Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πανωσήκωμα 50 τ.μ.


Recommended Posts

Καλησπέρα σας. 

Στο κτίσμα που έχω έχει 2 ορόφους και ισόγειο. Θέλω να κάνω στην ταράτσα 2 δωμάτια και ένα μπάνιο και να τα ενώσω με το 2ο, αναδιαμορφώνοντας την εσωτερική σκάλα (έχω αποκλειστική χρήση της ταράτσας). 

Έκανα πρώτες κινήσεις με κατασκευαστή, ο οποίος μου είπε οτι είμαστε ΟΚ απο στατικής απόψεως με μεταλλική κατασκευή και δυνατότητα κάλυψης. 

Ρώτησα για αμοιβή για έκδοση άδειας και μου είπε 10 χιλιάδες. Εχω τις εξής ερωτήσεις: 

1. Η αμοιβή είναι υψηλή?

2. Μπάινω σε διάφορα προγράμματα υπολογισμού κόστους και μου το βγάζουν από 40 ως 50 χιλιάδες το κόστος κατασκευής, σας φαίνεται λογικό?

 

Link to comment
Share on other sites

Aντί να στο επιβεβαιώσει ο πολιτικός μηχανικός βάσει μελέτης ότι η καθ ύψος προσθήκη αφενός δύναται να υλοποιηθεί βάσει πολεοδομικής νομοθεσίας (όροι δόμησης) ν και το κυριότερο ότι θα είναι ασφαλής μια τέτοια κατασκευή, εσύ εμπιστεύτηκες τον εργολάβο;

Δεν ξεκινάς καθόλου καλά αν αντί να πας σε πολιτικό μηχανικό έπιασες τον κατασκευστή για τέτοια ερωτήματα.

Πάγια αρχή του φόρουμ είναι να μην συζητούνται αμοιβές δημοσίως. Αν θες να έχεις μια τάξη μεγέθους και φυσικά γνωρίζεις πως να την υπολογίσεις μπορείς να κάνεις χρήση του προγράμματος αμοιβών του ΤΕΕ που εξάγει τις παλιές ελάχιστες (νόμιμες) αμοιβές. Φυσικά όπως ίσως να γνωρίζεις οι αμοιβές μετά το 2011 είναι ελεύθερα διαπραγματεύσιμες.

Ακριβή άποψη του κόστους κατασκευής θα έχεις όταν γίνουν οι οριστικές μελέτες (αρχιτεκτονική, στατική-πιθανώς να χρειαστούν ενισχύσεις κλπ) και γίνει αναλυτικός προυπολογισμός όπου και σε αυτόν θα υπάρχει ποσοστό σε απρόβλεπτα. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

η αποκλειστική χρηση της ταρατσας, δεν ειναι δικαιωμα "υψουν". Ειναι "χρηση"

Για να γινει η ανοικοδομηση που λες, πρεπει να εχει γινει συσταση Οι, να υπαρχει δικαιωμα καυ' υψος επέκτασης

το οποιο να έχει χιλιοστα επι του οικοπεδου και  στα οποια να εχεις την κυριοτητα.

Τα υπολοιπα τα ανεπτυξε λεπτομερως ο παυλος

[με τις καλησπερες μου]

 

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν το εξήγησα καλά. Ο κατασκευαστής είναι γραφείο με πολιτικό, αρχιτέκτονα και ηλεκτρολόγο. Ο πολιτικός μάζεψε τα χαρτιά κλπ και το μελέτησε.

Επίσης μιας και είναι δικό μου και το οικόπεδο και το κτίσμα, φαντάζομαι θα έχω και το δικαίωμα καθ' 'ύψος.

Καταλαβαίνω για τις αμοιβές, για την ερώτηση 2 καμιά άποψη?

Edited by alexopth
Link to comment
Share on other sites

Παίζει μεγάλο ρόλο αν οι μελέτες έδειξαν ότι θα απαιτηθούν ενισχύσεις. Πάντως οι 50.000 Ευρώ για μια συνήθους ποιότητας κατασκευή κρίνονται ως ένα εύλογο ποσό σε μια αστική περιοχή. Όμως όπως προανέφερα πρώτα θα ολοκληρωθούν οι μελέτες, μετά θα γίνει αναλυτικός προυπολογισμός (επί του οποίου θα προστεθεί και ποσοστό απρόβλεπτων) και τότε θα έχεις μια σωστή άποψη κόστους κατασκευής. Όλα τα άλλα είναι απλές υποθέσεις εργασίας στηριζόμενες σε μέσα κόστη τα οποία μπορεί να μην ανταποκρίνονται στις ιδιαιτερότητες του δικού σου έργου.

Link to comment
Share on other sites

Κατανοητό. Μου κάνει το υπό Κ.Σ, , ώστε να έχω μια βάση συζήτησης. Καταλαβαίνω από εκεί και πέρα οτι αν δε μου βγάλει όλα τα κόστη στον πόντο, μιλάμε πολύ στο περίπου.

 

Κατέβασα τις αμοιβές από τη σελίδα του ΤΕΕ, runtime error, τεσπα δεν πειράζει.

Link to comment
Share on other sites

Τις αμοιβές δεν τις κατεβάζεις (δηλαδή δεν είναι κάπου έτοιμες). Μπαίνεις στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ με τον προσωπικό σου κωδικό. Ανοίγεις νέο έργο και από κει και ύστερα θα πρέπει να  εισάγεις τα σωστά δεδομένα του έργου (κατηγορίες μελετών κλπ).  Αν δεν γνωρίζεις ζήτησε να σου εκδώσουν τις νόμιμες αμοιβές το τεχνικό γραφείο με το οποίο θα συνεργαστείς.

Link to comment
Share on other sites

OK νομιζα το freeware που ειναι στις σελίδες, BTW είδα γιατί βγάζει runtime error, δεν είναι τίποτα, θα το φτιάξω. Κωδικούς ΤΕΕ δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Anyway βρήκα κάποια προγράμματα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.