χώρος είναι ο χώρος του οικοπέδου που δεν δομείται.
Link to comment
Share on other sites

Εγώ αγαπάω την αντιμετώπιση συναδέλφων Αρχιτεκτόνων όσων αφορά τον ακάλυπτο/περιβάλλοντα χώρο. Δεν τους ενδιαφέρει το ότι υποχρεώνονται να έχουν ακάλυπτο χώρο αλλά το ότι αυτός ο χώρος είναι ευκαιρία για διαμόρφωση με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων/χρηστών.

Επί της ερώτησης: με το "επιμένει ότι κάποιες εργασίες περιλαμβάνονται υποχρεωτικά στην διαμόρφωση" εννοείς ότι μιλάει για απαιτούμενες μελέτες (γιατί οι εργασίες σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι και ανύπαρκτες θεωρητικά);

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, 

Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν μελέτες, ούτε κοστολόγηση, παρά προφορικές εγγυήσεις από τον μηχανικό που έκανε την κατασκευή ότι στον περιβάλλοντα χώρο θα γίνουν κάποιες εργασίες, όπως περίφραξη  που ποτέ δεν έγινε.
Ο ιδιοκτήτης επέμενε ότι είναι υποχρεωμένος να τις κάνει βάση του νόμου "περί περιβάλλοντα χώρου", που μάλλον τον σκέφτηκε μόνος του, αλλά ήθελα να το επιβεβαιώσω σε περίπτωση που υπήρχε τέτοια νομοθεσία και δεν το ήξερα.
 
Link to comment
Share on other sites

Δεν μας είπες ότι πρόκειται για κατασκευή (εργολαβία?), και θεωρήσαμε ότι αναφερόσουν στην άδεια.

Για τις κατασκευές, συντάσσεται ιδιωτικό συμφωνητικό που περιλαμβάνει αναλυτικά τις εργασίες που θα εκτελεστούν, και είναι ισχυρό.

Το "μιλητό" δεν έχει καμία ισχύ

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Οι υποχρεώσεις του εργολάβου και οι εργασίες που αναλαμβάνει αναφέρονται ρητά στο εργολαβικό συμβόλαιο.... δεν υπάρχουν εργασίες που εννοούνται !!!

Επιπρόσθετα θα έλεγα ότι το εργολαβικό συμβόλαιο, ως νομικό έγγραφο, καλό θα ήταν να το δει και να σας συμβουλεύσει και κάποιος νομικός.

Το "μιλητό" έχει ισχύ όσο διαρκεί ο καφές που το συνοδεύει ... μετά υπερισχύει το "εεεε καλά λέμε και καμιά μ@@@κία να περάσει η ώρα" ;)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.