Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Απόφοιτος και αγορά εργασίας


judge_vag

Recommended Posts

Καλησπέρα σας ,

@judge_vag

Με έπιασε μια θλίψη (Μηχανολόγος και εγώ) διαβάζοντας όλο το νήμα και μια απογοήτευση για το γολγοθά που (μας) περιμένει τους νέους μηχανικούς. Ήδη η αγορά εργασίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη έχει σχεδόν κλείσει ή έχει γίνει ειδική. Θέλει προσπάθεια και υπομονή ( η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μία μέρα...). Γιατί δεν κοιτάζεις προς Καναδά, Αμερική ή Αυστραλία ; Για ποιο λόγο δεν έχεις συμπεριλάβει την Κύπρο ;  Το καλοκαίρι 3 άτομα που ήξερα έγιναν δεκτά σε βιομηχανία( NDT) και σε διδακτορικό. Με μισθό από όσο ξέρω κοντά στα 1200. Δεν γνωρίζω για το κόστος ζωής εκεί. 

Ο καθηγητής που έκανες την διπλωματική δεν σου πρότεινε κάτι για το μέλλον ; Άλλοι γνωστοί σου τι έκαναν μετά την λήψη του πτυχίου.

Πρακτική που έκανες και πόσο καιρό ; Κέρδισες κάτι από εκεί ; Μήπως να χτυπήσεις μια πόρτα προς τα εκεί ; 

Στον τομέα αρκετές εταιρίες είτε στο linkedIn είτε στο σάιτ τους ζητάνε για πρακτικάριους. Δεν ξέρω αν σε ικανοποιεί ο μισθός, αλλά θα έχεις μια τριβή με το αντικείμενο που θέλεις να ασχοληθείς. Εγώ ετοιμάζομαι για 6μηνη πρακτική στην Ελβετία(σε περίεργο αντικείμενο θα έλεγα, όχι και τόσο γνωστό στην Ελλάδα) , έχω πάει ήδη Γερμανία, και θα ενημερώσω για το πώς είναι η κατάσταση εκεί. Με όσους μίλησα τουλάχιστον είναι ευχαριστημένοι.

 

ΥΓ : Όσον αφορά το μισθό στην αρχή, προσωπικά δεν θα συμβιβαζόμουν με έναν χαμηλό μισθό, όχι γιατί δεν θέλω να εργαστώ, αλλά γιατί θεωρώ ότι υποβαθμίζει την συνολική μου προσπάθεια και το σύνολο των μηχανικών. Οπότε πολύ πιθανόν να έκανα κάτι άλλο πχ. σερβιτόρος έτσι ώστε να αμείβομαι το ίδιο. Αυτό είναι προσωπική άποψη.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.