Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΚΕΑΟ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΕΦΚΑ


Stef14

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

Εκανα αίτηση διαγραφης (αναδρομικα απο 1/1/2017) απο ΕΦΚΑ τον Οκτωβρη του 2019. Δεν ειχα κανει ποτε εναρξη επαγγελματος, οποτε δεν ειχα βιβλια. Ειμαι ανεργη. Απο το τοπικο γραφειο μου ειπαν οτι μπορω να αγνοησω τα ειδοποιητηρια. Σχεδον ενα χρονο μετα δεν εχει γινει η διαγραφη μου και ελαβα μηνυμα απο εισπρακτικη εταιρεια για οφειλες. Απο χαζομαρα μου, θεωρωντας οτι αφου εκανα αιτηση διαγραφης δεν ειχα λογο, δεν μπηκα στον λογαριασμο μου στον ΕΦΚΑ, και δεν ειδα οτι η πρωτη  Πραξη Βεβαιομενης Οφειλης (Π.Β.Ο.) εκδοθηκε το Δεκεμβρη του 2019. Πλεον εχω 6 Π.Β.Ο. που αφορουν οφειλες του 2018. Επικοινωνησα με το τοπικο γραφειο ΕΦΚΑ και μου ειπε οτι ειναι συνηθες να καθυστερει η ενημερωση του συστηματος. Μου προτεινε να παω απο εκει να κανω μια αιτηση επισπευσης, την οποια και θα κανω, αλλα δεν μπορουσε να με βοηθησει περισσοτερο. Μου εδωσε και τα γνωστα τηλεφωνα ασφαλισης στην Αθηνα (2103740132 κλπ) αλλα δεν απαντανε. Εχει καποιος αναλογη εμπειρια; Τι πρεπει να κανω; Κινδυνευω με κατασχεση ή κατι αλλο; Εχω πανικοβληθει γιατι εχω αγνοια (κακως) για σχετικα θεματα και επιπλεον μενω σε επαρχιακη πολη της Β. Ελλαδας, οποτε δεν εχω προσβαση στην Αθηνα.

Για οποιαδηποτε βοηθεια, θα ειμαι βαθυτατα ευγνωμων!

Link to comment
Share on other sites

Έχω ακριβώς το ίδιο θέμα και έχω κάνει ακριβώς όσα λες, εκτός της επίσπευσης (που λογικά δε λαμβάνεται καν υπόψην λόγω γραφειοκρατίας). Εμένα οι οφειλές μου υπήρχαν από τον Ιούνιο και μου είπαν απο τον ΕΦΚΑ ότι κάποια στιγμή θα το δουν και θα τις διαγράψουν. Ωστόσο με τη φορολογική δήλωση που έγινε πρόσφατα για το 2019 μου πήραν τις οφειλές που πήγαν στο ΚΕΑΟ από την επιστροφή φόρου που είχα.

Σε επικοινωνία που είχα με έναν συνάδελφο από Αθήνα μου πήγε σε όλες τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ κεντρικά, το μόνο που του είπαν είναι ότι δεν είναι δικό τους λάθος επομένως τον παρέπεμπαν από την μία υπηρεσία στην άλλη, δίχως να βγάλει κάποιο συμπέρασμα.

Σε επικοινωνία μου με τον ΕΦΚΑ επέμειναν ότι κάποια στιγμή θα μου επιστραφούν τα χρήματα στο ΙΒΑΝ που έχω δηλώσει, το πότε όμως είναι άγνωστο. Επιπλέον οι ασφαλιστικές εισφορές συνεχίζουν να έρχονται κάθε μήνα, ακόμα και αν έκανα αίτηση διαγραφής. Το θέμα με ενδιαφέρει, επομένως αν έχεις και εσύ κάποιες επιπλέον πληροφορίες πόσταρέ τις εδώ.
 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.