Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μελέτη οικισμού και αγροκτήματος σε ΕΓΣΑ και HATT


Dudu1993

Recommended Posts

Καλημέρα στην ομάδα και καλό δεκαπενταύγουστο.

Σε παραδοσιακό οικισμό προ του 23, για τον οποίο δεν υπάρχει καμία εγκεκριμένη μελέτη, πραγματοποιήθηκε κτηματογραφική μελέτη και αποτύπωση το 94 σε ΕΓΣΑ 87 από την κοινότητα του οικισμού. Τον ίδιο καιρό η κοινότητα ανέθεσε και την κτηματογραφική μελέτη του αγροκτήματος σε άλλον τοπογράφο η οποία πραγματοποιήθηκε σε ΗΑΤΤ . Κατά την επίλυση της μελέτης, στα όρια του οικισμού με το αγρόκτημα οι 2 μελέτες έχουν διαφορά γύρω στα 5 μέτρα.

Εγώ έχω να συντάξω τοπογραφικά διαγράμματα και για οικόπεδα εντός οικισμού και για αγροτεμάχια τα οποία συνορεύουν με τον οικισμό αλλά δεν κουμπώνουν σύμφωνα πάντα με τις μελέτες. Σε αυτήν την περίπτωση τι μπορώ να κάνω ;  Η μια λύση που σκέφτηκα είναι να κουμπώσω τις 2 μελέτες με ταυτόχρονη συνόρθωση , αφού και οι 2 μελέτες βασίστηκαν στα ίδια τριγωνομετρίκα 

Edited by Dudu1993
Link to comment
Share on other sites

Αρχικά θα πω, ακόμη μια φορά, εμείς γράφουμε πάντα  από μια... αποσταση και χωρίς να έχουμε κάποια δεδομένα της περιοχής μπροστά μας. Θα το τολμήσω να πω πως θεωρώ αδύνατο  να υπάρχει σφάλμα 5μ(!)  χρησιμοποιώντας τα ίδια τριγ. Σημεία, αδιάφορο αν είναι το ένα ΗΑΤΤ και το άλλο ΕΓΣΑ! Μήπως το αγρόκτημα μετρήθηκε με βάση τις τιμές συντεταγμενων της Τ. Υ.;; πολλοί είναι αυτοί που δύσκολα ξεχωρίζουν την διαφορά τιμές (hatt) τοπ. Υπηρ.  και ΗΑΤΤ ΓΥΣ. Το σωστό πάντως για 'μένα, είναι να μετράμε στο σύστημα της μελετης. Δηλ. Το οικόπεδο στο ΕΓΣΑ της μελετης και τα γήπεδα επισης στο σύστημα της άλλης μελέτης. Αυτά τα "κουμπωματα" και τις διορθώσεις δεν τις καταλαβαίνω. Θα διορθώσεις μελέτη/τες;;; πως και γιατί. 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα @nbr.  

Το αγρόκτημα μετρήθηκε σε HATT (ΓΥΣ) χρησιμοποιώντας τριγωνομετρικά με τιμές της ΓΥΣ . Θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι δεν πειράζουμε μελέτες. Βρίσκομαι σε μια δυσμενή θέση γιατί έχω να συντάξω τοπογραφικό για οικόπεδο που βρίσκεται στα όρια και Αγροτεμάχιο που βρίσκεται επίσης στα όρια και είναι όμορο του οικοπέδου. Το πιο τραγικό είναι ότι το Κτηματολόγιο για τη συγκεκριμένη περιοχή χρησιμοποιήσε τις μελέτες ( αγρόκτημα , οικισμού ) για την απόδοση της συγκεκριμένης περιοχής και τα δείχνει όμορα ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία των 2 μελετών έχουν απόκλιση. Τα μόνα στοιχεία που υπάρχουν διαθέσιμα για τη περιοχή είναι αυτές οι 2 μελέτες. Μέχρι τώρα τη κάθε μελέτη τη έλυνα στο δικό της σύστημα τοπικά χωρίς να μπλέκω άλλες μελέτες . Σε αυτήν την περίπτωση όμως που σε ένα τοπογραφικό διάγραμμα εμπλέκονται 2 μελέτες δεν πρέπει κάπως να τις συνδέσω ; 
 

Σημείωση : Η μελέτη του αγροκτήματος έχει αρκετά λάθη . Συντεταγμένες αγροτεμαχίων που δίνονται στους πίνακες  , με τα εμβαδά που δίνει δεν ταιριάζουν 

Link to comment
Share on other sites

Δεν θέλω να πω τίποτα για δουλειές που δεν τις έχω μπροστά μου.

Ας πουμε πως είχε ο πελάτης σου μόνο το οικόπεδο, που κάποια μελέτη το δείχνει αποτυπωμένο στο ΕΓΣΑ, χωρις όμως να υπάρχει το γήπεδο. Τότε θα μετρούσε μόνο   το/τα οικοπεδο/α. Και αν το γήπεδο ήταν κάποιου αλλου ιδιοκτήτη τι θα έκανες;; και έπρεπε όμως να το μετρήσεις; σε ποιο σύστημα θα το εξετάζεις; Πιστεύω πως για τις ανάγκες του κτηματολόγιο δόθηκαν όλα σε ΕΓΣΑ χωρίς να εξετάσουν για "λάθη" στις αποτυπώσεις. 

Εγω θα αναζητούσα τον μελετητή για να του θέσω κάποιους προβληματισμούς. Δεν ομιλώ  πάντως για λάθη. 

Link to comment
Share on other sites

Θα το εξέταζα φυσικά στη σύστημα της μελέτης που έγινε ο οικισμός και το όμορο γήπεδο θα το εξέταζα πάλι στο σύστημα της μελέτης του οικισμού αποτυπώνοντας το μετά από υπόδειξη των ορίων από τον ιδιοκτήτη . Αλλά τώρα με δεσμεύει η μελέτη του αγροκτήματος . 

Edited by Dudu1993
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.