Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΥΠΕΝ: Δεν θα δοθεί νέα παράταση για τα αυθαίρετα


Engineer

Recommended Posts

Το σύστημα γενικά στις εφάπαξ πληρωμές και στις δόσεις βγάζει σωστές ημερομηνίες.

Άρα όπως το γράφεις, θα πας μέχρι 31/10 και αυτήν την ημερομηνία θα δεις στο σύστημα.

Link to comment
Share on other sites

5 λεπτά πριν, Paul_Mix said:

επομένως εαν πληρώσαμε το παράβολο 4/9 τότε δεν έχουμε προθεσμία εως την 4/10 για το εφάπαξ, αλλά μέχρι την 31/10

30/10, 31 ειναι σάββατο. :)

Link to comment
Share on other sites

1 λεπτό πριν, zazeng said:

30/10, 31 είναι σάββατο

 

Μόλις τώρα, redshift said:

30/10, 31 ειναι σάββατο. :)

και το Σάββατο δεν είναι εργάσιμη ημέρα?

Link to comment
Share on other sites

@steve aris

Συνάδελφε δεν αποκάλεσα εσενα προσωπικά μίζερο, χαρακτήρισα μίζερη την έκφραση "...αυτά που τραβάμε".

Άσχετο: για όσους πιστεύουν ότι θα έπρεπε να αντιδράσει ο κλάδος, τους δίνεται παραπομπή στο παράδειγμα των φυλακισμένων (όπου εν συντομία ο ένας καταδίδει τον άλλο για μικρότερη ποινή ενώ αν δεν κατεδιδε κανείς κανέναν θα ήταν και οι 2 ελεύθεροι)

 

Είτε δοθεί είτε δεν δοθεί παράταση, νομίζω ότι υπαγωγες τελευταίας στιγμής δεν εξαρτώνται από τον επαγγελματισμό μας, παρά μόνο από τη μαλακια των ιδιοκτητών. Επομένως εγώ λέω στα φρύδια σας είτε πάρετε παράβολο, είτε δεν πάρετε, το ένα και το αυτό είναι.

Link to comment
Share on other sites

Μόλις τώρα, Paul_Mix said:

 

και το Σάββατο δεν είναι εργάσιμη ημέρα?

δεν θα το έπαιζα κ στοίχημα όταν το βλέπω σε νόμο του ελληνικού κράτους

εγώ το έχω ημιαργία, στο τεε δεν ξέρω

 

Link to comment
Share on other sites

2 λεπτά πριν, [email protected] said:

Είτε δοθεί είτε δεν δοθεί παράταση, νομίζω ότι υπαγωγες τελευταίας στιγμής δεν εξαρτώνται από τον επαγγελματισμό μας, παρά μόνο από τη μαλακια των ιδιοκτητών. Επομένως εγώ λέω στα φρύδια σας είτε πάρετε παράβολο, είτε δεν πάρετε, το ένα και το αυτό είναι.

Το αυτό....

Link to comment
Share on other sites

Να και οι τράπεζες θέλουν εξαίρεση....από τα πρόστιμα ...η αρχή της ισονομίας δεν είναι για όλους φαίνεται...

https://www.energia.gr/article/170950/oi-trapezes-theloyn-exairesh-apo-ta-prostima-ton-aythaireton

Η παράταση είναι σίγουρη για μενα.Αμα στέλνει και η πομιδα τελευταία στιγμή κάτι παραπάνω ξέρουν..... Στην επιστολή της κάνει μια νύξη για επαναδιατύπωση της κατηγορίας 5 πχ η οποία να ξεχωρίζει αυτά με άδεια λίγα χιλιοστά και μικρές παραβάσεις από αυτά με πολύ μεγάλες παραβάσεις και χωρίς άδεια...

https://www.capital.gr/epikairotita/3484171/pomida-aitima-paratasis-gia-adilota-tetragonika-kai-authaireta

Λύση μόνο μια βελτιώστε τον νόμο κάντε τον απλό , σαφή για να μην υπάρχουν 30 απόψεις για κάτι, Αφήστε τον ανοιχτό ανεξάρτητα από κατηγορία χωρίς καταληκτικές ημερομηνίες για να μην γίνεται αυτό με τις παρατάσεις που την θέση της θα πάρει η ηλεκτρονική ταυτότητα.Κερδισμενοι θα είναι είναι όλοι και το κράτος που θα εισπράττει και ποιο ακριβά πρόστιμα που είναι από την κατηγ 5

Edited by ΑΝΤΩΝΗΣ75
Link to comment
Share on other sites

Στο μόνο πράγμα που ελπίζω να γίνει στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα σχετικά με το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί, της παράτασης ή όχι, είναι να ξυπνήσουν κάποτε οι ''ειδικοί'' και να καταλάβουν οι νομοθετούντες ότι η πολεοδομική νομοθεσία και κανονισμοί δεν γράφονται και θεσπίζονται από άτομα που δεν έχουν γνώση της κτιριακής πραγματικότητας της χώρας μας, και το ιστορικό με ποια νομική/πολεοδομική βάση αυτή δημιουργήθηκε.

Θέλει πολύ δουλειά από επιτροπές, δημόσιες διαβουλεύσεις κλπ, από ανθρώπους που είναι γνώστες του αντικειμένου και της κτιριακής πραγματικότητας της χώρας. Ειδικά όταν πρόκειται για νομοθεσία περί αυθαιρέτων σε σχέση με την ελληνική πραγματικότητα. 'Οσους νόμους και να θεσπίσουν, αν δεν ασχοληθούν σοβαρά με το υπάρχον πρόβλημα και την υφιστάμενη κτιριακή κατάσταση θα αποτύχουν. Ασχολούνται με άχρηστες νομικές λεπτομέρειες, αντιφάσεις και ασάφειες αντί να στρογγυλεύσουν και να προσαρμόσουν την νομοθεσία ώστε να γίνη κατανοητή και εύχρηστη από όλους, τους μηχανικούς, ιδιοκτήτες, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, ναυτικό, αεροπορία και δεν συμμαζεύεται.

Προσπαθούν με φόβητρο τις νομικές ευθύνες και συνέπειες, να  φορτώσουν στις πλάτες όποιου βρούν μπροστά τους, την κρατική ανεπάρκεια δεκαετιών. Λες κι αυτοί έπεσαν εχθές στην χώρα με αλεξίπτωτο και δεν ξέρουν τίποτα κυκλοφορούν με σαγιονάρα και το παίζουν τουρίστες.

Τέλος για να καταλάβουνε το μέγεθος, τουλάχιστον σαν αριθμό, του υπαρκτού νομικού προβλήματος των αυθαιρέτων κτιρίων στη χώρα, θα πρότεινα στο ΤΕΕ, σε συμφωνία με τα υπουργεία τους, να δημιουργήσει μια παράλληλη ηλεκτρονική πλατφόρμα ένταξης νομίμων κτιρίων στο σύστημα που διαχειρίζεται δίπλα σε αυτό των αυθαιρέτων.

Σαν κίνητρο σε όσους αποφασίσουν και κάνουν φυσικά ατελώς υπαγωγή, εφ όσον ελεγχθεί η νομιμότητα των κτιρίων που εισήγαγαν, θα τους δίδονται διάφορα μπόνους διαφόρων μορφών.

Θα μπορούσε να είναι ένας επί πλέον Σ.Δ. ή Κάλυψης σε άλλο οικόπεδο που έχουν στη χώρα, μια πρόωρη σύνταξη επι πλέον αυτής που δικαιούνται αν είναι υπάλληλοι σε ΔΕΚΟ, ένα ταξίδι αναψυχής με όλα τα έξοδα πληρωμένα όπου στην ευχή θέλουν να πάνε ή ακόμα και ένα άγαλμα σε κεντρική πλατεία της γειτονιάς τους.

Συνάδελφοι ας αναρωτηθούμε όλοι, άν θα υπάρξουν καθόλου εισαγωγές στο σύστημα των νόμιμων με αυτή την αλαλούμ πολεοδομική νομοθεσία που έχουμε?

Προσωπικά πιστεύω άνθρωπος δεν θα τολμήσει εκτός κι αν βρεθεί ο ιδιοκτήτης της Ακρόπολης στη Αθήνα και την καταχωρίσει σαν προυφιστάμενη του 1955.

Edited by SIRADRAB
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.