Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Παρελθόν ο Μεγάλος Περίπατος – Μπακογιάννης: Το έργο ήταν προσωρινό και πιλοτικό


Engineer

Recommended Posts

7 λεπτά πριν, Stavros_CH said:

Η επιλογή του να κοψεις την κυκλοφορία με γλάστρες και βαφές κόστους 2 εκατ. ευρώ δεν είναι επιλογή που πρότεινε το ΕΜΠ.

Τι πρότεινε το ΕΜΠ;

Link to comment
Share on other sites

Μόλις τώρα, stayros said:

Τι πρότεινε το ΕΜΠ;

Έχουμε μόνο την παρουσίαση και όχι το περιεχόμενο της μελέτης, αλλά οι συγκοινωνιακές μελέτες περιλαμβάνουν εκτιμήσεις (ανάλογα με στατιστικά φόρτου των αρτηριών κυκλοφορίας) του πως θα ανακατανεμηθεί η κυκλοφορία πεζών,αυτοκινήτων κλπ, εάν σε επιλεγμένες αρτηρίες αποδωθεί χώρος του δρόμου σε πεζοδρόμους ή άλλες χρήσεις. Επίσης συμπεριλαμβάνουν το ισοζύγιο μακροπρόθεσμου κέρδους/κόστους προς την πολιτεία βάσει της απώλειας ανθρωπίνων εργάσιμων ωρών από την εκτροπή της κίνησης, ή την αποφυγή ατυχημάτων, ή την αύξηση της εμπορικής κυκλόφορίας σε καταστήματα της περιοχής (βλ. για παράδειγμα πεζοδρόμηση της Ερμού).

Άν ο δήμος είναι πολύ λάρτζ και αποφασίσει να χωρίσει τον δρόμο από το πεζόδρομιο με μασίφ χρυσό κυκλίδωμα ή με πλαστικούς προσωρινούς κώνους, αυτό δεν το έχει προτείνει η συγκοινωνιακή μελέτη. Είναι καθαρά επιλογή του Δήμου και συνέπεια του πελατειακού καθεστώτος που επικρατεί στους διαγωνισμούς με τους ιδιώτες που συμμετέχουν σε αυτούς.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, αλλά και για το στολισμό χρειάζεται η σχετική μελέτη που είτε θα την κάνει πάλι το ΕΜΠ, ή κάποιος τελοσπάντων στο πλαίσιο μιας ευρύτερης μελέτης ανάπλασης.

Μπορεί να έπαιξε ρόλο ότι όλα αυτά έγιναν στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Άκυρες λέει οι αποφάσεις για την πιλοτική λειτουργία του μεγάλου περιδρόμου περιπάτου.

Ποιος θα το περίμενε!

https://thepressproject.gr/akyres-apo-to-ste-oi-apofaseis-gia-tin-pilotiki-leitourgia-tou-megalou-peripatou/?fbclid=IwAR3rohY5tBFuBTwtxvvD9EsDC5f_q2VWojU01-LupxCqiDXnmW9ner_g9FE#.X4gKWu4YU8U.facebook

Link to comment
Share on other sites

To θέμα είναι να ξαναλειτουργήσει την ελεγχόμενη στάθμευση και να την αυξήσει σε πολλά σημεία στην λογική του εξωτερικού , που από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί , μπορείς να παρκάρεις παντού δωρεάν και το ανάποδο με χρέωση . Γιατί τώρα δεν υπάρχει ελεύθερη θέση στην πόλη για κάποιον που πρέπει να κάνει μία δουλειά μισής μίας ώρας .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.