Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νέος Μηχανικός? Ρώτησε εδώ… άφοβα!


Pavlos33

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 129
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ο ανυποψίαστος νέος Μηχανικός έχει αποτυπώσει το ακίνητο και θέλει το διανυσματικό αρχείο ορίου απαλλοτρίωσης οδού ή ρυμοτομικής γραμμής πόλης ή άλλου υποβάθρου για να δουλέψει με τις απαραίτητες συγκρίσεις. Χωρίς να ενοχλήσει συνάδελφο πώς τα παραλαμβάνει νομίμως και με τον ταχύτερο τρόπο; Εάν βρει υπόβαθρα μόνο σε εκτυπωμένη μορφή και γνωρίζει ότι έχουν διανυσματικό αρχείο ως πηγή τότε έχει δικαίωμα να παραλάβει το διανυσματικό αρχείο;

Edited by curzondax
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Οι υπηρεσίες σχεδίου πόλεως των Δήμων έχουν και πρέπει να διαθέτουν αποσπάσματα των ρυμοτομικών γραμμών και ορίων απαλλοτριώσεων κλπ.

Διανυσματικό αρχείο δεν νομίζω ότι είναι υποχρεωμένοι να δίνουν. Τα σχέδια πόλης υποβάλλονται από μελετητές.

Όμως μπορείς να ζητήσεις και λάβεις συντεταγμένες Ο.Τ. οικοπέδων κλπ

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

15 ώρες πριν, curzondax said:

Ο ανυποψίαστος νέος Μηχανικός....

.....Εάν βρει υπόβαθρα μόνο σε εκτυπωμένη μορφή και γνωρίζει ότι έχουν διανυσματικό αρχείο ως πηγή τότε έχει δικαίωμα να παραλάβει το διανυσματικό αρχείο;

ρωτάς ως ανυποψίαστος?

απαντάς σε ανυποψίαστους?

Είναι κάποιο τιπς αυτό που γράφεις??? 

κάπου με μπέρδεψες ειδικά όταν συχνά πυκνά αλλάζεις σε αρκετά θέματα το αρχικό σου κείμενο με βάση τις απαντήσεις που ακολουθούν.

 

(και αυτο δεν πρέπει να ξαναγίνει)

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Λες να γνωρίζω πλήρως την απάντηση για να φέρνω ερώτημα (άσχετα ότι το έφερα όσο πιο συμμαζεμένα μπορούσα σε τρίτο πρόσωπο και γενικής φύσεως για να βοηθηθούν και άλλοι) ; Είναι ερώτημα μου  με ταλανίζει για καιρό. Γνωρίζω ότι πολλά πράγματα κυκλοφορούν μεταξύ γραφείων και συναδέλφων αλλά είναι δύσκολο έως αδύνατο να δω κάπου συγκεντρωμένες οδηγίες προβλεπόμενης διαδικασίας εύρεσης τέτοιων στοιχείων (ειδικά στην περίπτωση που είναι διανυσματικής μορφής και αν υπάρχει τέτοια υποχρέωση από τους φορείς). 

  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά, προβλεπόμενη διαδικασία χορήγησης αρχείων δεν ξέρω εάν υπάρχει.... σε κάθε περίπτωση μπορείς πάντα να απευθυνθείς στην αρμόδια υπηρεσία και να ζητήσεις ευγενικά και με τρόπο τι χρειάζεσαι.... επειδή έχω λίγη εμπειρία από Δημόσιο μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι δεν είναι όλοι οι ΔΥ το ίδιο και υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν.... ειδικά τους νέους συν/φους.... είναι θέμα σε ποιόν θα πέσεις.... Έπειτα είναι και το άλλο..... πολλά από τα αρχεία που κυκλοφορούν έχουν τεράστια λάθη, παραλήψεις και ασάφειες (βλέπε e-poleodomia που τουλάχιστον στην περιοχή μου γίνεται της κακομοίρας από σχέδια που δεν ισχύουν ή ακόμα και περίπτωση κυρωμένης ΠΕ εδώ και πάνω από 10ετία που δεν φαίνεται πουθενά) οπότε η μη χορήγηση αρχείων δεν γίνεται γιατί έχει στηθεί μαγαζάκι (το οποίο φυσικά και δεν το αποκλείω) αλλά γίνεται για να προστατευτούν οι συνάδελφοι από κακοτοπιές..... να αναφέρω βέβαια ότι πολλοί Δήμοι έχουν αναρτημένα αρχεία dwg από επεκτάσεις σχεδίων στις ιστοσελίδες τους ή στο geodata.... επίσης, πριν αρκετά χρόνια, γνωρίζω περίπτωση επαρχιακού Δήμου που κοινοποίησε ταχυδρομικώς στους μηχανικούς της περιοχής του, cd με το αρχείο πράξης εφαρμογής που μόλις είχε κυρωθεί....και μάντεψε.....αποδείχθηκε ότι το αρχείο είχε σε πολλά σημεία αναντιστοιχίες με τις θεωρημένες πινακίδες της Πράξης. Ξαναλέω πάντως, από προσωπική εμπειρία, είναι θέμα που θα πέσεις....

Edited by lou
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Μια ερώτηση σχετικά με την έκδοση βεβαίωσης περί μη αυθαιρεσιών.

Σε διαμέρισμα  που επιμετρήθηκε βρέθηκε παράβαση 0,86τ.μ μπροστά στην είσοδο του. Η παράβαση φαίνεται ότι είναι στο χρόνο κατασκευής της πολυκατοικίας, μιας και παρατηρείται σε όλα τα αντίστοιχα διαμερίσματα της οικοδομής. Το εμβαδό της κατοικίας είναι 60τ.μ και συνεπώς τα 0,86 είναι <2% της ανοχής του νόμου. Μπορώ να δώσω βεβαίωση ή θα πρέπει να γίνει τακτοποίηση?

Ευχαριστώ.

 

Link to comment
Share on other sites

το θεμα ειναι οτι,

εχεις επεκταθει στον κοινοχρηστο διαδρομο, αφου η εξωπορτα μπηκε "πιο εξω"...

Και πώς να πας με το "σε ολους τους οροφους" εαν εχεις οικοδομη με πυλωτη και υπογειο???.😁

Δες αν αυτη η "επεκταση" φαινεται στην κατοψη του συμβολαιου...[δυσκολο]

[και οταν βγει για διαβουλευση  το "ανακοινωθεν"  ανεπίσημα νομοσχεδιο

γραψτους  "να βαλετε μια αποκλιση στα τμ. εως 5%...να σταματησει αυτη η.... ακατανοησια των διαφορών για 0,86 και 1,20 τμ...

Δεν θα το "δουνε", οπως δεν το ειδανε εδω και 10 χρονια....ολες οι δεκαδες "επιτροπες" περι αυθαιρετων... αλλα εσυ αυτα γραφεις ]

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα σας! Ευχαριστώ ως νέος μηχανικός για τον τίτλο αυτού του thread & την πρόθεση!

Προσπαθώ να βγάλω άκρη με το ζήτημα των θέσεων στάθμευσης. Εχω βρει τα δυο ΦΕΚ του 1979 και του 2004, ωστόσο δεν καταλαβαίνω τι ισχύει στην περίπτωση:

- υφιστάμενο κτήριο εντός του ιστορικού κέντρου της Αθήνας σε πεζόδρομο κάθετο στην Ηφαίστου (Πλάκα-Μοναστηράκι). Το πρώτο έντυπο έγγραφο του φακέλου είναι Άδεια Προσθήκης του 1948. (άρα υφίσταται προ του Ν.960/1979).

- στο Ισόγειο υπάρχει κατάστημα 29ΤΜ.

ΕΡΩΤΗΣΗ 1:    Έχει απαλλαχθεί από εξαγορά για θέση στάθμευσης λόγω ιστορικού κέντρου/πεζοδρόμου/ παλαιότητας; ΄Ή θα έπρεπε να έχει γίνει κάποια εξαγορά; Αν ναι, πόσες θέσεις;

ΕΡΩΤΗΣΗ 2:   Με αλλαγή χρήσης για ΚΥΕ χωρίς τραπεζοκαθίσματα (κυρίως take away) απαιτούνται θέσεις στάθμευσης (δεδομένων των παραπάνω); 

🤥

Ευχαριστώ πάρα πολύ!

 

Edited by SOPHIA A B
Link to comment
Share on other sites

@SOPHIA A B

Ερ. 1) Αν υπήρχε το κατάστημα πριν το 79 δεν έχει γίνει κάποια εξαγορά αφού δεν υπήρχε υποχρέωση θέσεων στάθμευσης τότε.  

Ερ. 2) Για τον υπολογισμό των απαιτούμενων θέσεων υπολογίζεις τις θέσεις για τη νέα χρήση μείον τις θέσεις για την παλιά, σύμφωνα με τους νόμους που αναφέρεις. Αν ήταν εμπορικό κατάστημα παλιά, το αποτέλεσμα είναι μία θέση. Αν ήταν κατάστημα εστίασης, το αποτέλεσμα είναι μηδέν.  

Ο όρος “κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος” δεν είναι ξεχωριστή χρήση ούτε έπρεπε να ενδιαφέρει την πολεοδομία. Διάβασε τις δημοσιεύσεις του συναδέλφου kan62 στη σελίδα του θέματος που παραθέτω: 26η σελίδα του θέματος “ Αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε ΚΥΕ”

Αφού είσαι νέα συνάδελφος έχω να σου πω δύο πράγματα.

Σύντομα θα έρθεις αντιμέτωπη με την παράνοια των διαφόρων υπηρεσιών που ξεκινάει από την αυθαίρετη ερμηνεία των νόμων και φτάνει μέχρι την παντελή αγνόησή τους. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένη και να παραμένεις ψύχραιμη.

Στο φόρουμ υπάρχουν πολλά χρήσιμα πράγματα αλλά θέλει λίγο ψάξιμο.

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.