Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικόπεδο χάνει αρτιότητα λόγω καταπάτησης


Recommended Posts

Δεν είναι ακριβώς έτσι γιατί μειώνεται και η δόμηση και η κάλυψη. Με παρέκκλιση χάνω 10% στο ΣΔ και επειδή μικραίνει το οικόπεδο χάνω και στην κάλυψη. Είναι μια συνολική απώλεια περίπου 20% που δεν τη λες μικρή. Δεν με ενδιαφέρει να ζητήσω αποζημίωση, το θέμα μου είναι αν με κάποιο τρόπο μπορώ να έχω κατά κανόνα αρτιότητα αφού το οικόπεδό μου ούτως ή άλλως τη διέθετε.

Link to comment
Share on other sites

επομενως ο τιτλος της ερωτησης δεν ειναι

"Οικόπεδο χάνει αρτιότητα λόγω καταπάτησης"

αλλά"Οικόπεδο χτιζει λιγωτερα  λόγω καταπάτησης"

Θεωρω οτι, πιο πανω,  ελαβες τις απαντησεις.

Link to comment
Share on other sites

11 ώρες πριν, Spros said:

.... Είναι μια συνολική απώλεια περίπου 20% ....

Πώς γίνεται αυτό, αφού η απώλεια δόμησης είναι 10% ??? Μήπως με τη λογική, τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, έξι το λαδόξυδο?

κατά τα λοιπά, όπως είπε κι ο Δημήτρης, το ερώτημα έχει απαντηθεί

εδιτ

Αρτιότητα (κατά τον κανόνα) διέθετε, δεν διαθέτει πλέον.

Edited by tetris
Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα ήθελα να προσθέσω την παράμετρο του να μην υπάρχει πραγματικά καταπάτηση.

Αν από τον έλεγχο των συμβολαίων των ομόρων, προκύψει η γεωμετρία τους σύμφωνη με την υφιστάμενη κατάσταση, και αν η ιστορικότητα του τίτλου ή του συνημμένου Τ.Δ. τους δικαιώνει, αυτά τα εκατοστά που λείπουν από το επίμαχο οικόπεδο δεν είναι σίγουρο ότι θα βρεθούν.

Για παράδειγμα, αν πάρεις τα συμβόλαια και τα τοπογραφικά των ιδιοκτησιών κατά μήκος της πλευράς ενός Ο.Τ., το άθροισμα των προσώπων διαφέρει από το πραγματικό και υλοποιημένο μήκος της πλευράς του Ο.Τ. Το ίδιο ισχύει και για το βάθος των οικοπέδων. Εκεί τι κάνεις? Αν ισχυριστείς καταπάτηση θα πρέπει να μπορεί να αποδειχθεί... 

Πριν υλοποιηθούν όρια και χτιστούν οικοδομές, πολλοί έδειχναν διαφοροποιημένα μήκη προσώπων ώστε να αγγίξουν τα όρια της αρτιότητας σε ότι αφορά το πρόσωπο.

Edited by ntanos
Link to comment
Share on other sites

@tetris Η απώλεια δόμησης, λόγω κατά παρέκκλιση αρτιότητας είναι 10% στο συντελεστή δόμησης. Ταυτόχρονα όμως, από τη στιγμή που μειώνεται η επιφάνεια του οικοπέδου, ο μειωμένος ΣΔ εφαρμόζεται στα μειωμένα τετραγωνικά. Για να μην μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες όπως επιτρεπόμενο ύψος κτλ

3 ώρες πριν, tetris said:

Αρτιότητα (κατά τον κανόνα) διέθετε, δεν διαθέτει πλέον.

Μάλλον έχεις δίκιο.

@ntanos Έχεις απόλυτο δίκιο. Ισχυρίζομαι "καταπάτηση" μόνο βάσει των δικών μου τίτλων.

Link to comment
Share on other sites

Εάν το πίσω όριό σου (επειδή λές ότι η "καταπάτηση" έχει γίνει στο βάθος) υπήρχε ένα μαωδρότοιχος πχ. 50εκ και ήταν με όλο το πλάτος του εντός του δικού σου οικοπέδου, και το όμορο κτίριο έχει κτιστεί στην περασιά της εσωτερικής πλευράς του παλιού μανδρότοιχου, τότε τουλάχιστον το πάχος του τοίχου συνεχίζει να ανήκει στην ιδιοκτησία σου κατά την άποψή μου. Θα πρέπει να ελεγχούν οι παλιοί τίτλοι με τα τοπογραφικά τους, το σχέδιο του ρυμοτομικού και ΔΕ/ΤΕ και αεροφωτογραφίες για το τι εμφανίζουν στο σημείο αυτό.

Επίσης πρέπει να ελεγχθεί αν το "βάθος" έχει χαθεί από μπροστά, λόγω λανθασμένης εφαρμογής του ρυμοτομικού στα παλιότερα τοπογραφικά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.