Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομησιμότητα δασικού γεωτεμαχίου


Recommended Posts

On 18/8/2020 at 4:33 ΜΜ, Dudu1993 said:

...Η προϊστάμενος της τοπικής ΥΔΟΜ μου είπε πάντως ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο αφού πληρεί τις κείμενες πολεοδομικές διατάξεις. 

Το της παράθεσης είναι εξωφρενικά λάθος...

Η ανάρτηση του δασικού χάρτη χαρακτηριζει προσωρινά ενώ η κύρωση του χάρτη οριστικά μία έκταση.

Αν η περιοχή είναι σε διαδικασία ανάρτησης και προ της κύρωσης και μπορεί να γίνει αντίρρηση επί του περιεχομένου του δασικού χάρτη, να γίνει!

Αν έχει κυρωθεί ο χάρτης ΑΔ τότε μπορεί να γίνει η διαδικασία του άρθρου 67 (αγροί που άλλαξαν μορφή) του νόμου 998/ 79

Τώρα για την διαδικασία του άρθρου 67 αναγνωρίζεται ως αγρός η έκταση βάσει τίτλων που ανάγονται ημερολογιακά τουλάχιστον στο 2004

Στο δια ταύτα. Η δημιουργία τίτλου με με τη χρήση τοπογραφικού διαγράμματος στο  οποίο αναφέρεται ότι το γεωτεμαχίο εμπίπτει (προσωρινά ή οριστικά) στις δασικές εν γένει εκτάσεις του κυρωμένου χάρτη,  ΔΕΝ γίνεται. 

(Αυτό που λες ότι συμβολαιογράφοι συντάσσουν συμβόλαια σε εκτάσεις α δ προφανώς αφορά σε εκτάσεις που έχουν ήδη αναγνωριστεί ως ιδιωτικές δασικές εκτάσεις και για αυτές έχει εκδοθεί από τη διεύθυνση δασών ειδική βεβαίωση.)

Γενικα από τη στιγμή που έχει κυρωθεί ο δασικός χάρτης και η έκταση είναι αδ θεωρείται δασική εκταση.

Η μόνη λύση που βλέπω είναι σε πρώτη φάση να δημιουργηθεί τίτλος χωρίς τη χρήση τοπογραφικού διαγράμματος σε αποδοχή κληρονομιάς και έπειτα να γίνει η διαδικασία του άρθρου 67. Προσοχή στη σύνταξη της αποδοχής κληρονομιάς στην οποία ο συμβολαιογράφος θα πρέπει να αναφέρει πως το γεωτεμάχιο είναι παλιό ώστε να εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 67.

Το αν είναι οικοδομήσιμο δε, θα κριθεί απο την Δνση δασών γιατί σχετίζεται με τον τελικό χαρακτηρισμό. Αν είναι ιδιωτικό δάσος Δεν θα είναι οικοδομήσιμο

 

Edited by mitsus
Προσθήκη περιεχομένου
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.