Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προμέτρηση καλωδιώσεων


thelocal

Recommended Posts

Καλημέρα παιδιά.

Για προμέτρηση καλωδίωσης για έργα μεγάλα βιομηχανικά ποιος είναι ιδανικός τρόπος για να κάνεις προμέτρηση για να βγάλεις μέτρα και κατεπέκταση κόστος;

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει κάτοψη με την καλωδίωση αλλά εχοντας εικόνα που θα μπουν τα φορτία και έχοντας και τα μονογραμμικά των καλωδιώσεων; Το να κάθεσαι να τραβάς γραμμές και να βγάζεις αθροίσματα φαίνεται λίγο δουλειά για φυλακισμένους (οκ κάτι τέτοιο κάνεις σε επιμετρήσεις δημοσίων έργων αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο). 

Επειδή δεν έχω ασχοληθεί με προμέτρηση καλωδίωσης για μεγάλη βιομηχανία (10 MVA)  και τώρα μου φαίνεται λίγο βουνό!

Αν υπάρχει κάποια εφαρμογή που σε γλυτώνει από χρόνο θα με βοηθούσε ! 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. 

Το γνωρίζω το λισπάκι και το έχω περάσει στο autocad. Ωστόσο αυτό προυποθέτει να έχεις τραβήξει όλες τις γραμμές σε layers ανάλογα με την καλωδίωση και στη συνέχεια να βγάζεις το συνολικό μήκος. 

Εγώ θέλω αν δεν έχω καθόλου ζωγραφισμένες τις γραμμές αλλά τις θέσεις των φορτίων με την καλωδίωση που χρειάζονται και την αναχώρηση τούς από τον πίνακα ας πούμε. Αν υπάρχει εφαρμογή που θα κάνει εκτίμηση του μήκους στην πλευρά της ασφάλειας. 

Link to comment
Share on other sites

Για 10ΜVA βιομηχανία  θα πρέπει να κάνεις αναλυτική προμετρηση (γιατί δεν μιλάμε για καλώδια 3Χ1.5 ή παρόμοια). Η προσεγγιστικός προμέτρηση των καλωδιώσεων μπορεί να σημαίνει απόκλιση δεκάτων χιλιάδων ευρώ στον προϋπολογισμό

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.