Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εργασιακές σχέσεις και εμπειρίες απο μεγάλες εταιρείες


geokon

Recommended Posts

ετσι παιδια, να μαθαινονται αυτα ωστε να μην συνεχιστουν αυτα τα φαινομενα εκμεταλλευσης της ανεργιας και του πονου καθε ανθρωπου που θελει να δουλεψει... Ακομα το ΤΣΜΕΔΕ δικο μας? Η ασφάλιση πρέπει να πληρώνεται έξτρα, τι να λέμε τώρα...

Link to comment
Share on other sites

Για αυτό είπα ότι κάποια πράγματα είναι και θέμα προσωπικής επιλογής του καθενός. Προσπαθείς να δείξεις τις δικές σου προθέσεις και αν δεν σε σηκώνει το κλίμα αποχωρείς.

 

Δε θα βρει ο συγκεκριμένος συνεργάτη. Να είσαι σίγουρη. Και αν βρει, είτε θα τα τσουγκρίσουν αμέσως, ή δε θα γίνει η δουλειά του και θα το κλείσει και αυτός το μαγαζί όπως κάποιοι άλλοι παρόμοιοι καραγκιόζηδες. Οι σοβαροί εργοδότες (ακόμα και αν πρόκειται για "σκυλιά" και εκμεταλευτές) δεν εκφράζονται έτσι όπως περιέγραψες σε συνέντευξη.

Link to comment
Share on other sites

Ειδικά με τις εταίρες που ασχολούνται με τα Φωτοβολταϊκά αν και αρκετά πιο νέος από τους περισσότερους να δώσω μία συμβουλή. Έχω κουβεντιάσει με 8 τέτοιες εταιρίες μέχρι στιγμής (μόνο μία με κάλεσε στις άλλες πήγα στα ξεκάρφωτα).

Από τις 8 μόνο σε μία που πήγα που πήγα στα ξεκάρφωτα άκουσα καλή αμοιβή μόνο που λόγω απόστασης και κάποιων άλλων δικών μου θεμάτων δεν μπόρεσε να γίνει η συνεργασία και μετατέθηκε για το καλοκαίρι. Άρα αν δεν ακούσετε καλή αμοιβή πάει να πει πως το άτομο είναι μεγάλο λαμόγιο μιας σε αυτή που άκουσα καλή αμοιβή πάλι το κέρδος τους θα ήταν μεγάλο. Άρα όχι βιαστικές κινήσεις.

 

Τώρα για εργοτάξια η αλήθεια είναι πως αν με επέλεγαν σε ένα μεγάλο έργο ή αν θα ήθελα να δουλέψω σε μία μεγάλη εταιρία θα θεωρούσα δεδομένο το ξεζούμισμα αλλά θα περίμενα να υπάρχει ανταμοιβή. Φίλος μου που δούλευε στο Μ¨ετσοβο στις γέφυρες έλιωνε χειμώνα καλοκαίρι αλλά σαν τεχνίτης έβγαζε 2,500 με διαμονή σε κοντέινερ τον περισσότερο καιρό και φαγητό δικό του.

 

Ακόμα και για αυτούς που ψάχνουν πωλητές και όχι μηχανικούς έχω ακούσει από 300 ευρώ στο δεκαράκι (έτσι ονομάζουν τα 10kW έλεος :P:p) μέχρι και 1500 ευρώ. Άρα έχει να κάνει με το πόσο τσαρλατάνος είναι ο καθένας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μηπως να γραφουμε ονοματα εταιριων;Ειδικα αυτων που δεν πληρωνουν;Που ειναι το προβλημα να αναφερει καποιος την εταιρια εαν πραγματικα τον εχουν απληρωτο;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ολα καλα με τισ εταιριες που δεν εχουν συμβολαια.Αν δεν αντεχεις μπορεις και να φυγεις.Τι γινεται ομως με τις εταιριες που εχεις υπογραψει συμβολαιο?Ξερει κανενας τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις.Τι ισχυει με τις ρητρες?

Link to comment
Share on other sites

Τι εννοείς "Ολα καλα με τισ εταιριες που δεν εχουν συμβολαια"; Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην περίπτωση αυτή είναι ότι αν σου χρωστάνε χρήματα δεδουλευμένα, δεν μπορείς να τα διεκδικήσεις από τη στιγμή που δεν υπάρχει συμβόλαιο! Ρωτήστε εμένα, 7 μισθούς μέσα! Πάλι καλά που το κατάλαβαν ότι δεν πρέπει να πιέζουν για τον ίδιο εντατικό ρυθμό εργασίας, αλλιώς ποιος ξέρει τι θα γινόταν από αντιδράσεις και διαμαρτυρίες...Και δυστυχώς, αυτή είναι η μαύρη πραγματικότητα για όλους τους μηχανικούς εργοταξίων τη σήμερον...

Link to comment
Share on other sites

Το πιο ωραίο είναι το καινούργιο που κυκλοφορεί:

 

'' Ζητείται εσωτερικός συνεργάτης χωρίς μισθό για εργασία σε εταιρεία''

 

 

Να είχα χρόνο να πήγαινα για10 μέρες να τα έκανα όλα μπ@υρδέλ@!!!!

 

Ο ίδιος που έβαλε την αγγελία θα σκίζει τα ρούχα του για το ''ρίσκο'' που αναλαμβάνει ο επιχειρηματίας κλπ...

Link to comment
Share on other sites

Το πιο ωραίο είναι το καινούργιο που κυκλοφορεί:

 

'' Ζητείται εσωτερικός συνεργάτης

 

Νέος όρος είναι αυτός μάλλον! :)

Πρέπει μου φαίνεται να αρχίσουμε να μοιράζουμε κλωτσιές. Ούτως ή άλλως δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε πια...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.