Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΥΠΕΝ: Δεν θα δοθεί νέα παράταση για τα αυθαίρετα


Engineer

Recommended Posts

Ετσι κ αλλιως δεν λειτουργει τπτ ... οι Δηλωσεις ΤΑΠ απο Μαιο ειναι σε επεξεργασια κ' δεν εχει προχωρησει καμμια . Οι πελΑτες δεν εχουν καταλαβει ΧΡΙΣΤΟ (ο αλλως ηρθε κ' ειχε κανει με φιλο ιπταμενο Ηλ.Δηλωση Κτηματολογιου  λεει  κ' αγνοουσε οτι "ειχε κανει συσταση " και συνεπως δεν ειχε 1 αλλα 4 δικαιωματα με τους αερηδες κ' τα αναλογα ΕΝΦΙΑ κ ΤΑΠ ) ... κ' συν της αλλης να ακους κ' ολας οτι ολα αυτα ειναι για να βγαζουν λεφτα οι Μηχανικοι 

ΜαΚαΡι Να ΛηΞεΙ Η ΞεΦτΙΛα ... 10 ΧρΟνΩν ...   

και ΜαΚαΡι να βγαλουν κ' μια ρυθμιση η Κατ. 5 να συνεχισει να ισχυει μονο για τις Τραπεζες ... ειναι τοσο ξεφτιλες ολοι ... που τους εχω ικανους να το κανουν

Edited by efiga
Link to comment
Share on other sites

Δύσκολο  να  κάνει  κωλοτούμπα  ,  ούτε  και  δηλώσεις  θα  γίνουν  γιατί   το  σύστημα  σέρνεται .  θα  είναι  το  Βατερλό  του  θα  χάσει  τόσους  ψήφους ώστε  οπότε  και  να  γίνουν  εκλογές θα κλαίνε .  Γιατί  τι  νομίζεις  ότι  θα  συμβεί  μόλις  μάθει  ένας πολίτης  που  δεν  ήξερε  ότι  εχει  ακίνητο  κατ  5 , για την απώλεια  της  περιουσίας  του .  μήπως  θα  τους  δώσει  και  μπόνους ; θα  τους  μαυρίσει  όποτε  και  να  γίνουν  εκλογές  .  Δεν  μπορώ  να  καταλάβω  πως  τόσο  εύκολα  πράγματα  τα  κάνουν  δύσκολα ,  Ανθρωποι  που  δεν  δούλεψαν  ποτέ  στην  ζωη  τους  εκλεχθήκαν να  κυβερνήσουν  την Χώρα .

 

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Δήλωση του Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, και της Αναπληρώτριας Τομεάρχη, Πέτης Πέρκα

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν έκανε δεκτή την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στις 23.09.2020, για να δοθούν παρατάσεις στις προθεσμίες τακτοποίησης αυθαίρετων, αλλά, δεν επέτρεψε στην εισηγήτρια, κυρία Πέτη Πέρκα, να μιλήσει για την τροπολογία. Τόσο ο Υπουργός Ναυτιλίας, κύριος Πλακιωτακης, όσο και ο Πρόεδρος, κύριος Αθανασίου, «κρύφτηκαν» πίσω από τον κανονισμό παρά την παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Σαντορινιού ώστε, η κυβέρνηση να απορρίψει σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η απαξίωση της Κοινοβουλευτικής διαδικασίας από την κυβέρνηση συνεχίζεται και τώρα, φιμώνοντας, αυτήν τη φορά, την αντιπολίτευση.

Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση γυρίζει την πλάτη της στην κοινωνία.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κύριος Οικονόμου, αν και καθηγητής Χωροταξίας, απαξιώνει τον Τεχνικό Κόσμο και δεν ακούει τις φωνές από όλη την Ελλάδα, όπου, σήμερα, μέσω των εκπροσώπων του ζητά να δοθεί παράταση στην προθεσμία τακτοποίησης αυθαιρέτων, στην ίδια κατεύθυνση με την κατατεθείσα τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα επανακαταθέσει την τροπολογία στο επόμενο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης τη Δευτέρα και καλεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος που άνευ λόγου δημιουργεί και να κάνει αποδεκτή την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στηρίζοντας τους πολίτες και τους μηχανικούς.

Link to comment
Share on other sites

40 λεπτά πριν, loser said:

..... Δεν  μπορώ  να  καταλάβω  πως  .... ,  Ανθρωποι  που  δεν  δούλεψαν  ποτέ  στην  ζωη  τους  εκλεχθήκαν να  κυβερνήσουν  την Χώρα .

μα, είναι απλό

οι υπόλοιποι έχουν κάποια δουλειά, και ασχολούνται με αυτήν

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, dimitris GM said:

αποσπασμα

"Είναι παντελώς ανακριβές ότι η εξέλιξη αυτή προκαλεί πρόβλημα στις μεταβιβάσεις ακινήτων. Η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων εφόσον δεν έχει ενεργοποιηθεί δεν μπορεί να αποτελεί προϋπόθεση για τις μεταβιβάσεις.

Για το θέμα αυτό θα εκδοθεί άμεσα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διευκρινιστική εγκύκλιος.

Και ασφαλώς θα ληφθεί κάθε απαραίτητο μέτρο ώστε να μην δημιουργηθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα στην κτηματαγορά. Επομένως το θέμα αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να δοθεί ακόμα μια παράταση για τα αυθαίρετα."

Οπερ σημαινει οτι:

Αφου το Υπουργειο αναγνωριζει οτι  απαιτείται να εκδοθει "διευκρινιστικη εγκυκλιος", η μεχρι σήμερα  νομοθετικη ρυθμιση ηταν "ελλειπης".

Αρα,  δικαιως διαμαρτυρονται οι  διαφοροι φορεις για την έλλειψη αυτη

Και οτι,  αν δεν εκδοσει το Υπουργείο  "αμεσα" αυτη την διευκρινιστικη, θα υπαρχει αδυναμια συνταξης συμβολαιων

[Και εάν κριθει οτι η διευκρινιστικη δεν μπορει να διευκρινιζει οσα ο νομος δεν προβλεπει,

τοτε να δούμε πώς θα γινονται οι μεταβιβασεις...]

Οσο για τα 9 χρονια, που -δηθεν- διαρκουν οι αυθαιρετονομοι.....και οτι εφταναν αυτα τα χρονια....

πρωτα να αφαιρεσουμε τα τρια χρονια του 4014 που ακυρωθηκε σαν αντισυνταγματικος

και μετα να προσθεσουμε και ολες αυτες τις τροποποιησεις του 4495, για να γινει αντιληπτό σε τι οφειλεται η καθυστερηση των τακτοποιησεων.

[απο την κωδικοποίηση του καν62]

ΝΟΜΟΣ  4495/17

 

Έλεγχος και προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις

 

Αλλαγές με τον Ν.4710/20 (ΦΕΚ 142Α/23.7.2020)

 

Αλλαγές με τον Ν.4685/20 (ΦΕΚ 92Α/7.5.2020)

 

Αλλαγές με την ΠΝΠ – Covid19 - (ΦΕΚ 75Α/30.3.2020)

 

Αλλαγές με τον Ν.4676/20 (ΦΕΚ 67Α/19.3.2020)

Αλλαγές με τον Ν.4674/20 (ΦΕΚ 53Α/11.3.2020)

 

Αλλαγές με τον Ν.4647/19 (ΦΕΚ 204Α/16.12.2019)

 

Αλλαγές με τον Ν.4643/19 (ΦΕΚ 193Α/3.12.2019)

 

Αλλαγές με τον Ν.4635/19 (ΦΕΚ 167Α/30.10.2019)

 

Αλλαγές με τον Ν.4613/19 (ΦΕΚ 78Α/24.5.2019)

 

Αλλαγές με τον Ν.4612/19 (ΦΕΚ 77Α/23.5.2019)

 

Αλλαγές με τον Ν.4610/19 (ΦΕΚ 70Α/7.5.2019)

 

Αλλαγές με τον Ν.4602/19 (ΦΕΚ 45Α/9.3.2019)

 

Αλλαγές με τον Ν.4585/18 (ΦΕΚ 216Α/24.12.2018)

 

Αλλαγές με τον Ν.4546/18 (ΦΕΚ 101Α/12.06.2018)

Αλλαγές με τον Ν.4513/18 (ΦΕΚ 9Α/2018-23.01.2018)

 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 2 – α.π.ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/49581/2075 – 31/05/2019

 

Απόφαση : ΥΠΕΝ/ΔΕΣΕΔΠ/43729/460–11/05/2020 *** με την επιφύλαξη της μη δημοσίευσής της σε ΦΕΚ

 

Σχόλια – Προφανείς διορθώσεις                                            Επισημάνσεις – Τονισμοί

 

ΣΥΝΗΜΜΕΝΕΣ οι μέχρι σήμερα σχετικές αποφάσεις ΥΠΕΝ :

 

Αριθμ.ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/43266/1174 - 13.05.2020 -   Εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας (ΕΕΔΜΚ) και απαιτούμενα δικαιολογητικά για την χορήγησή της

 

Αριθμ.ΥΠΕΝ/ΔΕΣΕΔΠ/73705/670 – 22.10.2018  -    Λειτουργία, τήρηση, επικαιροποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη του πληροφοριακού συστήματος "Ηλεκτρονική Πολεοδομία"

 

Αριθμ.ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/48123/6983 – 31.7.2018  -    Διαδικασίες ηλεκτρονικής υποβολής αδειών (ενημερωμένη)

 

Αριθμ.ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/19409/1507 – 11.5.2018  -     Εφαρμογή της παρ. η του άρθ. 99 του ν.4495/2017 «Έλεγχος και προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις»

 

Αριθ.ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/27454/2631 – 14.11.2017 - Διαδικασίες ηλεκτρονικής υποβολής δικαιολογητικών, κατάθεσης ειδικού προστίμου

 

 

 

 

 

 

αυτό πρέπει να σταλεί στον πρωθυπουργό!

 

Link to comment
Share on other sites

6 λεπτά πριν, steve aris said:

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα επανακαταθέσει την τροπολογία στο επόμενο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης τη Δευτέρα και καλεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος που άνευ λόγου δημιουργεί και να κάνει αποδεκτή την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στηρίζοντας τους πολίτες και τους μηχανικούς.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά βλέπω κρύφτηκε πίσω από τον κανονισμό. Διότι τι περιμενε και δεν κατέθεσε έγκαιρα την τροπολογία , ώστε να είναι σύμφωνη με τον κανονισμό και μετά να καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία? Να φέρει σε δύσκολη θέση τους βουλευτές τις κυβέρνησης? Αλλά προτίμησε να κάνει μόνο θεαθηναι

Link to comment
Share on other sites

5 λεπτά πριν, katrmp said:

Και ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά βλέπω κρύφτηκε πίσω από τον κανονισμό. Διότι τι περιμενε και δεν κατέθεσε έγκαιρα την τροπολογία , ώστε να είναι σύμφωνη με τον κανονισμό και μετά να καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία? Να φέρει σε δύσκολη θέση τους βουλευτές τις κυβέρνησης? Αλλά προτίμησε να κάνει μόνο θεαθηναι

Συνάδελφε λανθάνεις!

Δεν πρόλαβαν πραγματικά. Κι αν ήθελαν οι της συμπολίτευσης θα παρακαμπτόταν οι αυστηροί όροι και προθεσμίες του κανονισμού της βουλής. Έχει δίκιο ο Φάμελος: κρύφτηκαν πίσω από τον κανονισμό......... όχι γιατί δεν ήθελαν, αλλά γιατί δεν ήξεραν πως να το χειριστούν........... Την Δευτέρα (που θα την ξαναφέρουν την τροπολογία) τι θα κάνει η κυβέρνηση?? Εκεί να δούμε !! Το έγραψα χθες: δεν θα την κάνουν δεκτή την τροπολογία και θα φέρουν μια όμοια ή σχεδόν όμοια δική τους !!!!

Σηκώστε τα τηλέφωνα και πάρτε τα πολιτικά γραφεία των βουλευτών της περιφέρειας σας, ανεξαρτήτως χρώματος. Εγώ ξεκινώ από αύριο πρωί. Ξέρω πολλούς συναδελφους (και με δυνατό-τεκμηριωμένο προφορικό λόγο) που ήδη το ξεκίνησαν το σπορ !!!

Link to comment
Share on other sites

Ο κ. Υπουργός νομίζω ότι απο 25 χρονών έχει μόνιμη θητεία στις Βρυξέλλες , ακολούθως στην Ελληνική Βουλή και κατα καιρούς είναι  Υπουργός . Νομίζω ότι ποτέ στην ζωή του δεν εχει βρεθεί αντιμέτωπος με την γραφειοκρατία του Ελληνικού Κράτους , με σκοπό την επιβίωσή του . ( Οπως και παρα πολλοί αλλοι υπουργοί κατα το παρελθον). Οταν λοιπόν ζητανε οι πολίτες , οι μηχανικοί κλπ. μία παράταση για τα αυθαίρετα δεν καταλαβαίνει τι είναι αυτό. Μακάρι ο Προιστάμενός του κ. Πρωθυπουργός ( αυτός έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα ) να αντιληφθεί τι συμβαίνει και να τον συμβουλεύσει εποικοδομητικά . 

 Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Edited by ioan be
Link to comment
Share on other sites

29 λεπτά πριν, steve aris said:

 

Τι πάει να πει δεν πρόλαβαν. Γιατί δεν πρόλαβαν? 

Μήν τρελάνουμε δεν ήταν απαίτηση των βοσκών της Ανδρίτσαινας (ταινία Παπαφλέσσα,) αλλά απαίτηση γνωστή εδώ και καιρό όλων των φορέων , της κοινωνίας κλπ. Μάλιστα μετά τον ιανο έπρεπε κατευθείαν να καταθέσουν.

Τι ακριβώς δεν πρόλαβαν του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το ηθελαν? Γιατί?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.