Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Υγρασία σε τοίχο αποθήκης που είναι μισοχωμένη σε όχθο.


lefteriss

Recommended Posts

Καλημέρα σας. Έχω μια αποθήκη χτισμένη με τσιμεντόλιθα πολλών ετών που ο ένας τοίχος ακουμπάει σε όχθο 2 μέτρα σχεδόν. Έσκαψα εξωτερικά και κατέβηκα μέχρι κάτω και το σοβάτισα με πεταχτό τσιμέντο. Ακούμπησα αυγοθήκη θεμελίων στον τοίχο και το γέμισα με χοντρό χαλίκι και πέτρες για απορροή υδάτων και θα το τσιμεντώσω από επάνω. Την αυγοθήκη να την κολλήσω στην πάνω πλευρά στον τοίχο ή να την αφήσω ανοιχτή για αερισμό (αλλά θα κυλάει το νερό της βροχής από τον τοίχο);

IMG_20200824_195515.jpg

IMG_20200825_172944.jpg

IMG_20200825_184728.jpg

Link to comment
Share on other sites

Λευτέρη η αυγουλιέρα που τοποθέτησες δεν κάνει υγρομόνωση. Ο ρόλος της είναι να προστατεύει την υγρομόνωση (αν έκανες) απο τις πέτρες για να μην  "τραυματιστεί" και επιπλέον προσφέρει και έναν υποτυπώδη "αερισμό" για να παραμένει ο τοίχος στεγνός.

Υγρομόνωση με πεταχτό σοβά δεν γίνεται.

Χοντρό χαλίκι και πέτρες για αποστράγγιση ναι, αλλά που πάνε τα όμβρια μετά; Συγκεντρώνονται όλα στη βάση του τοίχου σου, εκτός αν τοποθετούσες έναν δίατρητο σωλήνα κάτω απο το χαλίκι, γεωύφασμα για να μην μολυνθεί το χαλίκι απο χώμα που θα μπει και θα φράξει τις τρύπες του σωλήνα, και τα έστελνες μακριά απο τον τοίχο.

Ο τοίχος έπρεπε να σοβαντιστεί και να περαστεί τσιμεντοειδές μονωτικό, το λιγότερο μέχρι 1 μέτρο πάνω απο την επιφάνεια του εδάφους.

Δες τη συμπεριφορά της επέμβασης σου το χειμώνα (το πρόβλημα δεν θα είναι έντονο φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια) και πράξε κατάλληλα του χρόνου αν συνεχίσεις να έχεις πρόβλημα.

 

"Οχθος" δεν ξέρω τι είναι.

 

 

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.