Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Σχετικά με λάθος τακτοποίηση ορόφου


Charter

Recommended Posts

Γεια σας!

Ενα χρόνο + τακτοποίησα τον δεύτερο όροφο μιας υπάρχουσας οικοδομής. Η τακτοποίηση έγινε απο άλλον μηχανικό απο αυτον που εβγαλε την αρχική άδεια οικοδομης. Η αλλαγη αυτή έγινε εξαιτίας οικονομικής εξαπάτησης του πρώτου μηχανικού εις βάρος μου και συνεπώς θελησα να περιορίσω τις συναναστροφες μαζι του. Λογω της διαφωνίας μας αυτής, ο πρώτος όροφος δεν εχει ολοκληρωθεί και δεν έχει βγει η θεώρηση απο την πολεοδομία για να ηλεκτροδοτηθεί (κόκκινη σφραγιδα). Πριν μερικους μηνες μίλησα με τον υπεύθυνο για τα αυθαιρετα στην πολεοδομια. Μου απάντησε θετικα στο ερωτημα μου: να μπορέσει να τακτοποιησει αλλος μηχανικος, χωρίς να χρειαστει να παρεμβει ο πρωτος στον δεύτερο οροφο. Στη συνέχεια του εδειξα και το χαρτι της περαίωσης της διαδικασίας, της εριξε μια πολυ γρηγορη ματια ( δεν ξερω αν του ξεφυγε κατι) και μου ειπε οτι ολα ειναι ενταξει. Εκείνη την περίοδο μιλησα με τον πρωτο μηχανικο για να ολοκληρωσουμε τη διαδικασία του πρώτου ορόφου. Με ρωτησε τι έχει γινει με τον δευτερο οροφο και του απάντησα οτι τακτοποιήθηκε απο αλλον μηχανικο. Μου ζητησε να του στειλω το χαρτι της περαίωσης. Ενω ειπε οτι θα ερθει να τα κοιτάξει, δεν ήρθε ποτε. Μετα απο μισο χρονο, τον συνάντησα τυχαία, και η απαντηση του με νευριασμένο υφος ηταν χαρακτηριστικά οτι αυτός που σου εκανε την τακτοποίηση του δευτερου οροφου, να αναλαβει να φτιαξει και τον πρωτο. Εξηγει οτι ο δεύτερος οροφος εχει τακτοποιηθει λαθος και δεν θελει να βαλει την υπογραφη του στον πρωτο επειδή λεεί ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αυθαιρεσίες. (υποτίθεται ότι έχει τακτοποιήσει ότι αυθαιρεσίες προυπήρχαν μέχρι και τον πρώτο όροφο)

Ερώτηση: με τα χαρτια που εχω στη διαθεση μου μπορειτε να καταλαβετε αν εχει δικιο ο πρώτος μηχανικος που ισχυρίζεται ότι έχει γίνει λάθος η τακτοποίηση του 2ου ορόφου; Σκοπεύω τις επόμενες μέρες να πάω στην πολεοδομία και να θέσω τον προβληματισμό μου και εκεί καθώς να επικοινωνήσω και με τον δεύτερο μηχανικό που έκανε την τακτοποίηση του δεύτερου ορόφου.

Σας ευχαριστώ

beb_eng10751957 (1).jpg

DEH_beb_10751957.jpg

dilosi_10751957 peraiwsh-1.jpg

dilosi_10751957 peraiwsh-2.jpg

dilosi_10751957 peraiwsh-3.jpg

dilosi_10751957 peraiwsh-4.jpg

dilosi_10751957 peraiwsh-5.jpg

dilosi_10751957 peraiwsh-6.jpg

Link to comment
Share on other sites

28 λεπτά πριν, Charter said:

....

... μπορειτε να καταλαβετε αν εχει δικιο.

...

99.9% όχι....

Αν βρεθεί κάποιος ήρωας έτσι με τηλεπάθεια να βγάλει άκρη έτσι θα είσαι ιδιαίτερα τυχερός ....

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Αντί να πάτε στην πολεοδομία να ρωτήσετε, να πάτε και σε τρίτο μηχανικό, να του αναθέσετε την εργασία, ο οποίος θα βρίσκεται εκτός της ευρύτερης περιοχής σας.... Κάτι "μου μυρίζει" άσχημα.... 

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον Ιάσονα. Πάρτε έναν ιδιώτη μηχανικό από αλλού, καλύτερα συστημένο από κάποιον που έχει δουλέψει ήδη μαζί του, και πληρώστε τον να έρθει να τα δει όλα και να σας πει. 

ΥΓ εντύπωση μου κάνει η τιμή ζώνης εμένα, πίστευα ότι 500 ήταν η μικρότερη....

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι η τιμή ζώνης είναι σίγουρα λάθος καθώς η ελάχιστη που υπάρχει είναι 500 ευρώ. Από κει και πέρα κανείς δεν μπορεί να σας απαντήσει για την ορθότητα ή όχι μιας δήλωσης υπαγωγής αν δεν μελετήσει όλα τα στοιχεία του ακινήτου. Στην πολεοδομία δεν θα μπορέσουν να σας βοηθήσουν παραπάνω για τον ίδιο λόγο. Δυστυχώς θα πρέπει να αναθέσετε τον έλεγχο σε άλλο μηχανικό.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ θερμά όλους και όλες για τις απαντήσεις σας.

Ερώτηση: αν λήξει η προθεσμία που λένε και είναι λάθος η τακτοποίηση τι συμβαίνει; 

Σας ευχαριστώ και πάλι

Link to comment
Share on other sites

Τίποτα το ιδιαίτερο.... Όλα προλαβαίνουν να διορθωθούν.... Αρκεί να ενδιαφερθείτε άμεσα και ν' απευθυνθείτε στον κατάλληλο άνθρωπο...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Γεια σας,
 
Πριν κάποιο διάστημα είχα κάνει μια ερώτηση σχετικά με λάθος τακτοποίηση (προσθήκη Β ορόφου) που είχε κάνει άλλος μηχανικός από αυτόν που έχει εκδώσει την οικ.άδεια μέχρι και τον Α όροφο. Οι εκκρεμότητες με τον μηχανικό που έκδωσε την άδεια οικοδομής δεν έχουν τελειώσει και έτσι έχω 2 ανοιχτές υποθέσεις και με τους 2. 
 
Συγκεκριμένα ο μηχανικός που έκδωσε την άδεια οικοδομής δεν θέλει να προχωρήσει την διαδικασία (κόκκινη σφραγίδα από την πολεοδομία) για να ηλεκτροδοτηθεί ο Α όροφος γιατί ισχυρίζεται ότι η τακτοποίηση του Β ορόφου έχει γίνει λάθος. Με συμβουλέψετε να πάω και σε τρίτο μηχανικό και πράγματι η τακτοποίηση είναι λανθασμένη αλλά δεν μπορεί να μπει στην υπόθεση γιατί δεν μπορεί να κάνει κάτι και με συμβούλεψε να τα βρω με τους 2 μηχανικούς.
 
έρχομαι σε επαφή και με τους 2. Ο ένας που έκανε την τακτοποίηση δεν παραδέχεται άτι έχει κάνει κάποιο λάθος και μάλιστα μου πρότεινε να πάρω ρεύμα με την τακτοποίηση του Β ορόφου και να την βάλω στον Α. ή εναλλακτικά να κάνει κάποια εικονική τακτοποίηση στον Α όροφο ώστε να μπορέσω να πάρω ρεύμα στον Α. Ο άλλος μηχανικός που έκδωσε την άδεια οικοδομής μου είπε η να φτιάξει την τακτοποίηση ο άλλος μηχανικός ή να κατεδαφίσω ολόκληρο τον Β όροφο. Ρωτώντας τον ποιο είναι ακριβός το πρόβλημα στην τακτοποίηση του Β ορόφου μου απάντησε ότι δεν ξέρει η δεν θα κάτσει να ασχοληθεί - κάτι τέτοιο. Εγώ άντε και βάλω τον μηχανικό που έκανε την τακτοποίηση να την διορθώσει όπως θα υποδείξει ένας τρίτος μηχανικός (πράγμα εξαιρετικά δύσκολο). Ο μηχανικός που έκδωσε την οικ. άδεια έχει "μουλαρώσει" και από ότι καταλαβαίνω δεν θέλει να τελειώνουμε. Τι μπορώ να κάνω;
 
- Μίλησα με την πολεοδομία και μου πρότειναν να πάω στο ΤΕΕ και να πω το πρόβλημα μου εκεί και απλά το ΤΕΕ αν έχει την καλή θέληση να με βοηθήσει απλά θα μιλήσει με τον μηχανικό μήπως και γίνει κάτι άλλα μέχρι εκεί. Δεν μπορεί να κάνει και πολλά.
 
Θα εκτιμούσα την οποιαδήποτε συμβουλή σας! Σας ευχαριστώ
 
 
 
Παρατήρηση.
Μη ανοίγεις νέο θέμα για το ίδιο ζήτημα που ο ίδιος έχεις βάλει για να μη κλειδωθούν.
Έγινε συγχώνευση με το παλαιότερο.
Να μη επαναληφθεί.
Didonis
Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

On 18/9/2020 at 8:45 ΠΜ, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

....... Αρκεί να ενδιαφερθείτε άμεσα και ν' απευθυνθείτε στον κατάλληλο άνθρωπο...

Διάβασε με προσοχή τα γραφόμενα του συναδέρφου.

 

 

και όποιος σας είπε αυτό (αν το είπε όμως επακριβώς έτσι και όχι γενικά τι κατάλαβες) δεν θα τον χαρακτήριζα ως τον κατάλληλο άνθρωπο.

1 ώρα πριν, Charter said:
.....να κάνει κάποια εικονική τακτοποίηση ....

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

κ. Διδόνη, ο κ. Ιάσονας και τα υπόλοιπα μέλη που απάντησαν (αν εγώ δεν κατάλαβα λάθος) μου είπαν να απευθυνθώ σε τρίτο μηχανικό σαν κατάλληλο άνθρωπο. Ο δεύτερος μηχανικός που έχει κάνει την τακτοποίηση προφανώς και δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος αφού είναι ο ένας από τους 2 που έχω πρόβλημα μιας και η τακτοποίηση που έκανε είναι λάθος και ισχυρίζεται ότι την έχει κάνει σωστά. Συγκεκριμένα επειδή κρατούσα σημειώσεις μου είπε "να κάνει μια νομιμοποίηση τον Α όροφο ως αυθαίρετο" και παιρνουμε ρευμα χωρίς να πάμε πολεοδομία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.