Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αγροτεμαχιο σε οικοπεδο και αγροτεμαχιο


Recommended Posts

Συναδελφοι καπου ειχα διαβασει για παρομοια περιπτωση αλλα με μια γρηγορη ματια δεν μπορεσα να βρω το συγκεκριμενο thread,οποτε και ανοιγω αλλο.

 

Αγροτεμαχιο διανομης στο συμβολαιο ειναι 5325 τμ ενω στους κτηματο λογικους πινακες της διανομης ειναι 5125. Στην αναθεωρηση του ρυμοτομικου σχεδιου ενα τμημα μπαινει στο σχεδιο, μεσολαβει δρομος (οριο του ρυμοτομικου σχεδιου) και το υπολοιπο τμημα μενει εκτος σχεδιου. Στους πινακες τις αναθεωρησης εμφανιζεται το τμημα που μπαινει στο σχεδιο με εμβαδον περ. 1250 τμ (χωρις να διευκρινιζεται αν περιλαμβανεται και το εμβαδον του δρομου που μεσολαβει).

Ο πελατης μου θελει να αγορασει το αγροτεμαχιο που μενει εκτος και μου ζητησε τοπογρ. διαγρ.

Οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης:

Αυτο που μενει εκτος υποκειται στην εννοια της κατατμησης;Αν ναι, δημιουργειται νεο αγροτεμαχιο με οτι αυτο συνεπαγεται για την αρτιότητά του;

Εχει να κανει το υπολοιπομενο (εκτος σχεδιου) τμημα με πραξεις τακτοποίησης ή μονο το τμημα που μπαινει στο σχεδιο εχει αυτες τις υποχρωσεις;

Link to comment
Share on other sites

Εάν μεσολαβεί δρόμος ανάμεσα στο εκτός και το εντός σχεδίου τότε έχει γίνει κατάτμηση αιτία ρυμοτομίας και έχεις ένα νέο αγροτεμάχιο. Εφόσον το σχέδιο είναι με τις διατάξεις του 1337/83 τότε το ρυμοτομούμενο τμήμα (δρόμος) λαμβάνεται υπόψη στο ισοζύγιο γής για το ενταγμένο τμήμα.

Link to comment
Share on other sites

...και έχεις ένα νέο αγροτεμάχιο...

 

Με ημερομηνια δημιουργιας, την ημερομηνια που κυρωθηκε η πραξη εφαμοργης για το ρυμοτομικο,σωστα;

Link to comment
Share on other sites

Για το αν εμπίπτει στις παρεκκλίσεις της εκτός σχεδίου δόμησης το τμήμα που παραμένει εκτός χρόνος δημιουργίας θεωρείται ο αρχικός του αγροτεμαχίου όχι η ρυμοτομία. Η ρυμοτομία είναι και αυτή απαλλοτρίωση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.