Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΥΠΕΝ: Δεν θα δοθεί νέα παράταση για τα αυθαίρετα


Engineer

Recommended Posts

Θα  συμφωνήσω  με την  άποψη   ότι  η   30/9/2020   είναι  καταληκτική  ημερομηνία   για τις  δηλώσεις   κατηγορίας  5  του  4178 ,  για  την  ολοκλήρωση  της  διαδικασίας  υπαγωγής ,  όπως  ρητά  αναφέρει  η  διάταξη   (υπαγωγή  σημαίνει   υποβολή  αίτησης, πληρωμή  παραβόλου  και  ανταποδοτικού  τέλους).

Ενω   στο  εδάφιο  που   αναφέρει  τις  ημερομηνίες   περαίωσης   των  δηλώσεων  του  4178,  αναφέρει   ότι  ο  μηχανικός υποχρεούται  να  ολοκληρώσει  την  ηλεκτρονική υποβολή  των  απαραίτητων  δικαιολογητικών.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Αδόμητο αγροτεμάχιο χωρίς Ο.Α. με αυθαίρετη περίφραξη είναι κατηγορία 5

Επομένως μετά την 30/9 θα σταματήσουν οι μεταβιβάσεις σε όλα τα αγροτεμάχια που έχουν αυθαίρετη περίφραξη αφού δεν θα δώσουν παράταση

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

Η αυθαίρετη περίφραξη δεν στερεί την μεταβίβαση του γηπέδου. Μπορεί να εκδοθεί βεβαίωση και χωρίς τακτοποίηση (άρθρα 82 και 81)

Link to comment
Share on other sites

Από κάτι τέτοιες ανακοινώσεις με την δεδομένη επιχειρήματαλογία του ΥΠΕΝ καταλαβαίνεις πως οι ιθύνοντες βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου. Κύριοι του ΥΠΕΝ, βγάλτε ανακοινώσεις αφου πρώτα επισκεφθείτε μια πολεοδομία, έναν δήμο, ένα κτηματολογικό γραφείο και δείτε την κατάσταση που επικρατεί σ' αυτά. Με τέτοιου είδους ανακοινώσεις ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ!!!

Link to comment
Share on other sites

Ερωτήματα απλοϊκά και σύντομα:

Δηλαδή από 1/10 σταματούν δια παντός οι εν ζωή δικαιοπραξίες για τα ΑΠΕΙΡΑ ακίνητα κατηγορίας 5 ?????

Δηλαδή γίνεται δέσμευση-δήμευση περιουσίας πολιτών που δεν γνωρίζουν ότι έχουν στο ακίνητο τους παράβαση κατηγορίας 5 ???

Αν π.χ. σε ένα ακίνητο έχω παραβάσεις-φύλλα καταγραφής κατηγοριών 1 ως 4 και έχω και μια παράβαση κατηγορίας 5, τι κάνω?? Τακτοποιώ τα πάντα πλην της κατηγορίας 5?? Μα και πάλι δεν μπορεί να γίνει μεταβίβαση καθ' όσον δεν θα έχουν αντιμετωπισθεί όλες οι αυθαιρεσίες!!!

ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ: Αλήθεια, σ' αυτή την περίπτωση (τακτοποιώ 1-4 και όχι την 5), τι βεβαίωση μηχανικού θα βγαίνει ???????

 

Link to comment
Share on other sites

Αν σε ένα ακίνητο υπάρχει έστω ένα τμήμα με κατ 5 τότε αυτό επηρεάζει όλο το ακίνητο εκτός και αν αυτή η κατασκευή μπορεί να αφαιρεθεί/καθαιρεθεί. πχ ενας ξύλινος η.χ. εντός πρασιάς. Αλλά αν είναι έστω ένα μικρό τμήμα του τοίχου ή φέροντος οργανισμού εντός πρασιάς τότε παρόλο που θα έχεις μόνο ένα ΦΚ με κατ 5 με πολύ μικρό εμβαδόν τότε αυτό θα επηρεάσει όλο το ακίνητο γιατί προφανώς δεν μπορείς να το αφαιρέσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα κτίριο 200 τ.μ. να έχει τμήμα 5 τ.μ., εντός πρασιάς και έτσι αυτό το μικρό τμήμα να είναι κατ 5 και άρα να μην  μπορεί να τακτοποιηθεί. Κάτι τέτοιες περιπτώσεις - που είναι πολλές - έχουν επισημανθεί ως απάντηση στα δημοσιεύματα που αναφέρουν την κατηγορία 5 ως γενικά "βαριά αυθαίρετα".

Για την ουσία του πράγματος πάντως η απλούστερη και πρακτικότερη λύση είναι αυτή που έχει επισημανθεί από πολλούς μετάξύ τον οποιών και ο ΣΑΔΑΣ: "να παραμένει η προθεσμία ανοιχτή μέχρι την σύνταξη της ταυτότητας κτιρίου".

Το σύστημα δε λειτουργεί μαζί με όλα τα άλλα.

Link to comment
Share on other sites

Όταν λένε ότι δεν θα δώσουν παράταση, η μετάφραση είναι ότι θα δώσουν παράταση. Γνωστό και χιλιοπαιγμένο το έργο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι θέμα έργου. Είναι θέμα του βλέπω κατάματα την πραγματικότητα και είμαι ρεαλιστής ενώ θα πρέπει να αφουγκραζομαι την φάση που βρίσκεται η κοινωνία .

Όλα αυτά λένε ΠΑΡΑΤΑΣΗ οπωσδήποτε

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.