Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων, γραφείων


sss

Recommended Posts

Γεια σας θα ήθελα να μάθω περισσότερα για την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και κυρίως γραφείων. Γνωρίζετε βιβλία ή ιστοσελίδες που θα με βοηθούσαν να πάρω ιδέες?

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν αρκετά βιβλία για την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και μάλιστα πολλοί εκδοτικοί οίκοι εκδίδουν βιβλία και ετήσια περιοδικά (σαν συλλεκτική έκδοση) τα οποία εστιάζουν μόνο στην διακόσμηση γραφείων.

Δεν μπορώ να σου πω τώρα ποιά βιβλία ή ποια περιοδικά γιατί μπορεί να θεωρηθεί διαφήμιση.

Αν πάς όμως σε ένα μεγάλο βιβλιοπωλείο ή σε ιστότοπο βιβλιοπωλείου με λίγο ψάξιμο θα βρεις αυτό που ψάχνεις.

Αν πάλι πιστευεις ότι θες βοήθεια για το ποιό απ'όλα να πάρεις ή οτιδήποτε άλλο, στείλε το mail σου για να σου προτείνω κάποια πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

αυτο πάλι με την αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου δεν το πολυέχω καταλάβει.υποτίθεται ότι μία είναι η αρχιτεκτονική για ένα κτίριο ,αδίασπαστη,ότι αρχες εχεί εξωτερικά τις ίδιες έχει και εσωτερικά γι αυτο και σε μια ιδεατή κατάσταση πρέπει να σχεδιάζονται μεχρι και πόμολα και έπιπλα.αφορά την αλλαγή διαρύθμησης εσωτερικών χώρων σε υφιστάμενες κατασκευές?αν όχι διακοσμητική εν ολίγις δεν είναι?ρωτάω και παραξενεύομαι γιατι αυτον τον τιτλο τον κοκορεύονται και κάτι κολεγιόπαιδα δήθεν αρχιτέκτονες εσωτερικών χώρων διακοσμητές δηλαδή που ζηλεύουν αρχιτεκτονική και μας τρωνε τις δουλίτσες...αν μπορεί κάποιος να μου διευκρινίσει τον όρο θα το εκτιμούσα πολύ

Link to comment
Share on other sites

Εξυπακούεται ότι μιλάνε για διακοσμητική όταν λέμε για "αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου".

Είναι ακριβώς επειδή η "διακόσμηση" έχει "πέσει" πολύ στα μάτια του καταναλωτή.

Link to comment
Share on other sites

η διακόσμηση?ισα ίσα ο αρχιτέκτονας μου φαίνεται οτι έχει πεσει πολύ στα μάτια του πελάτη.τοσα περιοδικά με ντεκορ κυκλοφορούν και πουλιούνται.όλοι ασχολούνται με το φαίνεσθαι και πορώνονται με το ντιζάιν.ο ιδιώτης οταν θελει να κάνει κάτι στο σπίτι του τον πρώτο που φωνάζει είναι τον πολ μηχ και όχι εμάς.και όταν θέλει να το διαρυθμήσει ή πάλι αυτόν φώναζει ή τον διακοσμητή απ τα ιέκ επειδή είτε δεν ξερει ότι υπάρχουν αρχιτέκτονες είτε του πέφτουν ακριβοί.εδω μου λένε "ααα αρχιτεκτονική σπουδάζεις δηλαδή?????τι κάνεις δηλαδή?"απλοί άνθρωποι μου το λένε αυτο όχι τπτ αγράμματοι....

Link to comment
Share on other sites

αν η αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου είναι απλά και μόνο διακόσμηση και το υποστηρίζουμε και μεταξύ μας τότε θα έχουμε πρόβλημα στο μέλλον.

Παράδειγμα:

θέλεις να αλλάξεις χρήση σε ένα υφιστάμενο κτίσμα χωρίς επέμβάσεις στις όψεις και από διαμερισμα να το κάνεις εστιατόριο εφόσον το επιτρέπουν οι χρήσεις της περιοχής.

Είναι δουλειά μόνο διακοσμητή ή ΚΑΙ αρχιτέκτονα;

Ποιός θα ελέγξει πυρασφάλεια, κτιριοδομικό, υγειονομικές απαιτήσεις κτλ κτλ;

 

triky σε ένα ήδη διαμορφωμένο και δομημένο αστικό περιβάλλον με ελάχιστα ελευθερα οικόπεδα, οι τροποποιήσεις σε εσωτερικά υφιστάμενων κελύφων θα είναι ένα αντικείμενο που θα συναντάμαι και όλο πιο συχνά και είναι κάτι παραπάνω από απλή διακόσμηση.

πχ σε διατηρητέους οικισμούς που καμιά φορά τα υφιστάμενα κτίσμα και η δομή τους δεν σου επιτρέπουν επέμβαση στις όψεις αλλά μόνο εσωτερικά η αρχιτεκτονική δεν έχει λόγο ύπαρξης εκεί;

Link to comment
Share on other sites

σε διατηρητέους οικισμούς που καμιά φορά τα υφιστάμενα κτίσμα και η δομή τους δεν σου επιτρέπουν επέμβαση στις όψεις αλλά μόνο εσωτερικά η αρχιτεκτονική δεν έχει λόγο ύπαρξης εκεί;

 

σαφώς και έχει και μάλιστα κυρίαρχο.γενικά δεν λεω κάτι διαφορετικό απο σένα γι αυτό και υποστιρίζω οτι ο διακοσμητής δεν πρέπει να βαφτίζεται αρχιτ εσωτερικού χώρου.είναι παρερμηνία.και με την φόρα που έχουν πάρει τα κολλέγια σε λίγο θα ζητήσουν και τον τίτλο αρχιτέκτονας μηχανικός.την βάψαμε. ο τίτλος αρχιτέκτονας εσωτερικού χώρου τον οποίο μοιράζουν τα κολλέγια ακουγεται στα αυτια του κόσμου σαν εξιδίκευση αρχιτέκτονα ενω δεν είναι έτσι.σε υφιστέμενα κτίρια οπως και στη διακόσμηση απο τοίχους έως κυροπήγεια και μπρίζες τον λόγο έχει μόνο ο αρχιτέκτονας.εντύπωση μου είναι όμως οτι αυτό δεν συμβαίνει πάντα και ο ιδιώτης απευθύνεται σε άλλους εκτός απο εμάς τους ειδικούς.διορθωσέ με εάν κάνω λάθος..

Link to comment
Share on other sites

ναι σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο και συμφωνούμε.

Ο όρος αρχιτέκτονας εσωτερικού χώρου που δίνουν πολλά κολλέγια είναι μια μεγάλη παγίδα για εμάς και για πολλούς πιθανούς πελάτες οι οποίοι δεν μπορούν να κατανοήσουν την διαφορά.

Όσο για τον διαχωρισμό πάρε ένα απλο παράδειγμα όταν βλέπουν στην τηλεόραση αυτές τις εκπομπές με το δεξί με το αριστερό κτλ και τον πρώτο λόγο στον σχεδιασμό (ακόμα και τον ενεργειακό) τον έχει η διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και από κάτω της στην ομάδα έχει τον αρχιτέκτονα για να ρίχνει κανένα χαμόγελο στην κάμερα και κανένα τοίχο... τί να πεις... αυτό έχει περάσει στη νοοτροπία του κόσμου που δεν είναι γνώστης....οπότε τι να έρθει να εξηγήσει ο όποιος αρχιτέκτονας μετά.

απλά το μόνο που θα ήθελα να τονίσω με το προηγούμενο ποστ είναι ότι και εμέις ως αρχιτέκτονες δεν θα πρέπει να σνομπάρουμε τις δουλειές που έχουν να κάνουν μόνο με εσωτερικές διαρρυθμίσεις, γιατί έτσι όπως είναι η κατάσταση κρίνω ότι θα είναι η πλειοψηφία των δουλειών που θα μας έρχονται στο μέλλον. Και μπορεί κατασκευαστικά να φαντάζουν ένα μεγάλο μερεμέτι αλλά η κρίση και οι γνώσεις ενός μηχανικού μπορούν να βοηθήσουν στο να βρεθούν έξυπνες και συμβατές λύσεις.

Link to comment
Share on other sites

και εμέις ως αρχιτέκτονες δεν θα πρέπει να σνομπάρουμε τις δουλειές που έχουν να κάνουν μόνο με εσωτερικές διαρρυθμίσεις, γιατί έτσι όπως είναι η κατάσταση κρίνω ότι θα είναι η πλειοψηφία των δουλειών που θα μας έρχονται στο μέλλον.

 

αφου ντουλια ντεν έχει. αυτό έλλειπε να τις σνομπάρουμε κιόλας ουτε δόμηση υπάρχει ούτε λε κορμπιζιέδες είμαστε.συμφωνω.απλα και να λέγονται διακοσμητές πάλι δεν καταλαβαίνω τι δουλειά έχουν στην οικοδομή.μου φαίνεται περίεργο άλλος να σχεδιάζει χώρους και άλλος να επιλέγει έπιπλα.οπως είπα και πρίν όλα πρέπει να αφορούν τον αρχιτέκτονα ακόμα και η μπρίζα και αυτό δεν είναι εγωισμός απλά είναι απαραίτητο για ένα καλοσχεδιασμένο κτίριο.τα λέω αυτά γιατί πρόσφατα γνώρισα έναν "αρχιτέκτονα εσ χώρου"και μου έλεγε αρλούμπες....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.