Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταλληλότητα γεννήτριας


Recommended Posts

Ποια παροχή να προστατευτεί και από τι; Οι έννοιες είναι συγκεκριμένες και κάλο είναι να χρησιμοποιούνται ως τέτοιες για να βγαίνει νόημα..😊

Link to comment
Share on other sites

^Το κύκλωμα για τη γεννήτρια του τίτλου για παράδειγμα ή το δίκτυο του κτηρίου, από το υψηλό ρεύμα εκκίνησης του κινητήρα.

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

9 ώρες πριν, VirusX2 said:

Τα 400W προέκυψαν υποθέτω από το άθροισμα Compressor 150W και Defrost 250W που είναι λάθος διότι δεν λειτουργούν ποτέ ταυτόχρονα.

Άρα η μέγιστη ισχύς που μπορεί να ζητηθεί για κάποια δεδομένη στιγμή (εκτός της εκκίνησης) είναι τα 250W του defrost heater που είναι ωμικό φορτίο οπότε δεν έχουμε να πούμε κάτι παραπάνω.

Για τον συμπιεστή έχουμε τα 150W με ρεύμα εκκίνησης ~6 φορές το ονομαστικό, οπότε η γεννήτρια έχει διπλάσιο μέγεθος άρα σου κάνει!

ΥΓ:

Η ισχύς που αναφέρεται σε οποιοδήποτε μοτέρ, είναι η ονομαστική (και συνήθως εξόδου)! Δεν υπαρχει καμία απαίτηση ή προδιαγραφή που να περιλαμβάνει το ρεύμα εκκίνησης!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Απλά θέλω να αγοράσω μια γεννήτρια για το ψυγείο μόνο,  για τυχόν διακοπή ρεύματος. Στην προηγούμενη διακοπή, λιγο ακόμα και θα πέταγα ενα σωρό τρόφιμα..

Θέλω μια γεννήτρια να "σηκώνει" άνετα το ψυγειο ώστε να μην λειτουργεί στα όρια της,  και να εχει ενα σοβαρό σταθεροποιητή τάσης ωστε να μην κινδυνέψει η πλακέτα του ψυγείου και πάμε για μαλλί κ βγούμε κουρεμένοι.

Αυτή που έιναι υποψήφια για αγορά (τα τεχνικά χαρακτηριστικά της οποιας ανάφερα στο αρχικό μου ποστ) είναι μια stanley και ύπαρχει στα 300 €

Απο τις απαντήσεις κατάλαβα πως ειναι οκ τα 1800w που αποδίδει για την δουλειά που την θέλω.  Αν υπάρχει κ καμια γνώμη ή λύση  για το θεμα του σταθεροποιητή ειναι ευπρόσδεκτη

Ευχαρίστω.

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν απάντησε κανείς στην ερώτησή μου, αλλά είχα βρει αυτό https://www.quora.com/Why-is-reduced-voltage-used-for-starting-a-large-power-rating-squirrel-cage-induction-motor

Συνεπώς ο σχεδιασμός με προσωρινά χαμηλή τάση μπορεί να ελαττώσει το ρεύμα εκκίνησης αλλά προσωπικά δεν γνωρίζω εάν εφαρμόζεται συστηματικά στα ψυγεία.

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

Μείωση στην *τάση, ώστε να επέλθει μείωση στο ρεύμα ώστε να μην περάσει η ισχύς έναρξης την ονομαστική, αν η τεχνολογία του το σηκώνει.

Edited by curzondax
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν ψυγεία που έχουν χαμηλό ρεύμα εκκίνησης γιατί έχουν μεταβλητές στροφές αλλά δεν έχουν μεταβλητές στροφές γι'αυτό τον λόγο γιατί το ρεύμα εκκίνησης σε οικιακά ψυγεία δεν δημιουργεί πρόβλημα στις εγκαταστάσεις

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.