Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εισφορές ΕΦΚΑ - Μη Μισθωτός ανεξάρτητα από αριθμό εργοδοτών


chman113

Recommended Posts

Σύμφωνα με τα άρθρα 38,39 του νόμου 4387/2016 και τα κομμάτια που δεν τροποποιήθηκαν από τον νέο νόμο 4670/2020, καθώς και την διευκρινιστική ερώτηση 18 στον ΕΦΚΑ ΕΔΩ, ασφαλισμένοι ...οι οποίοι αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών και για τους οποίους προκύπτει ότι το εισόδημά τους προέρχεται από την απασχόλησή τους σε ένα ή και δύο πρόσωπα (φυσικά και νομικά)... ισχύει το άρθρο 38 που όπως έχει τροποποιηθεί τους εξισώνει σε "μισθωτή εργασία". 

Έχω τις εξής απορίες, όσον αφορά Μηχανικό με έναρξη εργασιών, για όσους/ες το έχουν ψάξει παραπάνω:
1)Που ξέρει κάθε μηχανικός αν για παράδειγμα δεν έχει όλο το χρόνο 1 εργοδότη και τον Δεκέμβρη δεν κόψει άλλα 2 τιμολόγια σε άλλους 2? Ελέγχουν κάθε χρόνο σε πόσους δουλέψες ή κρίνουν την διάθεση/διαθεσιμότητα που θες να έχεις για παραπάνω εργοδότες (λίγο αδόκιμο αλλά ρωτάω πιο εμπειρικά);
2)Υπάρχει άλλο παραθυράκι ή διάταξη ώστε να δίνει κάποιος την ασφαλιστική κατηγορία στον ΕΦΚΑ (από τις 7 που θεσπίστηκαν από 1/1/2020) και να θεωρείται έτσι και αλλιώς μη μισθωτός ανεξάρτητα από τον αριθμό εργοδοτών;
3α)Αν όντως κάποιος μέχρι 2 εργοδότες πρέπει να θεωρηθεί αναγκαστικά "μισθωτός",  οι συνολικές εισφορές είναι 20% (εργοδοτικές 13,33%-εργαζόμενου 6,67%) ή έχει αλλάξει κάτι πάνω σε αυτό?
3β)Επίσης τι γίνεται με κλάδο υγείας, επικουρικό/ΕΤΕΑΕΠ κτλ σε αυτή τη περίπτωση ως "μισθωτός"; Είναι έξτρα;

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά αν κάποιος/α γνωρίζει και έχει ασχοληθεί. 

Edited by chman113
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.