Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Βάσεις πανελληνίων


Billy_Huge

Recommended Posts

16400 για ΕΜΠ και 12150 για Ξάνθη. Με την ιατρική αθηνών στα 18250, υπάρχει σημαντική οπισθοχώρηση από την συνολική κατάταξη, αν σκεφτεί κανείς οτι παλιότερα η διαφορά ιατρικής αθηνών και πολ. μηχανικών ΕΜΠ ήταν το πολύ 1000 μόρια (θυμάμαι και εποχές που η διαφορά ήταν 500-600 μόρια).

Πλέον είναι φανερό οτι η σχολή των πολ. μηχανικών τα τελευταία χρόνια έχει χάσει πολύ την αξία της στις προτιμήσεις των νέων, ακολούθως δέχεται φοιτητές με χαμηλές επιδόσεις (τηρουμένων των αναλογιών, πχ τμήμα Ξάνθης, Βόλου, Πάτρας) και φυσικά αυτό δεν θα αλλάξει άμεσα. Επίσης η ψαλίδα των βάσεων για τις σχολές πολιτικών μηχανικών έχει ανοίξει... 3000-4000 μόρια μεταξύ ΕΜΠ και ξάνθης, πάτρας, βολου.

Το μόνο σίγουρο είναι οτι αυτό είναι κατανοητό, μιας και οι περισσότεροι από εμάς δεν θα επιλέγαμε τώρα το ίδιο επάγγελμα...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Όλα τα παραπάνω δικαιολογούνται από το πως (δεν) λειτουργεί στην Ελλάδα ο σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός.

Σχολές αποθεώνονται και χιλιάδες υποψήφιοι σπρώχνονται να τις δηλώσουν, με στόχο την βέλτιστη αξιοποίηση των μορίων τους λες και πρόκειται για χρηματιστήριο.

Μετά από λίγα χρόνια οι ίδιες σχολές τρώνε δυσφήμιση και οι βάσεις καταρρέουν. Και μετά από χρόνια πάλι το ανάποδο.

Μου θυμίζει στυλ μουσικής και ντυσίματος που έρχονται και παρέρχονται (θυμάστε τα "emo"??) χωρίς κανένα λόγο. Τα παραδείγματα πολλά: παιδαγωγικές σχολές, μηχανικοί, σχολές θετικών επιστημών.

Αντικειμενικά, όλες αυτές οι σχολές κακώς είχαν φτάσει τόσα πολλά μόρια αλλά κακώς και πάλι φτάσαν τόσο χαμηλά μετά από τόσο σύντομο διάστημα. Δεν υπάρχει λογική από πίσω, είναι καθαρά η μόδα των καιρών (ή των γονιών).

Edited by ntanos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οι σχολές είχαν φτάσει πολλά μόρια εξ αιτίας των διορισμών. Και οι ΠΜ και οι ΗΜΜΥ και οι δάσκαλοι και η ΑΣΟΕ παλιότερα και τα κομπιούτερ..

Αυτή τη φορά όμως νομίζω πως η αίγλη των ΠΜ δεν έφυγε για να πάει σε κάποια άλλη σχολή, έφυγε γενικώς.. Και στους ΗΜΜΥ βλέπω μια κάμψη. Πλην ΕΜΠ δεν είναι πια αυτοί το Νο1 στις πολυτεχνικές αλλά οι ΜΜ.

Σε μεγάλο βαθμό μηχανικοί γίνονται παιδιά μηχανικών. Θα είχε ενδιαφέρον και μια στατιστική που να λέει πόσοι είναι ενεργοί σε κάθε ειδικότητα αυτή τη στιγμή και τι εισόδημα βγάζει ο καθένας.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Μπορούμε να κουβεντιάσουμε πολλά επί των βάσεων.

Το μόνο σίγουρο είναι το επίπεδο των εισαχθέντων είναι πάρα πολύ χαμηλό  (και ναι το ύψος το μορίων είναι ανάλογο με το επίπεδο το γνωστικό).

Με 12500 μόρια, θα βγει σοβαρός μηχανικός (ας μη σχολιάσω τις βάσεις για άλλες σχολές)?

Και πόσο θα πρέπει να μειωθεί το επίπεδο των σπουδών για να μπορέσουν οι φοιτητές αυτοί να ακολουθήσουν?

Έχουμε να περιμένουμε πολλά φρούτα...

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έχετε υπόψιν σας ότι έχουν δυσκολέψει ραγδαία τα θέματα των εξετάσεων. Μπαίνουν Δ θέματα που δυσκολεύουν και τους διδάσκοντες...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Όσο και να δυσκολέψουν τα θέματα δεν πέφτουν οι βάσεις 5000 μόρια.

Στις "καλές" σχολές γιατί είναι στις 18000 μόρια?

Όλες οι διάνοιες τις επέλεξαν?

Με 10-12000 μόρια δυσκολεύεσαι να λύσεις και ένα απλό τριώνυμο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.