Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ηλεκτρονικό πομποδέκτη (e-pass) αποκτά η Εγνατία Οδός. Επανέρχεται σταδιακά η κυκλοφορία στα επίπεδα προ-κορωνοϊού


Engineer

Recommended Posts

Είναι ο μόνος αυτοκινητόδρομος που δεν παρέχει τη δυνατότητα διέλευσης με ηλεκτρονικό πομποδέκτη (e-pass). Αυτό σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν, καθώς η Εγνατία Οδός θα παρουσιάσει και λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο το δικό της e-pass (EgnatiaPass).

Όπως και στους υπόλοιπους αυτοκινητοδρόμους, η διέλευση με το e-pass θα γίνεται σε ειδικές λωρίδες κυκλοφορίας. Η προμήθεια του πομποδέκτη είναι δωρεάν, ωστόσο σε περίπτωση απώλειας, υπάρχει κόστος αντικατάστασης.

Ηλεκτρονικό πομποδέκτη της Εγνατίας Οδού θα μπορούν να προμηθευτούν όλοι, εκτός από τους κατόχους δικύκλων.

Το e-pass της Εγνατίας Οδού αναμένεται να είναι διαλειτουργικό έως τα τέλη του έτους με τους υπόλοιπους αυτοκινητοδρόμους.

Egnatia Pass

Αυτό σημαίνει ότι με το ίδιο e-pass (της Εγνατίας Οδού ή των υπόλοιπων αυτοκινητοδρόμων), ο χρήστης θα μπορεί να διέρχεται στο σύνολο των αυτοκινητοδρόμων.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Hellastron, το ποσοστό των συναλλαγών με ηλεκτρονικό πομποδέκτη ανήλθε, πέρσι, στο 31,1%. Η τάση είναι αυξητική, λόγω των νέων «συνηθειών» που έχει επιφέρει ο Covid – 19.

Σχετικά με την Εγνατία Οδό και την εξέλιξη της κυκλοφορίας, από τον Ιούλιο διαπιστώνεται σημαντική άνοδος της κίνησης. Η κυκλοφορία επανέρχεται σταδιακά στα προ-κορωνοϊού επίπεδα, καθώς υπολείπεται 5% από πέρσι.

Τέλος και σε ότι αφορά τους νέους σταθμούς διοδίων, συνεχίζεται κανονικά η κατασκευή όλων των πλευρικών διοδίων και έως τα τέλη Αυγούστου θα έχει κατασκευαστεί το 80% – 90%.

Φ. Φωτ. 


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.