Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σχετικά με διαχωρισμό όροφο διαμέρισμα


panagism9

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους, 

Ελπίζω να ειναι το σωστό topic για την ερώτηση μου. 

Θα ήθελα την βοήθεια σας πριν πάω σε μηχανικό για μα έχω ένα μπούσουλα που λένε. 

Οι γονείς μου έκαναν αγορά πρώτου ορόφου εδώ και περίπου δεκαπέντε χρόνια. Από τα 150τμ που είναι ο όροφος από την αρχή χτίστηκαν τα 81 όπου κ κατοικούν. Τα υπόλοιπα λόγω έλλειψης χρημάτων χτίστηκαν αργότερα σαν δεύτερο διαμέρισμα . Αλλά...  Στην Δεη υπάρχει ένα ρολόι δηλωμενων μόνο 81τμ. (το συμβόλαιο αναφέρει αγορά 150τμ ενιαίος οροφος). 

Τι διαδικασίες απαιτούνται για να ενταχθούν και τα υπόλοιπα τμ σαν ξεχωριστό πλέον διαμέρισμα που υπάρχει ώστε και να ηλεκτροδοτηθει ξεχωριστά με άλλο ρολόι.;; 

. Ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

Αν ότι χτίστηκε, χτίστηκε αυθαίρετα (πριν το 2011), θα πρέπει να αποτανθείτε σε μηχανικό (ΠΜ ή ΑΜ) και αυτός θα σας καθοδηγήσει, αναλαμβάνοντας την ένταξη στο νόμο αυθαιρέτων.

Αν χτίστηκε με άδεια, θα αποτανθείτε στον μηχανικό που επέβλεψε την κατασκευή.

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

Αυθαίρετα δεν χτίστηκε,  όλος ο όροφος κτίστηκε από την αρχή απλά τα 81τμ τελείωσαν ώστε να κατοικηθουν ενώ τα υπόλοιπα έμειναν γιαπι. Και τελείωσαν σαν διαφορετικό διαμέρισμα αργότερα. 

 

Νομιμα στην εφορία δηλώνεται όλος ο όροφος όλα τα τμ σαν ένα. 

Edited by panagism9
Link to comment
Share on other sites

Κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις παράβαση διαφορετικής διαμερισμάτωσης Ν. 4495/17. Ο έλεγχος γίνεται με βάση τα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας (κάτοψη, τοπογραφικό, δ. κάλυψης) και ταυτόχρονα, λόγω σύστασης οριζόντιων ιδιοκτησιών ελέγχεται και η κάτοψη συμβολαίου. Κάτοψη άδειας, κάτοψη συμβολαίου και υφιστάμενη κατάσταση θα πρέπει να είναι ίδια. Αν δεν είναι ξεκινάμε με παράβαση διαφορετικής διαμερισμάτωσης 250 Ευρώ+ αμοιβής μηχανικού. Ενδεχομένως μετά από αυτοψία και έλεγχο-αποτύπωση του μηχανικού να διαπιστωθούν διαφοροποιήσεις από τα εγκεκριμένα σχέδια της Ο.Α και να υπάρξει επιπλέον πρόστιμο. Γι αυτό όπως σου είπε παραπάνω και ο συνάδελφος, να απευθυνθείς σε αρμόδιο μηχανικό (πολιτικό μηχανικό, αρχ/να κλπ) προκειμένου να ελέγξει το ακίνητό σου. 

Υ.Γ Το τι δηλώνεται στην Εφορία και στη ΔΕΗ, δεν έχει καμία σημασία αναφορικά με την πολεοδομική νομιμότητα του ακινήτου. Μετά την υπαγωγή στις διατάξεις του Ν. 4495 (εφόσον έχουμε την ανωτέρω διαφορετική διαμερισμάτωση η οποία έγινε πριν την 28/7/2011) θα μπορέσεις να εκκινήσεις την διαδικασία για δεύτερο μετρητή ΔΕΗ.

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. 

 

Να πω ότι η κατοψη του ορόφου φαίνεται ότι υπάρχουν δύο διαμερίσματα με μικρές μικρο αλλαγές του τύπου διαφορετικών τμ στο ένα με το άλλο. 

Επισημαίνω ότι από τα 150τμ μόνο τα 81τμ κατοικούνται κ ηλεκτροδοτουνται ενώ τα υπόλοιπα όχι. Για να πάρω ρολόι για τα υπόλοιπα τι χρειάζονται;  επισημαίνω ότι στην εφορία δηλώνεται 150τμ.  Επίσης μπορώ να το σπάσω στο ε9 σε δύο? 

 

Παιδιά συγνώμη αλλά οι μηχανικοί τρέχουν κ δεν φτάνουν και ακόμα περιμένω απάντηση για να ραντεβού για το τι θα κάνω γι αυτό ρωτάω αρχικά εδώ. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.