Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΚΑΠΕ: Νέα πρόσκληση σε πρόγραμμα για έργα ενεργειακής αποδοτικότητας και ασφάλειας


Engineer

Recommended Posts

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), ως Διαχειριστής του Προγράμματος (Programme Operator) με τίτλο: «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Ενεργειακή Αποδοτικότητα, Ενεργειακή Ασφάλεια» (Programme GR-Energy), με συνολικό προϋπολογισμό 10εκ € και συγχρηματοδότηση από το Χρηματοδοτικό Μηχανισμό Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου  (ΧΜ – ΕΟΧ) 2014-21, καθώς και πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), ανακοινώνει την δημοσιοποίηση της Ανοιχτής Πρόσκλησης για την Υποβολή Προτάσεων Πράξεων στο Πρόγραμμα.

Η Πρόσκληση αποσκοπεί στην υποστήριξη Πράξεων που προτείνουν καινοτόμες λύσεις για την ενσωμάτωση τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και τη βελτίωση της Ενεργειακής Αποδοτικότητα (ΕΑ) σε κτήρια και υποδομές του δημόσιου και ευρύτερου δημοσίου τομέα.
 
Το Πρόγραμμα θα υποστηρίξει και τους τρεις πυλώνες της βιωσιμότητας, δηλαδή τον οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό πυλώνα, αυξάνοντας έτσι τη γενική ευημερία των τοπικών κοινωνιών στις οποίες εντάσσονται τα κτήρια/υποδομές παρέμβασης, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και παρέχοντας εργασία στις τοπικές αγορές.

Οι Προτάσεις που θα υποβάλλονται θα πρέπει να συμβάλουν στους γενικούς στόχους και τους συνολικούς δείκτες του Προγράμματος «GR – Energy», όπως αυτοί περιγράφονται στην Πρόσκληση.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν όλα τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ) προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, π.χ. εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές, δήμοι, ερευνητικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα κλπ., εντός ελληνικών γεωγραφικών συνόρων.

Επιπλέον, μπορεί να συμμετάσχει κάθε φορέας, δημόσιος ή ιδιωτικός, με εμπορικό ή μη σκοπό, καθώς και μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ), εφόσον έχουν αποκτήσει νομική προσωπικότητα στις Δότριες χώρες, στο Δικαιούχο κράτος ή σε κάποια χώρα εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, που συνορεύει με το εκάστοτε Δικαιούχο κράτος.

Επίσης, κάθε διεθνής οργανισμός ή φορέας ή υπηρεσία Δότριας χώρας, που δραστηριοποιείται ενεργά και συμβάλλει αποτελεσματικά στην υλοποίηση μιας Πράξης, δύναται να επιλεγεί ως επιλέξιμος Εταίρος της Πράξης, σύμφωνα με το Άρθρο 7.2.2 του Κανονισμού, με την προϋπόθεση ότι κάθε εταίρος ασχολείται ενεργά και συνεισφέρει αποτελεσματικά στην εφαρμογή του έργου, αναλαμβάνοντας την εξασφάλιση των παρεμβάσεων και την τεκμηρίωσή τους για την ολοκλήρωση των συνολικών στόχων της πρότασης.

Το ΚΑΠΕ και η Διεύθυνση Αναπτυξιακών Προγραμμάτων που συντονίζει το Πρόγραμμα αξιοποιώντας την επιτυχημένη εμπειρία από το πρόγραμμα της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου (ΧΜ ΕΟΧ 2009-14) καλεί τους ενδιαφερόμενους φορείς να υποβάλουν τις Προτάσεις τους μέσω του ΟΠΣ ΕΟΧ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/ από τις 22/07/2020 14:00:00 (ημερομηνία έναρξης υποβολής προτάσεων) έως τις 22/10/2020 17:00:00 (ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων).

*Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με to πρόγραμμα παρακαλούμε επισκεφτείτε το: http://eeares.cres.gr/ ενώ για περαιτέρω διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο Διαχειριστή Προγράμματος ΚΑΠΕ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], ή στο τηλέφωνο: 210 6603300. Το ΚΑΠΕ θα απαντά σε οποιαδήποτε διευκρίνιση και ερώτηση θα απευθυνθεί το αργότερο σε 15 ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής προτάσεων.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.