Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΥΠΕΝ: Δεν θα δοθεί νέα παράταση για τα αυθαίρετα


Engineer

Recommended Posts

2 λεπτά πριν, venezia said:

Vasili

Δηλαδή δήλωση του 4495 κατηγορία 5 , που την έχω σε υπαγωγή , όχι οριστική  και πληρώνω κανονικά δόσεις  , αλλά πρέπει να ανεβάσω ακόμα μερικά δικαιολογητικά , θα πρέπει να την υποβάλω σε οριστική υπαγωγή εως 30/9 και και στη συνέχεια να αναρτήσω τα δικαιολογητικά   και μέχρι πότε ? Το παράβολο εξοφλήθηκε 29/102018 .

 

Συνάδελφε γιατί ανακατεύεις τον Ν4495?

Ο Ν4495 λέει 18 μήνες από την υπαγωγή, τέλος.

 

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Οι προθεσμίες για τις 30/9 είναι όπως τις αναφέρει ο συνάδελφος Asim παραπάνω. Η οριστικοποίηση της ΚΑΤ 5 αφορά μόνο δηλώσεις του 4178.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι δηλώσεις που έχουν εισαχθεί στο σύστημα κι έχουν πληρωμένο το παράβολο μέχρι 30/9 στον Ν.4495, θεωρούνται πλέον εισαχθείσες κι ακολουθούν το υπόλοιπο πρόγραμμα της παράστασης του Ν.4495, δλδ, δόσεις, δικαιολογητικά νομίζω σε 18 μήνες κλπ

Link to comment
Share on other sites

Ναι. Ημερομηνία υπαγωγής θα θεωρηθεί η ημερομηνία πληρωμής του παραβόλου. Και μετά 18 μήνες για την συμπλήρωση των αρχείων και μέχρι 100 δόσεις αποπληρωμή του προστίμου.

Link to comment
Share on other sites

Από που προκύπτει ότι "ολοκλήρωση υπαγωγής" σημαίνει οριστική υπαγωγή για δηλώσεις του 4178; Από ερωταπάντηση τεε? Ο νομος λέει ολοκλήρωση υπαγωγής και όχι οριστική υπαγωγή. Υπέρ της ασφάλειας η οριστική υπαγωγή...

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε δεν έχεις άδικο να απορείς. Όλοι μας απορούμε. Γι'αυτό έγραψα παραπάνω πως έστω στην προχθεσινή ανακοίνωση δεν μπήκαν στον κόπο να μας πουν τι σημαίνει γιατί και αυτό αφορά την προθεσμία. Μετά από πολλές συζητήσεις και εδώ στο φόρουμ πολλοί έχουν την άποψη πως αυτό σημαίνει οριστικοποίηση της υπαγωγής των δηλώσεων κατ 5 του 4178 μέχρι τις 30/9. Αλλοι πως αυτό σημαίνει να πας από αρχική σε υπαγωγή, άλλοι να ανεβάσεις και τα αρχεία. Υπάρχει προφανής ασάφεια και σύγχυση για την οποία το υπουργείο δεν έχει κάνει κίνηση αποσαφήνισης ενώ ήταν γνωστές οι απορίες εδώ και καιρό. Αυτό λοιπόν συνετέλεσε και στην κατάρρευση του συστήματος (ταυτόχρονες νεες υπαγωγές, με αναρτήσεις και κλεισίματα παλιών κλπ).

Για να είμαστε ακριβείς, ο νόμος έχει συγκεκριμένη ορολογία: αρχική υποβολή, υπαγωγή, οριστική υπαγωγή. Θα έπρεπε λοιπόν να γίνεται αναφορά στις ορολογίες του νόμου και όχι περιφραστικά και δημιουργικά όπως το έκαναν. Γιατί λοιπόν χρησιμοποιεί ολοκλήρωση της υπαγωγής και όχι υπαγωγή, οριστική υπαγωγή, περαίωση της υπαγωγής, ανάρτηση αρχείων κλπ. Αυτό θα ήταν κατηγορηματικό και συνεπές με το νόμο.

Επομένως όταν ένα μικρό σημείο του νόμου - που έχει γραφτεί 2 φορές τους τελευταίους μήνες - καταφέρνει να είναι τόσο ασαφές, μπορεί κάποιος να καταλάβει τι συμβαίνει στο σύνολο του νόμου.

Edited by Vasili
Link to comment
Share on other sites

10 λεπτά πριν, geo301 said:

Από που προκύπτει ότι "ολοκλήρωση υπαγωγής" σημαίνει οριστική υπαγωγή για δηλώσεις του 4178; Από ερωταπάντηση τεε? Ο νομος λέει ολοκλήρωση υπαγωγής και όχι οριστική υπαγωγή. Υπέρ της ασφάλειας η οριστική υπαγωγή...

Δεν νομίζω ότι προκύπτει από κάπου σαφώς... μην έχεις την εντύπωση ότι αυτοί που τα γράφουν αυτά έχουν ασχοληθεί κ με την ορολογία του 4178/4495 για να μας τα εξηγήσουν και σωστά ......

παλιά εγώ θεωρούσα ότι ολοκλήρωση σημαίνει και με τα αρχεία μέσα, αλλά εφόσον λέει τα αρχεία έως 8/11, 8/2, κλπ όπως και η ανακοίνωση του ΤΕΕ που λέει εμμέσως πλην σαφώς μην ασχολείστε με τα αρχεία, καταλήγω στο ότι δεν είναι αυτό.

Το από "αρχική υποβολή" σε "υπαγωγή", δεν νομίζω προσωπικά ότι σημαίνει ολοκλήρωση γιατί μπορείς να ξανα αλλάξεις οτιδήποτε,

οπότε δια της εις άτοπον απαγωγή κατέληξα στο συμπέρασμα ότι σημαίνει να έχεις προχωρήσει σε "οριστική υπαγωγή"

Link to comment
Share on other sites

 
Άρα λοιπόν ότι είναι να γίνει, θα γίνει αύριο  με την τροπολογία Σύριζα που μπήκε σ' αυτό το νομοσχέδιο...... Να δούμε τι θα σκεφτεί η συμπολίτευση, πως θα ψηφίσουν χωρίς να γειώσουν τον αντιπρόεδρο υπουργό..............
 
Β Ο Υ Λ Η   Τ Ω Ν   Ε Λ Λ Η Ν Ω Ν
Θ΄ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ
ΙΗ΄  ΠΕΡΙΟΔΟΣ  ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ 
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ  Α΄
 
ΗΜΕΡΗΣΙΑ  ΔΙΑΤΑΞΗ  ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ
 
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΙΓ΄
Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020
Ώρα 10.00΄
 
ΣΧΕΔΙΟ  ΝΟΜΟΥ
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
 
Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις».
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Σοφία Βούλτεψη και Αικατερίνη Παπανάτσιου.
Σημείωση: Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε στη συνεδρίαση της 24ης Σεπτεμβρίου 2020 τη συζήτηση του νομοσχεδίου σε μία (1) συνεδρίαση.
Επισημαίνεται ότι το ως άνω σχέδιο νόμου έχει χαρακτηρισθεί από την Κυβέρνηση ως επείγον, κατά το άρθρο 110 του Κανονισμού της Βουλής.
 
                                                      Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2020

                                                       O  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΗΣ  ΒΟΥΛΗΣ

Link to comment
Share on other sites

Ας δούμε τι θα γίνει. Διάφορα δημοσιεύματα μιλούν για πιέσεις που υπάρχουν και εντός κυβέρνησης για να δοθεί παράταση. Αναρωτιέμαι τι σκέφτονται γιατί δεν πιστεύω πως απλά οδεύουν σε λάθος.

Για το παραπάνω θέμα που έχουν θίξει οι συνάδελφοι περί ασαφειών των κειμένων είναι φανερό πως κατά τη σύνταξη των νόμων λειτουργούν διαρκώς προσθετικά θέτοντας κι άλλα - κι άλλα - κι άλλα ζητούμενα και παραμέτρους τα οποία είναι άνευ λόγου και ουσίας.

Πχ Η τελευταία παράγραφος σχετικά με την "ολοκλήρωση της υπαγωγής" της κατ 5 του 4178 τι ουσία έχει? Φαντάζομαι πως πιθανότατα θα αφορά κάποια τυπολατρική συνέπεια με το νόμο. Όμως είναι προφανές πως μάλλον ζημιά κάνουν γενικά αυτές οι τυπολατρικές εμμονές. Εντείνουν την ασάφεια και περιπλέκουν ήδη μια πολύπλοκη διαδικασία. Εδώ δεν έχουν εφαρμοστεί με ευθύνη της πολιτείας σημαντικά ζητήματα που προκαθορίζει κατηγορηματικά ο νόμος (πχ αεροφωτογραφίες) ή πως ενώ ακυρώθηκε ο 4014 ως αντισυνταγματικός (πάλι με ευθύνη της πολιτείας) απαίτησαν και τέλος μετάβασης στον 4178 αντί να γίνει αυτόματα.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.