Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΥΠΕΝ: Δεν θα δοθεί νέα παράταση για τα αυθαίρετα


Engineer

Recommended Posts

Ο Υπουργός θεωρεί ότι  έχουν υπαχθεί όλα τα αυθαίρετα  κατ 5  επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος  να  συνεχίσει να υπάρχει αυτή η  κατηγορία .  Κάποιος πρέπει  να  τον  κουνήσει δυνατά μήπως  και  ξυπνήσει  από τον βαθύ του  λήθαργο  , έστω  με  μία  σπρωξία  όπως  και  αυτόν  του  οικονομικών  για  την φυματική  οικονομία της  Ελλάδος  που  στηρίζεται  στα  ενοικιαζόμενα  δωμάτια  και  τα   λάθρα    και  άλλα  ωραία . Δεν κρατάς χώρα  έτσι . Πρίν ένα χρόνο  μιλάγανε  για  μεταρρυθμίσεις και  τώρα βαριανασαίνουν  αχ  και  βαχ  .

Ας  μην  τα  λέγανε .

Link to comment
Share on other sites

Το γεγονός ότι δεν μίλησαν καθόλου οι κυβερνητικοί για την συγκεκριμένη τροπολογία , ίσως κ να κρύβει κάτι. όπως κ να έχει ,απαράδεκτη η διαχείριση ενός τόσο σοβαρού θέματος. 

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω αναφέρθηκε σε αυτό ένας βουλευτής της κυβέρνησης από τη Θεσσαλία. Ζήτησε παράταση στις δηλώσεις τετραγωνικών και των αυθαιρέτων μέχρι 31/12. Δεν συγκράτησα το όνομα του δυστυχώς.

Link to comment
Share on other sites

21 ώρες πριν, steve aris said:

Θεωρώ όμως το συγκεκριμένο post τουλάχιστον ατυχές αναλόγως των συνθηκών που όλοι μας περνάμε, και θα περίμενα να ανασκευάσεις..................

Συνάδελφε καλησπέρα.

 

Νομίζω ότι τα τελευταία σου πόστς αποπνέουν μια αίσθηση κακομοιριάς που δεν αρμόζουν σε Μηχανικούς.

Δεν υποβαθμιζω τα έσοδα που αποφέρει αυτου του είδους η δουλειά, εξάλλου κ εγώ τη θεωρώ φιλέτο ανελεητα προς τον καθε ιδιοκτήτη, κ εμού συμπεριλαμβανομένου κ ως ιδιοκτήτη.

Κανείς δεν τραβάει τίποτα, κ κατά τη γνώμη μου όλοι χορεύουν σαν μαριονέτες στα χέρια αυτού του κυναιδου Υπουργου με μηδενικές επικοινωνιακές δεξιότητες.

Η μοναδική μαλακια που έκανε ο τύπος είναι ότι μαλακίζεται σε περίοδο covid, που το Δημόσιο υπολειτουργεί. Γιατί κατά τα άλλα, ο κάθε μαλακας που έχει ένα ακίνητο έχει ήδη ακούσει περί του νομού στις ειδήσεις εδώ κ μια δεκαετία, κ όσοι ήξεραν ότι έχουν κάνει τη μαλακια τους ετρεξαν πρωτοι-πρωτοι. Οι υπόλοιποι έγραψαν το νόμο στα φρύδια τους, γιατί έτσι είναι η λαϊκή κουλτούρα. 

Συνάδελφε η πλειοψηφία των δηλώσεων που έχουν ήδη κατατεθεί είναι απόλυτη σαβουρα, σε απόλυτη αντιστοιχία με την ποιότητα σαφήνειας του νόμου.

Όσοι ιδιοκτήτες έρχονται τελευταία στιγμη, είτε ανήκουν στην πλεμπα (οπότε αντίστοιχη είναι κ η αμοιβή μηχανικού), είτε έχουν αστρονομικό πρόστιμο (οπότε η δήλωση δεν θα κλείσει ποτέ)

Όσοι μηχανικοί δεν κατέθεσαν δικαιολογητικά στον 4178, είναι αντάξιοι του επαγγελματισμού τους.

Επομένως δεν έχουμε καμία θέση σε τέτοιες μίζερες καταστάσεις. Κ δεν το λέω ελιτίστικα, το λέω ρεαλιστικά.

Κ όσοι συνάδελφοι φοβούνται ότι θα εκλείψει η χαρτοδουλεια τέτοιου είδους στο μέλλον λοόγω της καταργησης της κατηγορίας 5, είναι οικτρά γελασμενοι. Έρχεται τόνος χαρτοδουλειας....με το αντίστοιχο τίμημα.

Edited by [email protected]
Link to comment
Share on other sites

10 λεπτά πριν, katrmp said:

στα αδήλωτα τ.μ έδωσε παράταση στίς πληγέντες περιοχές.

σήμερα πάντως το πρωί στο gsis δεν μπορούσες να μπεις γενικώς

στις πληγείσες δηλαδή περιοχές δεν μπορούν να δηλώσουν τετραγωνικά, αλλά μπορούν να δηλώσουν αυθαίρετα...o tempora o mores

Edited by berti
Link to comment
Share on other sites

Τουλάχιστον να μην βγάζουν ανακοινώσεις στο ΥΠΕΝ  όπως η τελευταία που χειροτέρεψε την κατάσταση στην πλατφόρμα και πλέον σήμερα δεν μπορώ να μπω μέχρι τώρα καθόλου 

Link to comment
Share on other sites

ΕΡΩΤΗΣΗ:

- Διαμέρισμα που τακτοποιήθηκε με τον 3843 ως προς τους ημιυπαιθριους χωρους.

- Με τα κριτηρια του 4495 ομως ειναι ΚΑΤ.5. (βασει ποσοστου υπερβασης δομησης) και δεν θα επαιρνε βεβαιωση μεταβιβασης γιατι εχει λοιπες παραβασεις (πχ. εξωστη που δεν υπηρχε στην αδεια, ξεμπαζωμα ακαλυπτου χωρου κλπ), οι οποιες δεν μπορουσαν να τακτοποιηθουν με τον 3843! 

 

Πως θα μεταβιβαστει αυτο το ακινητο στο μελλον, αν υποθεσουμε οτι δεν παρει παραταση η ΚΑΤ.5? 

Θα μπλοκαρουν δηλαδη τις μεταβιβασεις για ακινητα που εχουν λοιπες παραβασεις ΣΥΜΦΩΝΑ με τα κριτηρια του 4495, ενω ειχαν τακτοποιηθει συμφωνα με τα κριτηρια του 3843?

Δεν υπαρχει ουτε μια στο εκατομμυριο να μην παρει παραταση ΚΑΙ η κατηγορια 5.

 

Link to comment
Share on other sites

23 λεπτά πριν, [email protected] said:

Συνάδελφε καλησπέρα.

 

 

Επειδή αξιολογώ την κατάσταση με κατατάσσεις στους κακομοίρηδες.

Μα η δική σου ανάρτηση είναι πιο δραματική από οτιδήποτε έχω διαβάσει. Οι απόψεις σου δεν διαφέρουν καθόλου από τις δικές μου.

Πάντως με κολακεύει το γεγονός ότι κάποιο Διακεκριμένο Μέλος ανάλωσε τόση ώρα για να σχολιάσει την ταπεινότητα μου.

Link to comment
Share on other sites

Clemenza , έχεις δίκιο ότι το λογικό είναι να πάρει παράταση. Και αυτό το παράδειγμα είναι ένα από τα πολλά.Το παράλογο είναι που δεν δίνεται επίσημα. Και περιμένουμε ...  Κανένα νεότερο?

Edited by marita
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.