Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μέχρι 30-9 να υποβληθουν τα μισθωτήρια..


dimitris GM

Recommended Posts

[ξερει κανείς περί αυτου???]

Μισθωτήρια συμβόλαια

Οι φορολογούμενοι που εκμισθώνουν ακίνητα θα πρέπει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 να υποβάλουν στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ δήλωση ισχύος ή λήξης όλων των ισχυόντων μισθωτηρίων τους, δηλώνοντας για πρώτη φορά και τις μισθώσεις που έχουν συναφθεί προ του 2014 και δεν δηλώθηκαν ποτέ. Οι δηλώσεις υποβάλλονται χωρίς κυρώσεις.

πηγη εδω [και με άλλα φορολογικα θέματα]

https://www.in.gr/2020/08/30/economy/oikonomikes-eidiseis/akinita-neo-topio-apo-fthinoporo-gia-tous-idioktites/

 

Edited by dimitris GM
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μία πηγή απάντησης στο

27 minutes ago, dimitris GM said:

περί αυτου

είναι τα σχόλια των φίλων λογιστών που γίνονται στο τέλος της σχετικής απόφασης .

https://www.taxheaven.gr/circulars/33458/a-1139-2020

 

Edited by georgegaleos
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Στο σπίτι που κατοικώ (αρχικό μισθωτήριο τον 12/2013) το μισθωτήριο έληξε τον 2/2020. Έκτοτε δεν ανανεώθηκε (ξεχάστηκε) και τον προηγούμενο μήνα ο ιδιοκτήτης μας ξεκίνησε το παραμύθι του "θα χρειαστώ σε λίγο καιρό το σπίτι, αλλά δεν ξέρω πότε ακριβώς". Με την παραπάνω διάταξη σε τούτο το νήμα δεν μπορώ να καταλάβω σε τί "κατάσταση" είμαι. Λύση του μισθωτηρίου δεν έχει γίνει, θα μου κοινοποιούνταν από το taxis. Υπάρχει κάποιου είδους σιωπηρή παράταση? Κάτι ακόμη: αν φτάσει , λέω αν, στο σημείο να μου κοινοποιήσει έξωση :α)πόσο χρονικό περιθώριο έχω ? β) μπορεί να επικαλεστεί έξωση για ιδιοκατοίκηση από την στιγμή που έχει 4-5 δικά του ακίνητα στην πόλη? just for the record δεν υπάρχουν ούτε ανεξόφλητα ενοίκια-λογαριασμοί-φθορές ούτε τίποτα, είμαι από τους μαλ...ε τους τυπικούς της 1ης του μήνα ήθελα να πω.

Link to comment
Share on other sites

@pirsogiannis, όπως το έγραψε ο @katrmp.

Και για αν υπάρχει και η τεκμηρίωση, (αν την χρειαστέις) αναφέρεται στην παραπάνω απόφαση Α.1139/2020

"Άρθρο 1
Το δεύτερο και τρίτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 1 της ΠΟΛ.1162/2018 (Β’ 3579) απόφασης του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. αντικαθίστανται ως εξής: «Σε περίπτωση λύσης της μίσθωσης, ο εκμισθωτής υποχρεούται να δηλώνει τη λύση αυτής μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από τη λύση της, διαφορετικά η συμφωνία της μίσθωσης θεωρείται ότι είναι σε ισχύ».

 

Edited by georgegaleos
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

ΠΟΛ.1162/2018
  1. Οι εκμισθωτές ακίνητης περιουσίας υποχρεούνται να δηλώνουν όλα τα πληροφοριακά στοιχεία των αρχικών ή τροποποιητικών μισθώσεων, μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την έναρξη της μίσθωσης ή την ημερομηνία που λαμβάνει χώρα η τροποποίησή της, ανεξάρτητα αν πρόκειται για γραπτή ή προφορική συμφωνία. "Σε περίπτωση λύσης της μίσθωσης, ο εκμισθωτής υποχρεούται να δηλώνει τη λύση αυτής μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από τη λύση της, διαφορετικά η συμφωνία της μίσθωσης θεωρείται ότι είναι σε ισχύ".

[και, αρα,  θα πληρωνει φορους για μισθωματα...ενω ο μισθωτης θα εχει φυγει...😁]

Στο ερωτημα του πυρσογιαννη,  υπαρχει αστικη μισθωση απο το ετος 2013.

Χρονος διαρκειας μεχρι Φεβρουαριος του 20.

Παραμενει στο μισθιο, αρα η μισθωση εχει μετατραπει σε "αοριστου χρονου" ούτε  εχει λυθει.

 Ο εκμισθωτης μπορει να ζητησει την εξωση.

Οι φορολογικες συνεπειες, λογω της  μη υποβολης αυτης της "δηλωσης" σε βαρος του ιδιοκτητη, αφορουν το φορολογικο  δικαιο. [νομιζω οτι πηρε νεα παραταση λογω κοβιντ..."νομιζω"...]

[Ούτε ορίζει, αλλά και ούτε συμπεραίνεται  απο την ανω ΠΟΛ, οτι.... παρατεινεται για ισοχρονο διαστημα η αρχικη μισθωση]

Η μισθωση, σαν αοριστης διαρκειας, καταγγελεται ελευθερως.

"νομιζω"🙂

τις καλησπερες μου

εδιτ

συμπληρωνω αυτο το πολυ προσφατο, ως προς τις καταχωρησεις

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς αναφέρθηκε στις επιτυχίες της οργάνωσης των ιδιοκτητών με την θέσπιση μέτρων στήριξης των ιδιοκτητών ακινήτων που υφίστανται απώλεια εισοδήματος λόγω της πανδημίας, με την επιστροφή αρχικά του 30 % της μείωσης μέσω φορολογικού συμψηφισμού και πλέον, για τις μειώσεις του Νοεμβρίου, επιστροφή του 50 % απευθείας σε τραπεζικό λογαριασμό του ιδιοκτήτη. Στάθηκε επίσης στο δικαίωμα καταχώρησης μισθώσεων και τροποποιήσεων ακινήτων ως αορίστου χρόνου, καθώς και στην εξομοίωση της προθεσμίας δήλωσης COVID με την προθεσμία κατάθεσης μισθώσεων & λύσεων που επίσης ήταν αποτέλεσμα του αγώνα της ΠΟΜΙΔΑ.

απο εδω

http://www.pomida.gr/newspost.php?nsl=diadiktyaki-enimerotiki-ekdilosi-pomida-kyriaki-29112020-10-pm

 

 

Edited by dimitris GM
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Κατανοητά και ευχαριστώ πολύ. Υπάρχει μίνιμουμ περίοδος από την στιγμή κοινοποίησης  έξωσης έως την στιγμή "μαζεύω τα μπογαλάκια μου και την κάνω"? Δεν ισχύει κάτι για εξάμηνο ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.