Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΥΠΕΝ: Δεν θα δοθεί νέα παράταση για τα αυθαίρετα


Engineer

Recommended Posts

Σε ότι αφορά την Alpha, πληρωμές μετά τις 22:00, χρεώνονται στην επόμενη ημέρα!

Το ίδιο συμβαίνει και με Eurobank (απλά εκεί δεν γνωρίζω αν ισχύει το 22:00 ή κάτι άλλο)

Link to comment
Share on other sites

1 λεπτό πριν, steve aris said:

Σε ότι αφορά την Alpha, πληρωμές μετά τις 22:00, χρεώνονται στην επόμενη ημέρα!

Το ίδιο συμβαίνει και με Eurobank (απλά εκεί δεν γνωρίζω αν ισχύει το 22:00 ή κάτι άλλο)

Attica και εθνική ξέρει κανείς?

Link to comment
Share on other sites

Η Εθνική ακολουθά τη μέρα/ώρα με την κοινή λογική και η Alpha όντως έχει κάποια άβολα όρια αλλά τουλάχιστον σε προειδοποιεί/ενημερώνει ρητώς στο ebanking όταν τα κάνεις. Ενδεχομένως να υπάρχει εξαίρεση σε τραπεζικές αργίες και αυτά να μεταφέρονται μετά. Από ό,τι καταλαβαίνω το τι θα συμβεί εξαρτάται πολύ και από την παραλήπτρια τράπεζα διότι το τι θα δει το λογισμικό ΤΕΕ θα εξαρτηθεί από το τι θα του πει η τράπεζά του οπότε πολύ πιθανό να παίζονται παιχνίδια ανταγωνισμού (π.χ. αν το ΤΕΕ παίζει με εθνική να είναι βολικότερες οι χρονοσφραγίδες εθνικής).

 

Link to comment
Share on other sites

Όσοι θεωρούν ότι φταίνε οι μηχανικοί ή οι πελάτες της τελευταίας στιγμής ας ξανασκεφτούν. Έχω υποθέσεις που ήρθαν πριν 2-3 μήνες (δεν φαντάζομαι να τους θεωρείτε της τελευταίας στιγμής) κι ακόμη δεν έχω καταφέρει να τις ολοκληρώσω. Γιατί; Μερικοί λόγοι ακολουθούν: Πάνω από 1,5 μήνα αναμονή σε μεγάλη πολεοδομία της Αθήνας για να βρεθούν τα σχέδια (ήταν κλειστή όλο τον Αύγουστο), απλούστατα αιτήματα προς το ΤΕΕ (όπως αίτημα για μεταφορά φακέλου 4178 θανόντος συναδέλφου στο όνομά μου) που επί εβδομάδες δεν έχουν διεκπεραιωθεί, ένα σύστημα ξεφτιλισμένο που δεν μπορεί επί εβδομάδες να μας παρέχει ούτε τα στοιχειώδη (κι αυτά που ακούω ότι απλά δεν δουλεύει σε εργάσιμες ώρες είναι για γέλια: νύχτες και Σαββατοκύριακα πάλευα αλλά μάταια και, σε κάθε περίπτωση, είναι γελοίο να μην μπορεί ούτε να ανεβάσει ένα αρχείο στη θέση που του υποδεικνύεις και να σου το βγάζει αλλού) και άλλα πολλά.

Αλλά εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι δεν φταίει κανένας εκτός από εμάς τους μηχανικούς που βάλαμε στις ηγετικές θέσεις τους αυτούς που τις κατέχουν (σε ΤΕΕ και Υπουργεία) γιατί δεν μπήκαν μόνοι τους.

Και τώρα μια δύσκολη ερώτηση του αντικειμένου μας (γιατί με όλα αυτά έχουμε ξεχάσει το αντικείμενό μας, που δεν θα έπρεπε να είναι αντικείμενό μας μια και δεν είμαστε οι γραφιάδες-φοροεισπράκτορες της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά εκεί καταντήσαμε). Μετά από αυτή την ημερομηνία θα μπορεί σε μια δήλωση του 4178 να αλλάξει κατηγορία;

Link to comment
Share on other sites

@Speez ναι. Αν δεν δώσουν παράταση, λέω ΑΝ... τότε απλά στις δηλώσεις κατ.5 του 4178/13 μετά τις 30/9 το μόνο που δεν θα γίνεται, θα είναι να περαιωθεί η διαδικασία υπαγωγής, δηλαδή να πάει η δήλωση σε κατάσταση οριστικής υπαγωγής.

Link to comment
Share on other sites

είστε σίγουροι μέχρι τις 22:00 η alpha ?  γιατί πριν λίγο καιρό που το έκανα έφαγα προσαύξηση στην εφορία για καθυστέρηση κ κάπου στο site τους διάβασα ότι από τις 16:00 κ μετά πάνε για την επόμενη μέρα, κάτι παρόμοιο γίνεται κ στις άλλες τράπεζες..

Όμως, έβγαλα στις 26/9 Σάββατο το απόγευμα κατά τις 6 ένα παράβολο το οποίο πλήρωσε ο πελάτης κατά τις 6.30-7.00 με e-banking της Εθνικής και μετά το είδα στο σύστημα που έγραφε: ημ/νια πληρωμής 26/9 και ημ/νια εισαγωγής 28/9, άρα τελικά μήπως γίνεται δεκτό κ μέχρι τις 23:59?? 

Link to comment
Share on other sites

Από εθνική συνήθως γίνεται σεβαστό το 23:59, ίσως με εξαίρεση κάποιες βαριές τραπεζικές αργίες (δεν εννοώ Κυριακές). 

Το πότε βγάζουμε το παράβολο είναι μάλλον αδιάφορο διότι ο νόμος ενδιαφέρεται μόνο για ημερομηνία πληρωμής.

Link to comment
Share on other sites

1) Σε ότι αφορά την Αlpha (22:00) είμαι απόλυτος.

2) Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μπορεί η Εθνική να έχει διακριτή μεταχείριση από το ΤΕΕ. Θα είχαν ξεσηκωθεί οι άλλες τράπεζες.

ΥΓ: Πάντως η συζήτηση μας είναι κατάντια για τον κλάδο (δεν είμαστε τραπεζικοί υπάλληλοι), όπως και το γεγονός ότι ήμουν στο γραφείο στις 6 πμ (όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι) για να κάνω (μετά από 2 ώρες) 6 αρχικές υποβολές που ήταν ήδη προετοιμασμένες από μέρες-6 κλικ σε 120' δηλαδή).   Κι ας με λέει κακομοίρη ο συνάδελφος zavi.......

Link to comment
Share on other sites

Πέρα από όσα έχουν ειπωθεί για τις ελλείψεις του νόμου, αδυναμία μεταβιβάσεων κλπ κλπ. Πως μπορεί να γίνεται αποδεκτή η τήρηση της προθεσμίας όταν το ηλεκτρονικό σύστημα που είναι το μοναδικό μέσο για τη διαχείριση των δηλώσεων υπολειτουργεί και καταρρέει διαρκώς; Μόνο και μόνο αυτό δημιουργεί συνθήκη βάσει της οποίας δεν είναι δυνατή η τήρηση της προθεσμίας. Το ΤΕΕ εκτός από διαγράμματα φόρτου θα έπρεπε να εκδώσει πίνακες με failed login και ποσοστό επιτυχούς σύνδεσης χρηστών. Δε μπορεί να εμμένουν στη προθεσμία όταν είναι αδύνατο να δουλέψεις εξαιτίας της δυσλειτουργίας της πλατφόρμας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.